مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران، در مراسم روز جهانی هموفیلی گفت: «سن امید به زندگی در بیماران هموفیلی از مرز ۴۰ سالگی عبور کرده است.»
به گزارش ایلنا، «علیاکبر پور فتحالله» با اشاره به فعالیتهای سازمان انتقال خون در ارتباط با بالارفتن کیفیت زندگی بیماران هموفیلی بیان کرد: «وظیفهی این سازمان، تأمین، ساماندهی و ارائهی مواد باکیفیت و فرآوردههای خونی است و خوشبختانه امروز در تولید مادهی اولیهی فرآوردههای خونی (پلاسما)، کشور به خودکفایی رسیده است.»
ایران دومین تولیدکنندهی فاکتور ۷ خونی در دنیا است. بیماری هموفیلی از کمبود فاکتور ۸ و ۹ ایجاد میشود.
«احمد قویدل»، مدیر اجرایی کانون هموفیلی ایران، با اشاره به اینکه بیش از ۸ هزار و ۴۰۰ نفر بیمار هموفیلی در ایران زندگی میکنند گفت: «دولت میخواهد روش درمانی کودکان بیمار هموفیلی را از روش کنونی به روشی که به پیشگیری از معلولیت بیماران میانجامد، تغییر دهد.»
به گفتهی وی در کشورهای پیشرفته، درمان، پیشاز وقوع خونریزی است و تزریق دارو برای پیشگیری از معلولیت صورت میگیرد.
بر اساس تحقیقات صورت گرفته در کشور هندوستان، فعالیت بدنی و شنا موجب تقویت عضلات و افزایش فاکتور ۸ بهخصوص در بیماران هموفیلی میشود.
خونریزیهای مکرر و ضعیف شدن مفاصل بیماران هموفیلی، بهتدریج به معلولیت جسمی میانجامد.
از فرآوردههای مشتق شدهی خون میتوان به هموگلوبین، پلاکت، پلاسما، فاکتورهای خونی اشاره کرد که در درمان بیماریهای خاص چون هموفیلی، تالاسمی، سرطان استفاده میشوند.
به گفتهی رئیس سازمان انتقال خون، در منطقهی خاورمیانه تنها کشور ایران به دلیل اهدای داوطلبانه مشکل اهدای خون ندارد. میزان اهدای خون در سال گذشته بیش از ۲میلیون و ۱۰۰ هزار واحد خون بوده است. همچنین با افزایش اهدای خون درکشور، ایران در تولید پلاسما به خودکفایی رسیده است. در حال حاضر بیش از ۲۵۰ هزار لیتر پلاسما برای تبدیل شدن به دارو به خارج از کشور صادر میشود.
اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.