در پی انفجار یکی از خودروهای برقی مرسدس بنز کره در پارکینگی در اوایل ماه جاری، این شرکت در ۱۳ اوت از تأمینکننده باتری خودروهای برقی خود پرده برداشت.
در ۱ اوت، در پارکینگ زیرزمینی یک مجتمع آپارتمانی در اینچئون در غرب سئول، یک خودروی برقی مرسدس بنز آتش گرفت و باعث حریق بزرگی شد که ۱۴۰ خودرو را نابود کرد و به ساختمان خسارت زد. برخی از ساکنان مجبور شدند سرپناه دیگری برای خود پیدا کنند.
مرسدس بنز کره در ۱۳ اوت اعلام کرد که باتری خودروی مدل EQE 350 که دچار انفجار شد، ساخت شرکت چینی فاراسیس انرژی بوده است.
گروه خودروسازی بایک چین در سال ۲۰۲۱حدود ۳۲ هزار خودروی برقی خود را فراخواند و یکی از دلایلش این بود که باتریهای فاراسیس انرژی خطر آتش گرفتن داشتند.
آتش گرفتن خودروهای برقی چینی پس از تصادف یا در نتیجه احتراق خودبهخودی بارها در رسانههای چینی اعلام یا خبر آن در شبکههای اجتماعی منتشر شده که به نگرانی درخصوص ایمنی و کیفیت این خودروها دامن زده است.
هوانگ شیکونگ، اقتصاددان تایوانی، در ۱۵ اوت به اپک تایمز گفت که چین بیشترین باتریهای برقی جهان را تولید میکند، اما کیفیت این باتریها مشکلساز است. او افزود: «منفجر شدن یا آتش گرفتن اغلب به دلیل کیفیت پایین رخ میدهد.»
وقتی باتریهای لیتیومی خودروهای برقی آتش میگیرند، در دمایی بسیار بالاتر از خودروهای بنزینی میسوزند و خاموش کردن آنها اغلب سختتر است. این اتفاق نتیجه اثر فرار حرارتیِ باتری است که در قالب یک واکنش زنجیرهای در سلولهای باتری رخ میدهد.
چو یوئه-چونگ، استادیار امور مالی در دانشگاه علم و فناوری جنوب تایوان، به اپک تایمز گفت که اکثر خودروسازان جهان از جمله تسلا از باتریهای چینی استفاده میکنند. «با اینحال، شرکتهای زیادی در چین هستند که باتریهای برقی تولید میکنند و کیفیت آنها نیز به شکل قابلتوجهی متفاوت است.»
قیمت فروش مرسدس بنز مدل EQE 350 در کره جنوبی از حدود ۶۷ هزار دلار شروع میشود.
هوانگ افزود که بسیاری از خودروسازان غربی برای کاهش هزینهها از باتریهای چینی استفاده میکنند. او گفت: «اگر حادثه خاصی رخ ندهد، آنها فقط از باتریهای چینی استفاده میکنند.»
برای کاهش نگرانی مردم در رابطه با آتش گرفتن این خودرو، کره جنوبی در ۱۳ اوت اعلام کرد که از خودروسازان میخواهد تا داوطلبانه اطلاعات مربوط به باتری خودروهای برقی خود را منتشر کنند.
اتحادیه اروپا سال گذشته مقرراتی وضع کرد که به موجب آن اخذ «گذرنامه باتری» برای خودروهای برقی الزامی شد. گذرنامه باتری که مشخصات تولیدکننده و منشأ مواد سازنده باتری را نشان میدهد، از سال ۲۰۲۷ الزامی خواهد شد.
چو گفت که خودروسازان نیز باید مسئولیت کنترل کیفیت و زنجیره تأمین خود را برعهده بگیرند.
او گفت: «این کار فقط از عهده خودروسازان برمیآید. در راستای اعتبار و شهرت برند تجاری، آنها باید شخصاً دست به کار شوند. دولتها به هیچ عنوان نمیتوانند به مسائل کیفی ورود کنند.»