Search
Asset 2

دستگیری ١١ شبه‌نظامی اسلام‌گرا به اتهام ترور مهندسان چینی در پاکستان

مقامات پاکستانی اعلام کردند که ۱۱ شبه‌نظامی اسلام‌گرا که در بمب‌گذاری انتحاری که منجر به کشته شدن پنج مهندس چینی در شمال این کشور شد، دستگیر شده‌اند.
(Danial Shah/Getty Images)

مقامات پاکستانی اعلام کردند که ۱۱ شبه‌نظامی اسلام‌گرا که در بمب‌گذاری انتحاری که منجر به کشته شدن پنج مهندس چینی در شمال این کشور شد، دستگیر شده‌اند.

به نوشته خبرگزاری رویترز، این خبر در یک کنفرانس خبری که توسط رایی طاهر، رئیس مبارزه با تروریسم پاکستان و محسن نقوی وزیر کشور برگزار شد، اعلام شد.

طبق این گزارش، افراد دستگیر شده از اعضای طالبان هستند که به «تحریک طالبان پاکستان» (TTP) نیز معروف هستند. آنها یک گروه متشکل از ده‌ها اسلام‌گرای سنی و گروه‌های شبه‌نظامی فرقه‌ای هستند.

اواخر ماه مارس، پنج مهندس چینی که بر روی یک پروژه سد در شمال غربی پاکستان کار می‌کردند، در جریان یک حمله انتحاری کشته شدند.

رایی طاهر گفته است که دستگاه تلفن همراه که بمب‌گذار انتحاری از آن برای برقراری ارتباط با همدستان خود استفاده می‌کرد، منجر به دستگیری مظنونان شد.

او افزود که تحقیقات و شواهد نشان می‌دهد که شبه‌نظامیان از رهبران گروه «تحریک طالبان پاکستان» واقع در افغانستان دستور می‌گرفتند.

رویترز نوشته است که هدف گروه «تحریک طالبان پاکستان» براندازی دولت و جایگزینی آن با یک حکومت افراطی دینی است.

افغانستان اتهام حمله به مهندسان چینی را رد می‌کند

ارتش پاکستان پیشتر اعلام کرده بود که این حمله در افغانستان برنامه‌ریزی شده و بمب‌گذار انتحاری نیز تبعه افغانستان بود، اتهامی که کابل آن را رد می‌کند.

مقامات افغانستان پیشتر گفته بودند که افزایش خشونت در پاکستان یک مسئله داخلی اسلام‌آباد است.

گروه «تحریک طالبان پاکستان» نیز پیشتر دست داشتن در این حمله را رد کرده و یک سخنگوی آن روز یکشنبه گفته است که قبلاً موضع خود را در مورد این حمله توضیح داده است.

وزیر کشور پاکستان در پاسخ به این اظهارات گفته است که ما شواهد پزشکی قانونی داریم که ثابت می‌کند شبه‌نظامیان «تحریک طالبان پاکستان» که از افغانستان فعالیت می‌کنند در حمله دست داشتند.

اواخر ماه مارس، یک بمب‌گذار انتحاری با یک خودرو به کاروانی از مهندسان چینی حمله کرد که روی پروژه یک سد در شمال غربی پاکستان کار می‌کردند. پنج تن از مهندسان و یک غواص محلی در جریان حمله کشته شدند.

تیرگی روابط افغانستان و پاکستان طی ماه‌های اخیر

روابط پاکستان و افغانستان در ماه‌های اخیر تیره شده است. اسلام آباد می‌گوید که کابل به اندازه کافی با گروه‌های شبه نظامی که پاکستان را هدف قرار می‌دهند، مقابله نمی‌کند.

پاکستان برای دستگیری سه تن دیگر از اعضای اصلی گروه «تحریک طالبان پاکستان» که مهاجم و تسهیل کننده حمله از افغانستان بوده‌اند، از کابل درخواست کمک حقوقی کرده است.

وزیر کشور پاکستان گفته است که «ما از افغانستان می‌خواهیم که علیه این تروریست‌ها اقدام کند. یا آنها را در آنجا محاکمه کنید یا آنها را به ما تحویل دهید.»

رویترز در اواخر ماه مارس با انتشار گزارشی از حمله انتحاری به مهندسان چینی نوشته بود که منافع چین عمدتاً توسط ستیزه‌جویان قومی هدف قرار می‌گیرد که به دنبال بیرون راندن پکن از بلوچستان غنی از منابع طبیعی هستند.

درخواست پکن از طالبان برای تامین امنیت نیروهایش در پاکستان

در روزهای گذشته، روزنامه «ساوت چاینا مورنینگ پست» گزارش داد که پکن برای جلوگیری از حملات به نیروهایش در خاک پاکستان به طالبان افغانستان «تکیه» می‌کند.

این روزنامه روز پنجشنبه به نقل از دو منبع آگاه گزارش داد که دیپلمات‌های چینی در اسلام آباد و کابل به دلیل ناکامی پاکستان در جلوگیری از افزایش حملات به شهروندان چینی در آن کشور، دست به دامان طالبان افغانستان شده‌اند.

به گفته یک منبع در اسلام آباد، دیپلمات‌های چینی «به دنبال راه‌های جایگزین» برای متقاعد کردن رژیم طالبان برای مهار هزاران شبه نظامی طالبان پاکستان هستند.

روابط مستقیم حزب کمونیست چین و طالبان به دهه ۱۹۹۰ برمی‌گردد. یعنی زمانی که طالبان قدرت را در دست داشت. در آن زمان چین با ملا محمدعمر، رهبر طالبان به توافقی دست پیدا کرد که بخش عمدۀ آن توافق هنوز هم پا برجا است.

در دوران حضور آمریکا و نیروهای ائتلاف در افغانستان، چینی‌ها نشست‌های مخفی خود را با طالبان ادامه دادند و بعد از به قدرت رسیدن طالبان، پکن روابط بسیار نزدیکی را با امارت اسلامی برقرار کرد و برای مدتی برای به رسمیت شناخته شدن حکومت طالبان تلاش کرد.

هزاران نیروی چینی در پروژه‌های مربوط به کریدور اقتصادی چین و پاکستان کار می‌کنند. در اواخر ماه مارس گذشته پنج شهروند چینی و راننده پاکستانی آن‌ها در یک حمله انتحاری در شهر داسو پاکستان کشته شدند.

دولت پاکستان اعلام کرده است که بیش از ۲.۵ میلیون دلار غرامت به خانواده شهروندان چینی کشته شده در این حمله انتحاری پرداخت خواهد کرد.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی