Search
Asset 2

گسترش فعالیت‌های جاسوسی چین در بلژیک

فعالیت جاسوسان چینی در بلژیک
پلیس بلژیک از سفارت چین در بروکسل در 18 مارس 2008 محافظت می کند. (DOMINIQUE FAGET/AFP via Getty Images)

سازمان اطلاعات و امنیت بلژیک (VSSE)  گزارشی منتشر کرده که نشان می‌دهد جاسوسان چینی در بلژیک که پایتخت آن مرکز اداری اتحادیه اروپا است فعالیت‌های فراوانی دارند. 

در این گزارش رسمی آمده است که فعالیت‌های چین در بلژیک به جاسوسی کلاسیک که اسرار دولتی را می‌دزدد یا فعالیت‌های هکری که یک صنعت ضروری یا بخش دولتی را فلج می‌کند، محدود نمی‌شود. 

در ادامه این گزارش تأکید شده که بسیاری از گردآورندگان اطلاعاتی چینی «در یک منطقه خاکستری در لابی‌گری، مداخله، نفوذ سیاسی، جاسوسی، باج‌گیری اقتصادی و کمپین‌های انتشار اطلاعات نادرست» نقش داشته‌اند. 

سازمان امنیت بلژیک نگرانی خود را درباره این موضوع بیان کرد که ارتباط نزدیک رژیم کمونیستی چین با منافع شرکتهای مختلف در این کشور، تشخیص دارایی‌های اطلاعاتی بالقوه را بسیار دشوار می‌کند. 

سازمان امنیت بلژیک در گزارش خود اعلام می‌کند: «این امر باعث ایجاد یک شبکه پیچیده از تعاملات می‌شود، به‌طوری‌که بسیاری از عوامل دولتی و غیردولتی ارتباطاتی با چین دارند. چین در این بازی بسیار ماهر است. نفوذ دولت چین و حزب کمونیست چین در شرکت‌ها، به آن‌ها امکان می‌دهد که ]شرکت‌ها[ را به بخشی از استراتژی بلندمدت خود تبدیل کنند 

همچنین عنوان شده که با توجه به تحقیقات صورت گرفته، بسیاری از عوامل اطلاعاتی حزب کمونیست چین در واقع کارمندان رژیم کمونیستی نیستند، بلکه افراد چینی هستند که بهدلیل علاقه شخصی به رژیم چین یا تحت تأثیر قرارگرفتن و متقاعد شدن از سوی مقامات دولتی چین، به حکومت خدمت می‌کنند 

نگرانی سیاست‌مداران

این یافته‌ها باعث نگرانی سیاستمداران بلژیکی مانند کریستوف اسلاگمولدر، عضو پارلمان منطقه «فلاندری» بلژیک شده است. 

اسلاگمولدر با انتشار مقاله‌ای عنوان کرد: «وقتی به جاسوس‌ها فکر می‌کنید، اغلب به فیلم‌هایی مانند جیمزباند فکر می‌کنید، اما این درست نیستاغلب اینها دیپلمات‌ها، لابی‌ها، روزنامه‌نگاران، کارمندان، شرکت‌ها یا حتی دانشجویانی هستند که به طور فعال اطلاعاتی را برای انتقال به یک افسر اطلاعاتی جمع‌آوری می‌کنند 

او گفت: «چین به طور فعال شبکه‌ای را برای تضمین نفوذ رژیم کمونیستی در اروپا گسترش می‌دهد، بنابراین غیر قابل تصور نیست که از دانشجویان نیز برای این کار استفاده شود.» 

سازمان حقوق بشری « Safeguard Defenders» اعلان کرده که رژیم چین در ۵۳ کشور جهان حدود ۱۰۲ پایگاه مخفیانه پلیس راه‌اندازی کرده است و از ایستگاه‌های پلیس مخفی به عنوان پایگاه عملیاتی برای نظارت بر مخالفان و حتی مجبور کردن مهاجران چینی به بازگشت به چین استفاده می‌کنند. 

با این حال، بلژیک در فهرست کشورهای اروپایی که ایستگاه‌های پلیس چینی در آنها فعال هستند، قرار ندارد. 

پس از انتشار این گزارش، تحقیقاتی در بیش زا ۱۴ کشور برای یافتن این ایستگاه‌های مخفی پلیس آغاز شد و پس از آن ایرلند و هلند ایستگاه‌های پلیس چین را در کشورشان کشف و تعطیل کردند و تحقیقات در اسپانیا در حال انجام است 

همچنین در ماه آوریل، دو مرد در نیویورک به اتهام اداره یک ایستگاه پلیس مخفی در منهتن به نمایندگی از رژیم کمونیستی چین دستگیر شدند و کانادا نیز در پی انتشار گزارش‌هایی از فعالیت ایستگاه‌های پلیس مخفی در این کشور اعتراض رسمی خود را به چین ابلاغ کرد.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی