وزارت خارجه آلمان اعلام کرد که در واکنش به اعدام جمشید شارمهد، سه کنسولگری ایران در فرانکفورت، هامبورگ و مونیخ تعطیل خواهد شد، اما سفارت ایران در برلین به فعالیت خود ادامه میدهد.
دولت آلمان بعد از انتشار خبر اعدام جمشید شارمهد، شهروند دو تابعیتی آلمانی- ایرانی سه روز صبر کرد و در نهایت روز پنج شنبه، ۳۱ اکتبر واکنشی «شدید» فراتر از انتظار نشان داد، در حالیکه پیش از این، دولت آلمان فقط یک بار، اقدامی مشابه را در ابتدای جنگ اوکراین، انجام داد و در واکنش به اخراج صدها کارمند دولت آلمان از روسیه، چهار کنسولگری روسیه در آلمان را تعطیل کرد.
اقدام تازه آلمان بر وضعیت ۳۲ کارمند کنسولی جمهوری اسلامی ایران تاثیر میگذارد و همه آنها حق اقامت خود را از دست خواهند داد و باید این کشور را ترک کنند، مگر اینکه تابعیت آلمانی داشته باشند.
براساس این گزارش، سفارت ایران در برلین برای ارائه خدمات کنسولی به ۳۰۰ هزار ایرانی ساکن آلمان به فعالیت خود ادامه میدهد.
در حال حاضر جمهوری اسلامی ایران، سفیری در آلمان ندارد و سفیر سابق جمهوری اسلامی در پی روال تغییرات در پرسنل سفارت، از کار برکنار شده بود و اکنون با تیره شدن روابط آلمان و جمهوری اسلامی، مشخص نیست که سفیر جدیدی از سوی جمهوری اسلامی به آلمان معرفی شود.
وزارت خارجه آلمان همچنین روز سه شنبه، مارکوس پوتزل، سفیر این کشور در تهران را در اعتراض به اعدام شارمهد به برلین فراخواند.
این وزارت به تازگی به شهروندانش هشدار داده است که از سفر به ایران خودداری کنند.
اتحادیه اروپا نیز در حال بررسی اعمال تحریمهای بیشتر علیه جمهوری اسلامی است.
جمشید شارمهد در سال ۱۹۵۵ در تهران بدنیا آمد و در هفت سالگی با خانوادهاش به آلمان مهاجرت کرد و سالها بعد در هانوفر، یک فروشگاه کامپیوتر را اداره میکرد. او در سال ۲۰۰۳ به کالیفرنیا نقل مکان کرد و در آنجا به فعالیت سیاسی مشغول شد. او همچنین مدیر رادیو تندر بود.
براساس گزارش دادبان، او در تابستان سال ۱۳۹۹ خورشیدی در جریان سفری به امارات متحده عربی در دوبی توسط ماموران جمهوری اسلامی ربوده و به ایران انتقال داده شد. به گفته غزاله شارمهد، پدرش در مسیر پرواز از فرانکفورت به بمبئی ربوده شد.
جمشید شارمهد در زمان بازداشت اجازه انتخاب وکیل نداشت. ابوالقاسم صلواتی که به «قاضی مرگ» معروف است، ریاست جلسات دادگاه شارمهد را برعهده داشت. ایالات متحده و اتحادیه اروپا این قاضی دادگاه انقلاب اسلامی را تحریم کرده است. جمشید شارمهد در ۲ اسفند ۱۴۰۱ به اتهام انتسابی «فساد فیالارض» به اعدام محکوم شد. خبرگزاری قوه قضائیه اعلام کرد که او در صبح دوشنبه، ۷ آبان امسال اعدام شد.