Search
Asset 2

مایکروسافت: هکرهای ایرانی مقامات آمریکایی را هدف قرار می‌دهند تا بر انتخابات تأثیر بگذارند

یک گروه هکری مرتبط با سپاه پاسداران که «ای‌پی‌تی۳۳» نام دارد با استفاده از یک بدافزار جدید با نام «تیکلر» شبکه‌های سازمان‌های دولتی و دفاعی در ایالات متحده و امارات متحده عربی را هدف قرار داده است.
(Freepik)

محققان مایکروسافت گزارش داده‌اند که هکرهای مرتبط با حکومت ایران در ماه ژوئن تلاش کرده‌اند به حساب یک «مقام ارشد» در کمپین ریاست‌‌جمهوری آمریکا نفوذ کنند.

به نوشته روزنامه گاردین، این گزارش که جزئیات بیشتری در مورد این مقام ارائه نداده، نشان می‌دهد که این حملات بخشی از تلاش‌های فزاینده گروه‌های وابسته به حکومت ایران برای تأثیرگذاری بر انتخابات ریاست‌‌جمهوری آمریکا در ماه نوامبر است.

مقامات اطلاعاتی ارشد آمریکا اخیراً گزارش داده‌اند که حکومت ایران به‌طور فزاینده‌ای از حساب‌های جعلی در شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کند. هدف از این اقدام، ایجاد اختلافات سیاسی و تفرقه در داخل آمریکا است.

در این گزارش همچنین آمده است که روسیه و چین نیز از دوقطبی شدن سیاسی در آمریکا برای پیشبرد اهداف تفرقه‌انگیزانه خود در انتخابات امسال استفاده می‌کنند.

کارکنان سنا پیشتر اعلام کرده بودند که در ۲۷ سپتامبر سال گذشته مطلع شده‌اند که طی حمله سایبری متمرکز بر مایکروسافت، در مجموع ۶۰ هزار ایمیل از وزارت خارجه ایالات متحده به دست هکرهای چینی افتاده است.

شرکت مایکروسافت اوایل ماه آوریل با انتشار گزارشی هشدار داده بود که انتظار می‌رود گروه‌های سایبری تحت حمایت دولت چین، انتخابات مهم سال ۲۰۲۴ در آمریکا، هند و کره جنوبی را هدف قرار دهند.

کمیته امنیت داخلی مجلس نمایندگان آمریکا نیز طی هفته‌های گذشته از رئیس مایکروسافت، در مورد برنامه‌های این غول نرم‌افزاری برای بهبود امنیت پس از حمله‌های سایبری هکرهای چین، ایران، روسیه و کره شمالی انتقاد کرده بود.

تلاش گروه هکری وابسته به اطلاعات سپاه برای نفوذ به کمپین‌های سیاسی آمریکا

گزارش مایکروسافت حاکی از این است که یک گروه وابسته به واحد اطلاعات سپاه پاسداران، یک ایمیل فیشینگ به یک مقام ارشد یک کمپین ریاست‌‌جمهوری ارسال کرده است.

همچنین یک گروه دیگر مرتبط با سپاه پاسداران، حساب کاربری یک کارمند دولتی در سطح شهرستان را هک کرده‌اند، اما هکرها نتوانستند به حساب‌های دیگر از طریق این نفوذ دسترسی پیدا کنند و افراد هدف، از این حمله مطلع شده‌اند.

این فعالیت‌ها بخشی از تلاش گسترده‌تر گروه‌های وابسته به حکومت ایران برای کسب اطلاعات در مورد کمپین‌های سیاسی آمریکا و هدف قرار دادن ایالت‌های حساس آمریکا به نظر می‌رسد.

شرکت مایکروسافت سال گذشته نیز هشدار داده بود که پیچیدگی حملات سایبری جمهوری اسلامی علیه شرکت‌های خصوصی و دولت‌های دیگر افزایش یافته است.

احتمالا کمپین دونالد ترامپ هدف حملات است

در گزارش مایکروسافت هدف حکومت ایران از این اقدامات به غیر از ایجاد هرج و مرج در آمریکا مشخص نشده است.

اگرچه مقامات آمریکایی قبلاً اشاره کرده‌اند که حکومت ایران به طور خاص با دونالد ترامپ، رئیس‌‌جمهور سابق و نامزد جمهوری‌خواه، مخالف است و رقیب او از حزب دموکرات، کامالا هریس، را ترجیح می‌دهد.

محققان مایکروسافت همچنین گزارش داده‌اند که گروهی وابسته به حکومت ایران، سایت‌های خبری غیررسمی و ناشناخته ایجاد کرده‌اند که با استفاده از هوش مصنوعی، مطالب را از سایت‌های خبری معتبر کپی کرده و سپس این مطالب را به صورت جهت‌دار به رأی‌دهندگان آمریکایی ارائه می‌کنند.

هدف این سایت‌ها این است که افراد در هر دو سوی طیف سیاسی (چپ و راست) را تحت تأثیر قرار دهند.

هشدار مایکروسافت درباره استفاده از هوش مصنوعی برای گمراه کردن رای‌دهندگان

شرکت مایکروسافت اعلام کرده است که همچنان در حال نظارت بر نحوه استفاده دشمنان خارجی از فناوری هوش مصنوعی تولیدی است.

این غول فناوری تاکید کرده است که ابزارهای ارزان‌قیمت و در دسترس روزافزون می‌توانند تصاویر، عکس‌ها و ویدئوهای جعلی و واقع‌گرایانه‌ای را در عرض چند ثانیه تولید کنند.

این نگرانی‌هایی را در میان برخی کارشناسان ایجاد کرده مبنی بر اینکه ممکن است این ابزارها برای گمراه کردن رأی‌دهندگان در چرخه انتخاباتی به کار گرفته شوند.

ادعای نمایندگی حکومت ایران در سازمان ملل درباره عدم مداخله در انتخابات آمریکا

هیات نمایندگی جمهوری اسلامی در سازمان ملل در نیویورک در بیانیه‌ای به رویترز اعلام کرده است که توانایی‌های سایبری حکومت ایران «دفاعی و متناسب با تهدیدات موجود» است و ایران قصد انجام حملات سایبری را ندارد.

این هیات مدعی شده است: «انتخابات ریاست‌‌جمهوری آمریکا یک مسئله داخلی است که ایران در آن دخالتی نمی‌کند.»

مایکروسافت سال گذشته نیز با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرده بود که یک گروه هکری وابسته به جمهوری اسلامی با هدف دسترسی به اطلاعات، شرکت‌های ماهواره‌ای، دفاعی و دارویی در سراسر جهان را مورد هدف قرار داده است.

وزارت خارجه آمریکا طی روزهای گذشته مبلغ ۱۰ میلیون دلار جایزه برای ارائه اطلاعاتی درباره شش مقام ارشد مرکز فرماندهی سپاه سایبری انقلاب اسلامی موسوم به گروه «سایبر اونجرز» تعیین کرد.

این وزارتخانه تحت برنامه‌ای موسوم به «پاداش عدالت» با انتشار تصاویری در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که این افراد از مقامات ارشد فرماندهی الکترونیک سایبری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هستند که فعالیت‌های مخرب سایبری را علیه زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده هدایت می‌کنند.

اسامی اعضای ارشد فرماندهی سایبری – الکترونیکی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به این شرح اعلام شد؛ حمیدرضا لشگریان، رئیس فرماندهی سایبری-الکترونیکی سپاه و از اعضای نیروی قدس سپاه، حمید همایونفال، مهدی لشگریان، میلاد منصوری، محمدامین صابریان و محمد باقر شیرین‌کار.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی