Search
Asset 2

کارمند آمریکایی: ده سال جاسوسی از فالون گونگ و دیگر مخالفان رژیم چین

یک شهروند دو تابعیتی ایرانی- آمریکایی طی روزهای اخیر در فرودگاه جورج بوش بازداشت و از سوی دادگاه تگزاس به قاچاق فناوری‌های پهپادی و نفتی به ایران متهم شد.
وزارت دادگستری آمریکا، واشینگتن، ۲۰ ژوئن ۲۰۲۳. (Kevin Dietsch/Getty Images)

سرویس اطلاعاتی چین به یک شهروند آمریکایی متولد چین دستور داد تا از مخالفان رژیم چین، شرکت‌های آمریکایی و کارفرمای آمریکایی خود جاسوسی کند.

براساس کیفرخواست فدرال که متن آن به تازگی منتشر شده است، مقامات آمریکایی یکی از کارمندان مخابرات فلوریدا را به جاسوسی طولانی‌مدت از تمرین‌کنندگان فالون گونگ و دیگر مخالفان رژیم چین از جانب حزب کمونیست متهم کرده‌اند.

این مرد، که پینگ لی نام دارد، شهروند آمریکا بوده و از چین به آمریکا مهاجرت کرده است. لی ظاهراً بیش از ۱۳ سال- از ژانویه ۲۰۱۲ تا جولای امسال- به‎عنوان مأمور وزارت امنیت دولتی که آژانس اطلاعاتی اصلی چین است کار می‌کرد.

پینگ لی ۵۹ ساله به درخواست یکی از مأموران وزارتخانه که در شهر مرکزی ووهان فعالیت دارد، اطلاعات مخالفان رژیم چین، فعالان دموکراسی‌خواه، سیاستمداران و سازمان‌های غیرانتفاعی آمریکا و تمرین‌کنندگان و حامیان گروه معنوی فالون گونگ را گردآوری می‌کرد؛ گروهی که رژیم چین از ۲۵ سال پیش سعی دارد تمرین کنندگان آن را با آزار و اذیت، شستشوی مغزی و شکنجه از بین ببرد.

مارشال‌های فدرال آقای لی را در ۲۲ جولای بازداشت کردند. او قبل از آزادی در روز دوشنبه برای اولین‌بار در دادگاه حاضر شد. اگر جرم آقای لی به اثبات برسد، با حکم ۱۵ سال زندان مواجه خواهد شد.

این پرونده آخرین اقدام دولت آمریکا علیه عوامل پکن در آمریکا برای سرکوب فالون گونگ محسوب می‌شود؛ تمرینی معنوی که براساس اصول حقیقت، نیک‌خواهی و بردباری است.

وزارت دادگستری آمریکا در مه ۲۰۲۳ دو مرد را به تلاش برای پرداخت رشوه به خدمات درآمد داخلی متهم کرد. آن‌ها قصد داشتند با پرداخت رشوه مجوز یک نهاد غیرانتفاعی وابسته به تمرین‌کنندگان فالون گونگ را لغو کنند.

براساس کیفرخواست، محدودیت‌های شدید دسترسی به اطلاعات از طریق اینترنت باعث شده که افسران اطلاعاتی چین اغلب از «عوامل خارجی» برای دسترسی به اطلاعات حساس آمریکا و دیگر کشورها و ارعاب مخالفان سیاسی استفاده کنند.

طبق اسناد دادگاه، آقای لی که در دوره‌های مختلف برای یک «شرکت مخابراتی بزرگ آمریکا و یک شرکت بین‌المللی فناوری اطلاعات» کار می‌کرد، با این هدف به کار گرفته شده است.

آقای لی برای ارتباط با افسر اطلاعاتی چین، از اطلاعات مشترکین برای ایجاد حساب‌های ایمیل «متعدد» استفاده می‌کرد و ترفندهای مختلفی برای گریز از دست مجریان قانون داشت.

از جمله ایمیل‌هایی که آقای لی به درخواست افسر چینی ارسال کرده بود، می‌توان به ایمیلی حاوی نام و مشخصات یکی از تمرین‌کنندگان فالون گونگ در سن‌پترزبورگ فلوریدا و ایمیلی دیگر حاوی اطلاعات مربوط به دو نویسنده اسرائیلی اشاره کرد که به ترتیب در آگوست ۲۰۱۲ و آوریل ۲۰۱۳ کتابی درباره فالون گونگ منتشر کرده بودند.

سرکوب فالون گونگ به دست پکن از مرزهای جغرافیایی چین فراتر رفته است.

در کیفرخواست آمده است که تمرین‌کنندگان فالون گونگ اهمیت ویژه‌ای برای سرویس‌های اطلاعاتی چین دارند.

اسناد عمومی و محرمانه سازمان‌های وابسته به حزب کمونیست چین نشان می‌دهند که رژیم پکن سرکوب فالون گونگ را همچنان اولویت اصلی خود می‌داند. بسیاری از تمرین‌کنندگان فالون گونگ در مصاحبه‌های خود گفته‌اند که پلیس به بستگان آن‌ها در چین فشار می‌آورد تا به اطلاعات‌شان در آمریکا دسترسی پیدا کند یا مجبورشان کند که از عقاید خود دست بردارند.

دادستان‌ها به پنج سفر آقای لی به چین اشاره کردند که برای ملاقات با افسر اطلاعاتی مربوطه انجام گرفته بود.

آقای لی در یک دهه گذشته اطلاعات مربوط به قابلیت‌های نظارتی دولت آمریکا در حوزه الکترونیک و عملیات سازمان‌های غیرانتفاعی آمریکا را با چین به اشتراک گذاشته است. او همچنین در سال ۲۰۱۷ یک برنامه آموزشی برای افسر اطلاعاتی چین تدارک دید و هربار فایل‌هایی را در یک حساب ایمیل چینی بارگذاری می‌کرد و به او می‌گفت پس از مطالعه فایل‌ها حذف‌شان کند.

او ظاهراً دو مرتبه بنا به درخواست افسر چینی اطلاعاتی را در رابطه با کارفرماهای خود با او به اشتراک گذاشت؛ بار اول در مارس ۲۰۱۵ به شعبه تازه‌تأسیس یک شرکت بزرگ مخابراتی آمریکا مربوط می‌شد که در کیفرخواست نامی از آن نیامده است، و بار دوم در مارس ۲۰۲۲ درباره محتوای آموزشی امنیت سایبری از کارفرمای جدید خود در یک شرکت بین‍‌المللی فناوری اطلاعات بود.

افسر چینی در مه ۲۰۲۱ از او خواست که اطلاعات مربوط به حملات سایبری به شرکت‌های آمریکایی را به اشتراک بگذارد، از جمله اطلاعات مربوط به هک یک شرکت بزرگ آمریکایی که به واسطه دولت چین انجام گرفته بود. براساس کیفرخواست، آقای لی با ارسال اطلاعاتی درباره واکنش دولت آمریکا به درخواست افسر چینی پاسخ داد.

افسر چینی در ژوئن ۲۰۲۲ از آقای لی برای پیدا کردن یک شهروند چین که به آمریکا گریخته بود، کمک گرفت تا آدرس محل سکونت او را به دست آورد. آقای لی ظاهراً همان روز با ارسال آدرس فرد مورد نظر به درخواست مأمور چینی پاسخ داد.

اپک تایمز با دنیل فرناندز، وکیل آقای لی، تماس گرفته است تا نظر او را درباره اتهامات موکلش جویا شود.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی