«عبدالرضا رحمانی فضلی»، وزیر کشور و دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر در ایران، در حاشیهی نشستی با مددکاران اجتماعی در جمع خبرنگاران گفت که روزانه به طور متوسط ۹ نفر به دلیل مصرف مواد مخدر صنعتی که به صورت قاچاق ساخته میشود، جان خود را از دست میدهند. این مسأله بهدلیل مواد بهکار رفته در این مخدرهای صنعتی است که سبب مرگ و میر میشود و فقط مصرف مواد منجر به مرگ نمیشود.
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر ضمن هشدار به خانوادهها گفت: «مصرف مواد مخدر صنعتی به علت مواد غیراستاندارد به کار گرفته در آن سبب مرگ و میر فرزندان آنها میشود و از صدا و سیما نیز میخواهم مرگ و میر این افراد را به مردم نشان دهد و این موضوعات را به بحث بگذارد.»
وی افزود: «افرادی که در حال مرگ و میرند، مدت آلودگی و مصرف مواد آنان خیلی کوتاه است که نشان میدهد، این مواد چقدر آلوده است.»
به گزارش خبرگزاری ایرنا رحمانی فضلی هفتهی گذشته نیز در حاشیهی نشست دبیران شوراهای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر سراسر کشور ضمن اشاره به نقش رسانهها در کاهش مصرف مواد مخدر گفت: «در صورت ارایهی گزارشهای خوب توسط رسانه ها، شاهد کاهش مصرف روزافزون انواع مواد مخدر خواهیم بود.»
در سالهای اخیر مصرف انواع مواد مخدر صنعتی از جمله شیشه، در قشرهای مختلف جامعه خصوصاً دانشجویان، نوجوانان و زنان افزایش یافته است. این مواد بیشتر در خوابگاههای دانشجویی باشگاههای ورزشی و آرایشگاههای زنانه در قالبهای مختلفی مانند داروهای لاغری، ضد افسردگی و افزایش دهندهی انرژی به افراد ارائه میشود.
معاون دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر در اوایل ماه جاری گفت: «۴ درصد از دانشآموزان در سنین ۱۶ و ۱۷ سالگی، دستکم یک بار، مادهی محرک شیشه را برای موفقیت در امتحانات خود استفاده کردهاند. بیش از یک درصد از دانشآموزان به طور مرتب شیشه مصرف میکنند.»
وی دلیل استفادهی دانشآموزان و دانشجویان از مادهی مخدر شیشه را، وجود ماده “ریتالین” در آن دانست که موجب تقویت حافظه و افزایش توان شببیداری میشود. او تصریح کرد که «دانشآموزان تحت تاثیر تبلیغات غلط و ناآگاهی از این داروی روانگردان استفاده میکنند.»
بر اساس تحقیقات انجام شده، از هر ۱۰ دانشجو ۶ نفر سابقهی مصرف ریتالین دارد که معمولاً به نام قرص شب امتحان یا قرص دانشجویی خریداری میشود.
در حالی که آمار رسمی اعلام شده از سوی دولت، تعداد معتادان به مواد مخدر را حدود ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر برآورد کرده است، کارشناسان این رقم را بر اساس تعداد دستگیرشدگان و افرادی که به سیستم درمانی وارد میشوند، چیزی در حدود ۳ تا ۵/۳ میلیون نفر تخمین میزنند.
اپکتایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.