Search
Asset 2

آمریکا در پی رصد بدافزارهای چینی در زیرساخت‌های این کشور است 

نفوذذ بدافزارهای چینی به آمریکا
(Pexels)

نیویورک تایمز با انتشار گزارشی خبر داد که ایالات متحده به دنبال رصد بد افزاری چینی جای‌گذاری شده در برخی زیرساختهای آمریکا است که می‌تواند عملیات نظامی واشنگتن را مختل کند. 

بر اساس گزارش روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز، به گفته مقامات ارتش، اطلاعات و امنیت ملی آمریکا، دولت ایالات متحده در جستجوی بدافزار مخربی است که چین در قالب کدهای کامپیوتری در اعماق شبکه‌های کنترل برق، سیستم‌های ارتباطی و منابع آبی پایگاه‌های نظامی در آمریکا و سراسر جهان پنهان کرده است. 

کشف این بدافزار این نگرانی را ایجاد کرده است که هکرهای چینی که احتمالاً برای ارتش این کشور کار می‌کنند، بد افزاری را در زیرساخت‌های نظامی آمریکا وارد کرده‌اند که می‌تواند در صورت بروز یک جنگ، عملیات نظامی آمریکا را مختل کند. 

یک مقام آگاه در کنگره آمریکا گفت که این بدافزار اساساً یک بمب ساعتی است که می‌تواند به چین این قدرت را بدهد که با قطع برق، آب و ارتباطات پایگاه‌های نظامی، عملیات حمایتی ارتش آمریکا را متوقف کرده یا سرعت انجام آن را کم کند. 

به گفته این مقام آگاه تأثیر این بدافزار می‌تواند بسیار گسترده‌تر باشد، زیرا همین زیرساخت‌ها اغلب خانه‌ها و مشاغل آمریکایی‌ها را تأمین می‌کند. 

نخستین نشانه‌های کلی حملات بدافزار در اواخر ماه مه ظاهر شد که «مایکروسافت» اعلام کرد کدهای رایانه‌ای مرموزی را در سیستم‌های مخابراتی در جزیره گوام در اقیانوس آرام، محل پایگاه هوایی گسترده ایالات متحده و اماکنی دیگر در این کشور کشف کرده است. 

با این حال بیش از ۱۰ مقام آمریکایی و کارشناسان در دو ماه اخیر در مصاحبه‌های مختلف اعلام کردند که تلاش‌های چین بسیار فراتر از سیستم‌های مخابراتی بوده و به قبل از ماه می و دست‌کم به سال گذشته برمی‌گردد. 

به گفته این افراد تلاش چین گسترده‌تر از آن چیزی است که در ابتدا تصور می‌کردند، اما مقامات اذعان می‌کنند که از گستره کامل وجود این کد در شبکه‌ها و تأسیسات آمریکایی خارج از کشور اطلاعی ندارند. 

کشف این بدافزار، باعث تشکیل سلسله جلسات مقامات ارشد در آمریکا شد و مقامات ارشد شورای امنیت ملی، پنتاگون، وزارت امنیت داخلی و سازمان‌های جاسوسی این کشور تلاش کردند ضمن فهم دامنه این مشکل، نحوه پاسخ را مشخص کنند. 

مقامات دولت بایدن، اعضای کنگره، برخی از فرمانداران ایالت‌ها و شرکت‌های خدمات شهری در جریان این یافته‌ها قرار گرفتند و در مصاحبه با «نیویورک تایمز»، بر برخی از نتایج در مورد این عملیات، تأکید کردند. 

به گفته مسئولان، جستجوهای اولیه برای یافتن کد یا ویروس در وهله اول بر مناطقی با تمرکز بالای پایگاه‌های نظامی، متمرکز است. 

به تازگی وال‌استریت ژورنال نیز خبر داد که ایمیل نیکلاس برنز، سفیر آمریکا در پکن هدف حمله سایبری هکرهای چینی قرار گرفته است و در پی این اتفاق، احتمال می‌رود صدها هزار ایمیل دولت امریکا با خطر نفوذ مواجه شده باشند. 

وال‌استریت ژورنال به نقل از چند منبع آگاه نوشت که ایمیل دستیار وزیر خارجه امریکا در حوزه شرق آسیا نیز در عملیات جاسوسی بزرگی که اوایل ماه ژوئیه توسط شرکت مایکروسافت افشا شد، هک شده است.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی