مقامات آمریکایی فعالیت گروهی از هکرهای چینی را که از طرف رژیم کمونیستی چین به هزاران دستگاه نفوذ کرده بودند، خنثی کردند.
وزارت دادگستری آمریکا در ماه سپتامبر اعلام کرد گروهی از هکرهای مورد حمایت دولت چین که برای گروه فناوری اینتگریتی کار میکنند، در ۱۸ سپتامبر از دستگاههای آلوده برای راهاندازی یک باتنت و انجام حملات بیشتر استفاده کردند.
اینتگریتی، شرکتی مستقر در پکن است که در بخش خصوصی به نام «فلکس تایفون» شناحته میشود.
بدافزار این شرکت چینی روی ۲۰۰ هزار دستگاه در آمریکا و دیگر نقاط نصب شد. دستگاههای آلوده شامل دوربین، دستگاه ضبط ویدئو و روترهای خانگی و اداری بودند.
در بیانیه وزارت دادگستری آمده است: «بدافزار چینی هزاران دستگاه آلوده را به یک باتنت متصل کرد که به دست گروه فناوری اینتگریتی کنترل میشد. اینتگریتی از این باتنت برای انجام فعالیتهای مخرب سایبری تحت پوشش ترافیک اینترنتی عادی دستگاههای آلوده استفاده میکرد.»
افبیآی به دستور دادگاه وارد عمل شد تا کنترل دستگاههای آلوده را به دست بگیرد و بدافزار را از راه دور غیرفعال کند تا از ادامه جاسوسی و سرقت اطلاعات دانشگاهها، سازمانهای دولتی و دیگران به دست هکرها جلوگیری شود.
کریستوفر ری، مدیر افبیآی گفت که دستور دولت برای خنثی کردن این بدافزار از قبل در مقیاس وسیع آزمایش شده بود.
ری گفت: «یک عملیات موفق دیگر را پشت سر گذاشتیم. اما نباید اشتباه کنیم، چرا که این یک راند دیگر از مبارزهای طولانی است.»
او گفت: «دولت چین به هدف گرفتن سازمانهای شما و زیرساختهای حیاتی ما ادامه میدهد… و ما برای شناسایی فعالیتهای مخرب چینیها، خنثی کردن کارزارهای هک و افشای آنها به همکاری با شرکای خود ادامه خواهیم داد.»
با اینحال، هکرها با حملات دیداس (محرومسازی از سرویس) به عملیات افبیآی پاسخ دادند و به زیرساختی که افبیآی از آن برای کنترل دستگاهها استفاده میکرد حمله کردند.
وزارت دادگستری اعلام کرد: «این حمله درنهایت در جلوگیری از عملیات خنثیسازی باتنت به دست افبیآی راه به جایی نبرد.»