Search
Asset 2

مطالعه جدید توضیح می‌دهد که چرا تعداد مرگ‌ومیرهای مازاد ژاپن به دنبال تزریق دوز سوم واکسن به ۱۱۵هزار نفر رسیده است

مطالعه جدیدی در رابطه با زیان‌های ناشی از واکسن کووید توضیح می‌دهد که چرا نرخ مرگ‌و‌میر در ژاپن پس از تزریق واکسن‌های ام‌آر‌ان‌ای افزایش یافته است.
واکسیناسیون کووید۱۹ در توکیو، ژاپن در ۲۴ می ۲۰۲۱. (Carl Court/Getty Images)

نویسنده: جو وانگ

دکتر جو وانگ، زیست شناس مولکولی است و بیش از ۱۰ سال تجربه در صنعت واکسن دارد.

مطالعه جدیدی در رابطه با زیان‌های ناشی از واکسن کووید در ۸ آوریل در ژورنال علمی پزشکی کیوریوس منتشر شد. این بزرگ‌ترین مطالعه‌ای است که تاکنون در رابطه با اثرات نامطلوب واکسن کووید انجام گرفته و نتایج آن در بهترین حالت هولناک هستند.

در این مطالعه که با عنوان «افزایش مرگ‌و‌میر ناشی از سرطان با سن تعدیل‌شده پس از دریافت دوز سوم واکسن نانوذرات لیپیدی-ام‌آر‌ان‌ای در جریان همه‌گیری کووید-۱۹ در ژاپن» منتشر شده است، پنج دانشمند ژاپنی از مجموعه داده‌های جمعیت ۱۲۳ میلیونی این کشور (ژاپن بالاترین نرخ واکسیناسیون جهان را دارد) برای مطالعه نرخ مرگ‌و‌میر مازاد سرطان در زمان انجام واکسیناسیون عمومی کووید استفاده کردند.

آن‌ها به‌طور کامل توضیح دادند که چرا نرخ مرگ‌و‌میر پس از تزریق واکسن‌های ام‌آر‌ان‌ای افزایش یافته است.

به‌عنوان یک پژوهشگر سابق حوزه واکسن، مقاله کیوریوس را با علاقه فراوان مطالعه کردم. مگان ردشاو، همکار ستون‌نویس من در اپک تایمز، مقاله فوق‌العاده‌ای درباره این مطالعه نوشته است. در این‌جا به نکاتی می‌پردازم که گمان می‌کنم ارزش مرور کردن دارد.

جعبه‌های حاوی واکسن کووید۱۹در بیمارستان ملی توکیو، ژاپن. (Charly Triballeau/AFP via Getty Images)

مرگ‌و‌میر مازاد به دنبال تزریق دوز سوم

این مطالعه نشان می‌دهد که ۱،۵۶۸،۹۶۱ مورد مرگ‌و‌میر در سال ۲۰۲۲ در کل ژاپن رخ داده است. براساس پیش‌بینی‌های آماری با استفاده از اطلاعات مربوط به دوران ماقبل همه‌گیری، حدود ۱،۴۵۳،۱۶۲ مورد از این مرگ‌ومیرها قابل پیش‌بینی بوده که نشان می‌دهد در سال ۲۰۲۲ با ۱۱۵هزار و ۷۹۹ مرگ‌و‌میر مازاد مواجه بوده‌ایم.

۱۱۵هزار و ۷۹۹ مورد «مرگ‌ومیر مازاد با سن تعدیل‌شده» در سال ۲۰۲۲ پس از تزریق دوز سوم واکسن کووید به دوسوم از جمعیت ژاپن رخ داده است.

من براساس داده‌های وزارت بهداشت ژاپن محاسبه کردم که ۳۹هزار و ۶۰ مورد مرگ ناشی از کووید در سال ۲۰۲۲ گزارش شده است. از این‌رو، اکثر مرگ‌و‌میرهای مازاد ژاپن در سال ۲۰۲۲ ربطی به عفونت کووید نداشته و به واکسیناسیون مربوط می‌شوند.

واکسن کووید۱۹. (Karn Buppunhasamai/Shutterstock)

آسیب ناشی از واکسن، نه ویروس

این مطالعه نشان می‌دهد که پس از شیوع کووید-۱۹ در ژاپن در سال ۲۰۲۰، که هنوز واکسن در دسترس نبود، تعداد مرگ‌و‌میرهای با سن تعدیل‌شده ۲۸هزار مورد کمتر از پیش‌بینی‌ها بود و در سال ۲۰۲۱، با ادامه شیوع ویروس و آغاز واکسیناسیون محدود کووید-۱۹ (از ماه فوریه)، تعداد مرگ‌و‌میرها ۲۵هزار مورد از پیش‌بینی‌ها بیشتر بود.

دانشمندان ژاپنی براساس تعداد مازاد مرگ‌و‌میر در سال ۲۰۲۲ به این نتیجه رسیدند که «افزایش آماری قابل‌توجهی در نرخ مرگ‌و‌میر با سن تعدیل‌شده در همه سرطان‌ها و برخی از سرطان‌های خاص- مانند سرطان تخمدان، سرطان خون، سرطان پروستات، سرطان لب، دهان و حلق و گلو، سرطان لوزالمعده و سینه- در سال ۲۰۲۲ مشاهده می‌شود که پس از تزریق دوز سوم یا بعدی واکسن‌های نانوذرات لیپیدی-ام‌آر‌ان‌ای کووید به دوسوم از جمعیت ژاپن رخ داده است.

دانشمندان گفتند: «افزایش قابل‌توجه نرخ مرگ‌و‌میر بر اثر سرطان‌های حساس به آلفای گیرنده استروژن ممکن است بر اثر سازوکار متفاوت واکسن‌های نانوذرات لیپیدی-ام‌آر‌ان‌ای در مقابله با عفونت کووید-۱۹ یا کاهش مراقبت از سرطان به دلیل قرنطینه رخ داده باشد.»

به زبان ساده، این مطالعه نشان داد که تزریق واکسن ام‌آر‌ان‌ای کووید احتمالاً عامل مرگ‌و‌میرهای مازادی باشد که در ژاپن رخ داده است.

محققان نگران انتقال خون از بیماران واکسینه شده کووید۱۹ هستند. (Li Wa/Shutterstock)

۶ سرطانی که مرگ‌و‌میر مازاد قابل‌توجهی داشتند

این مطالعه همه مرگ‌و‌میرها را در آمار خود در نظر گرفت اما مرگ‌و‌میرهای ناشی از سرطان را مفصل‌تر بررسی کرد. بررسی‌ها نشان داد که شش مورد از ۲۰ سرطان موجود- سرطان تخمدان، سرطان خون، سرطان پروستات، سرطان لب دهان و حلق و گلو، سرطان لوزالمعده و سینه- از نظر آماری مرگ‌و‌میر مازاد قابل‌توجهی در سال ۲۰۲۱ داشته و در سال ۲۰۲۲ نیز روند صعودی داشتند.

افزایش قابل‌توجه مرگ‌و‌میر ناشی از این شش سرطان را نمی‌توان به کمبود خدمات مراقبت‌های بهداشتی در جریان همه‌گیری نسبت داد. کاهش نرخ غربالگری سرطان و مراقبت‌های بهداشتی در ایام قرنطینه می‌تواند به افزایش مرگ‌و‌میر انواع سرطان دامن زده باشد اما این افزایش در رابطه با سایر انواع سرطان‌ها در ژاپن در سال ۲۰۲۲ مشاهده نشده است.

پس چه چیزی این شش سرطان را خاص می‌کند؟ این‌ها همگی به‌عنوان سرطان‌های حساس به آلفای گیرنده استروژن شناخته می‌شوند.

دانشمندان توضیح دادند که چرا این سرطان‌ها پس از واکسیناسیون رخ دادند و در مدت کوتاهی پس از دریافت واکسن موجب مرگ افراد شدند.

ژن واکسن کووید می تواند در سلول‌های سرطانی انسان ادغام شود. (CROCOTHERY/Shutterstock)

سرطان بعد از دریافت واکسن: توضیح علمی

من بیش از ۱۰ سال به‌عنوان یک دانشمند محقق در شرکت سانوفی، از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان واکسن جهان، کار کردم. به‌عنوان کسی که در سال ۲۰۰۳ رهبری پروژه توسعه واکسن سارس-کروناویروس-۱ سانوفی را برعهده داشتم، فرضیه دانشمندان ژاپنی را بسیار منطقی می‌دانم.

لطفاً توضیحات علمی‌ام را تحمل کنید، زیرا به درک نقش احتمالی واکسن‌های ام‌آر‌ان‌ای در شیوع سرطان کمک می‌کنند.

گیرنده‌های استروژن گروهی از پروتئین‌ها هستند که در داخل سلول‌ها یافت می‌شوند. آن‌ها گیرنده‌هایی هستند که به واسطه هورمون جنسی استروژن فعال می‌شوند. آلفای گیرنده استروژن یکی از دو نوع گیرنده استروژن است که نقش بسزایی در تنظیم دستگاه تولیدمثل ایفا می‌کند.

محققان در تحقیقات انتشاریافته در ژورنال معتبر پیشرفت‌های علم در نوامبر ۲۰۲۲ حدود ۹هزار پروتئین انسانی را غربالگری کردند تا ببینند کدام پروتئین با پروتئین اسپایک سارس-کروناویروس-۲ بهتر جفت می‌شود و دریافتند که پروتئین اس به‌طور خاص به آلفای گیرنده استروژن می‌چسبد. این اتصال باعث تنظیم افزایشی فعالیت رونویسی آلفای گیرنده استروژن می‌شود.

به تعبیر دیگر، پروتئین اس سارس-کروناویروس-۲ (به‌خاطر عفونت یا واکسیناسیون)، به محض ورود به بدن انسان، به آلفای گیرنده استروژن می‌چسبد و مثل یک تنظیم‌کننده گیرنده هسته‌ای عمل می‌کند که عملکرد طبیعی سلول را مختل کرده و به ایجاد اختلال در عملکرد سلول‌ها و اندام‌ها دامن می‌زند.

این امر نشان می‌دهد که چرا مرگ‌ومیر ناشی از شش سرطان حساس به آلفای گیرنده استروژن در سال ۲۰۲۲ در ژاپن پس از تزریق دوز سوم واکسن ام‌آر‌ان‌ای به دوسوم جمعیت سیر صعودی پیدا کرده است.

این واکسن حامل ژن اس سارس-کروناویروس-۲ است که سلول‌های میزبان را برای تولید پروتئین اس در اختیار می‌گیرد. پروتئین‌های اس در داخل سلول تولید شده و سپس به آلفای گیرنده استروژن می‌چسبند و عملکرد طبیعی سلول را مختل می‌کنند و بدین ترتیب باعث شیوع سرطان می‌شوند.

سرطان جزو امراضی است که طی آن برخی از سلول‌های بدن به شکلی کنترل‌ناپذیر رشد کرده و در سایر نقاط بدن گسترش می‌یابند.

در هر فرد سالم، برخی از سلول‌ها می‌میرند، برخی از سلول‌ها پیر می‌شوند و برخی نیز حالت سرطانی پیدا می‌کنند. همه این اتفاقات بدون اطلاع فرد رخ می‌دهند، زیرا سیستم ایمنی بدن به‌طور مداوم برای مقابله با این مشکلات تلاش می‌کند. با این‌حال، اگر سیستم ایمنی به خطر بیفتد، فرد دچار بیماری می‌شود که سرطان هم یکی از آن‌ها محسوب می‌شود.

شواهد زیادی به دست آمده که نشان می‌دهند واکسن کووید-۱۹ پتانسیل قابل‌توجهی در تداخل با سیستم ایمنی بدن انسان دارد. مطالعه جدید ژاپنی‌ها شواهد بیشتری در رابطه با دامنه این پدیده ارائه کرده است.

عوارض جانبی واکسن کووید۱۹ در اعضای بدن. (Illustration by The Epoch Times, Shutterstock)

واکسیناسیون و سرکوب سیستم مراقبت ایمنی سرطان

دانشمندان نشان داده‌اند که واکسن ام‌آر‌ان‌ای نه‌تنها پتانسیل سرطان‌زایی دارد، بلکه می‌تواند توانایی سیستم ایمنی بدن را در شناسایی و سرکوب تومورهای سرطانی تضعیف کند.

در مطالعه‌ای که اکتبر گذشته منتشر شد، کنستانتین فوزه و همکارانش گزارش دادند که انجام واکسیناسیون با فایزر-بیوان‌تک با ایجاد تداخل در پاسخ‌های ایمنی ذاتی بدن باعث تضعیف سیستم مراقبت ایمنی سرطان می‌شود.

اگر واکسیناسیون به این اندازه فراگیر نبود و دوز واکسن‌ها به دلیل تزریق واکسن‌های یادآور این‌قدر بالا نبود، آسیب ناشی از واکسن‌های کووید نیز خفیف‌تر می‌بود.

دانشمندان ژاپنی دریافتند که به‌ازای هر دوز فایزر-بیوان‌تک، حدود ۱۳ تریلیون مولکول نانوذرات لیپیدی ام‌آر‌آن‌ای سارس-کروناویروس-۲ وجود دارد. این مقدار برای واکسن مدرنا ۴۰ تریلیون مولکول است. از آن‌جا که بدن انسان به‌طور میانگین حدود ۳۷.۲ تریلیون سلول دارد، هر دوز از واکسن‌های نانوذرات لیپیدی ام‌آر‌آن‌ای کووید-۱۹ از مولکول‌های کافی برای انتشار در تمام سلول‌های بدن برخوردار است.

چنان‌که پیش‌تر گفتم، برخلاف ادعای مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا مبنی بر این‌که ترکیبات تشکیل‌دهنده واکسن پس از تولید پاسخ ایمنی بدن از دور خارج می‌شوند، چرا که اوریدین‌ها در آر‌ان‌ای معمولی با شبه‌اوریدین‌های واکسن‌های نانوذرات لیپیدی ام‌آر‌آن‌ای کووید-۱۹ جایگزین می‌شوند، مشخص شده که آر‌ان‌ای اصلاح‌شده چندین ماه در بدن زنده می‌ماند و حتی ممکن است از طریق شیر مادر به نوزاد منتقل شود.

مطالعه ژاپنی‌ها پیش از اکتبر ۲۰۲۳ با استفاده از اطلاعات سال ۲۰۲۲ و سال‌های قبل‌تر انجام گرفته است. از آن‌جا که فرایند واکسیناسیون کووید در بسیاری از کشورها ادامه دارد، تصور این‌که با ادامه روند سال ۲۰۲۲ چند نفر جان خود را از دست می‌دهند یا به سرطان مبتلا می‌شوند، هولناک است.

واکسیناسیون کووید۱۹ در نروژ. (Ole Berg-Rusten/NTB/AFP via Getty Images)

آینده مبهم

از آن‌جا که مراجع ذی‌صلاح در سراسر جهان همچنان مدعی هستند که واکسن کووید-۱۹ بی‌خطر و اثربخش است و همچنان به واکسیناسیون ادامه می‌دهند، مشخص نیست چه آینده‌ای در انتظار ما است.

زیرا مولکول‌های نانوذرات لیپیدی-ام‌آر‌ان‌ای کووید-۱۹ در بدن صدها میلیون انسان باقی مانده و به تولید پروتئین اس ادامه می‌دهند که با سیستم ایمنی بدن تداخل یافته و باعث شیوع سرطان و سایر امراض می‌شوند.

مطالعاتی مثل آن‌چه که دانشمندان ژاپنی انجام دادند، باید در کشورهایی مانند آمریکا، کانادا و بریتانیا هم انجام شوند و نتایج آن‌ها بدون سانسور در ژورنال‌های معتبر پزشکی منتشر شوند تا از اشتباهات قبلی درس بگیریم و از تکرار اشتباهات جلوگیری کنیم. متأسفانه این اتفاق رنگ حقیقت به خود نگرفته است.

با این‌حال، امیدواریم شمار بیشتری از دانشمندان و محققان شجاعت به خرج دهند و به این نکته بدیهی اشاره کنند که واکسن کووید-۱۹ ایمن نیست.

شایان ذکر است که ژورنال پزشکی کیوریوس در دسامبر ۲۰۲۲ توسط گروه انتشاراتی اسپرینگر نیچر خریداری شد. این گروه همچنین صاحب نشریات علمی معروفی مانند نیچر و نیچر مدیسین است.

آسیب‌های ناشی از واکسن کووید یکی از تابوهای دانشمندان و ژورنال‌های پزشکی بوده است. بسیاری از افراد در تلاش برای عبور از تیغ سانسور نادیده گرفته شدند. این‌که می‌بینیم اسپرینگر نیچر مطالعه ژاپنی‌ها را منتشر کرده، مایه مسرت است.

دیدگاه ارائه‌شده در این مقاله نقطه نظر نویسنده بوده و لزوماً منعکس‌کننده دیدگاه اپک تایمز نیست.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی