تعدادی از مقامهای ارشد دولت بایدن عصر امروز به وقت محلی با حضور در کنگره جلسه مشترک و محرمانهای را با تمرکز بر ایران با سناتورهای ایالات متحده تشکیل خواهند داد.
وندی شرمن معاون وزیر امور خارجه، کالین کهل معاون وزیر دفاع، مورگان مویر معاون مدیر اطلاعات ملی، برایان نلسون معاون وزیر خزانهداری در امور تروریسم و اطلاعات مالی و دریاسالار استفن کوهلر، معاون برنامه ستاد مشترک، برای نشست توجیهی محرمانه با سناتورها در کاپیتولهیل (محل کنگره آمریکا) شرکت میکنند.
به نوشته پولیتیکو، رابرت مالی، نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران در این نشست غایب است و به جای او، معاونش، ایبرام پِلی، وندی شرمن را همراهی میکند.
میچ مک کانل، رهبر اقلیت جمهوریخواهان سنا، در صحن سنا مطرح کرده بود که تهدید ایران در دوران ریاستجمهوری جو بایدن بیشتر شده و خواستار برگزاری جلسه توجیهی درباره ایران شده بود.
همچنین پس از اینکه یک پیمانکار آمریکایی در حمله پهپادی نیروهای وابسته به جمهوری اسلامی در شرق سوریه کشته شد، او خواهان برگزاری این نشست شد اما این جلسه تا کنون به تعویق افتاده بود.
یکی از دستیاران دموکرات سنا گفت که وندی شرمن – که از اعضای ارشد تیم مذاکره کننده آمریکا در برجام بود – از این فرصت برای ارائه اطلاعات بیشتر به سناتورها در مورد وضعیت مذاکرات برجام استفاده خواهد کرد. این کارشناس بدون توضیح بیشتر گفت: «در مذاکرات برجام پیشرفتهایی به دست آمده است.»
او همچنین عنوان کرد که «از دیگر موضوعاتی که مطمئناً مطرح خواهد شد، تهدیدات عمومی ایران برای ایالات متحده و شرکای منطقهای آن، یعنی اسرائیل، و حمایت تهران از تروریسم است.»
پولیتیکو همچنین پیشبینی کرد که این احتمال وجود دارد این نشست توجیهی محرمانه جنجالی شود زیرا دولت، برخی از دموکراتها و جمهوریخواهان بر سر «نحوه مدیریت شرارتهای جمهوری اسلامی» با هم اختلافنظر دارند.
سناتور جونی ارنست که به تازگی و همراه تعدادی دیگر از سناتورهای هر دو حزب کنگره نامه ای خطاب به بایدن برای ازسرگیری توقیف محمولههای نفت و گاز ایران امضا کرده بود، از بیتوجهی دولت بایدن به این نامه انتقاد کرد.
این سناتور جمهوریخواه گفت: «بسیار ناامید کننده است که دولت بایدن به نامه برای اجرای تحریمهای نفتی علیه ایران که امضای دوازده سناتور جمهوریخواه و دموکرات را نیز با خود دارد هنوز پاسخی نداده است.»
جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی ایالات متحده نیز روز دوشنبه به خبرنگاران گفت که از ماه اوت، ایران بیش از ۴۰۰ پهپاد به روسیه داده است و در ازای آن، مسکو با برنامههای موشکی و دفاع هوایی خود به تهران کمک میکند و همچنین به ایران هواپیماهای جنگنده میفروشد. وی گفت: «این یک مشارکت دفاعی تمامعیار است.»