در شصت و ششمین نشست سالانهی مغز و اعصاب در آکادمی آمریکایی فیلادلفیا که از ۲۶ آوریل تا ۳ مه سال ۲۰۱۴ برگذار شد، محققان مطلبی را منتشر کردند که بر طبق آن، اینکه برخی افراد میزان تحمل درد بیشتری نسبت به سایرین دارند، ناشی از تفاوت در ژنهای افراد است.
دکتر «تِبُر اُنُجِهوفیا» که پژوهشگر علوم زیستی و عضو آکادمی نورولوژی آمریکا میباشد، بیان کرد که مطالعاتی گسترده در زمینهی میزان تحمل افراد مختلف در برابر دردهای فیزیکی انجام دادهاند و نیز اعلام کرد که در این زمینه چهار ژن را شناسایی کردهاند که این ژنها میتواند تا حد زیادی به دانشمندان کمک کند تا به مطالب بیشتری در بارهی تحمل درد در انسانها دست یابند.
محققان بر روی ژنهای ۲۷۲۱ نفر بیمار مبتلا به دردهای مزمن تحقیقاتی انجام دادند. این بیماران که داروهای مُسکن ضد درد مصرف میکردند، دارای ژنهایDRD1 ، DRD2،COMT و OPRK1 بودند.
میزان تحمل این بیماران از ۱ تا ۱۰ درجهبندی شد و آنهایی که مقدار تحمل دردشان زیر صفر بود از تحقیق کنار گذاشته شدند. برای بیمارانی که احساس درد نمیکردند نمره ۱ تا ۳ و بیمارانی که احساس درد اندکی داشتند نمره متوسط ۴ تا ۶ و آنهایی که درد زیادی حس میکردند، نمره بالای ۷ تا ۱۰ در نظر گرفته شد.
در این میان ۹ درصد احساس درد کم، ۴۶ درصد احساس درد متوسط و ۴۵ درصد هم احساس درد زیادی داشتند.
نتایج بررسی دانشمندان نشان داد که ژنDRD1 در گروه دردهای کم، نسبت به گروه دردهای زیاد به میزان ۳۳ درصد رایجتر است. در میان افراد با میزان تحمل درد متوسط نیز ژنهایCOMT و OPRK به ترتیب با مقادیر ۲۵ درصد و ۱۹ درصد بیشتر نسبت به گروه دردهای زیاد مشاهده شد و نهایتاً این که ژن DRD2 در میان گروه دردهای زیاد نسبت به گروه دردهای متوسط تقریباً ۲۵ درصد بیشتر بود.
دکتر اُنُجِهوفیا اظهار میکند که دردهای مزمن بر سایر قسمتهای بدن هم تاثیر میگذارند. کشف کردن ژنهای موثر میزان احساس درد و مطالعه بر روی آنها میتواند دریچههای جدیدی را به سوی رشد و توسعهی علم پزشکی باز کرده و به پزشکان کمک کند تا در تشخیص بیماریهای افراد بهتر و مطمئنتر عمل کنند.
اپکتایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.