Search
Asset 2

مهاجرت ۲۵ درصدی اساتید دانشگاه

مهاجرت ۲۵ درصدی اساتید دانشگاه در ایران به دلیل مشکلات اقتصادی و حقوق پایین به چالشی جدی تبدیل شده است که تأثیرات منفی بر کیفیت علمی کشور دارد.
(Javanonline.ir)

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی از مهاجرت ۲۵ درصدی اساتید دانشگاه طی سال‌های اخیر خبر داد و این آمار را «نگران‌کننده» توصیف کرد. حسین سیمایی صراف در گفت‌وگو با خبرنگار مهر تأکید کرد که مهاجرت اساتید و دانشجویان به عوامل متعددی از جمله مسائل شغلی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی وابسته است. وی افزود که برای شناسایی این عوامل، مطالعات جامعی انجام شده است.

نگرانی از کاهش کیفیت علمی دانشگاه‌ها

وزیر علوم اظهار داشت که ادامه روند مهاجرت اساتید می‌تواند منجر به کاهش کیفیت علمی دانشگاه‌ها شود. او گفت که جایگزین شدن اساتید مهاجر با نیروهای کم‌تجربه‌تر ممکن است به نزول سطح علمی دانشگاه‌ها بینجامد.

حقوق پایین اساتید؛ عامل اصلی مهاجرت

سیمایی صراف با اشاره به تفاوت فاحش حقوق اساتید در ایران و کشورهای همسایه گفت در حالی که حقوق اساتید در کشورهای همسایه بین ۴ تا ۷ هزار دلار است، حقوق استاد تمام در ایران به سختی به هزار دلار می‌رسد. اساتید جوان با درآمد ۳۰۰ تا ۴۰۰ دلار توانایی تأمین نیازهای اساسی زندگی را ندارند و این موضوع آنها را به فکر مهاجرت می‌اندازد.

روند صعودی مهاجرت

مرداد ماه امسال رئیس کل سازمان نظام پرستاری از افزایش دو برابری درخواست مهاجرت پرستاران خبر داد و تاکید کرد که این موضوع، «زنگ خطری برای نظام سلامت کشور است.» احمد نجاتیان گفته بود: «در شرایط کنونی چند نگرانی در حوزه سلامت وجود دارد که اصلی‌ترین آن، کمبود شدید نیروی انسانی است که در حوزه پرستاری، این وضعیت خیلی بغرنج است.»

همچنین در گزارشی که تیرماه امسال در روزنامه دنیای اقتصاد منتشر شد ضمن پرداختن به بحران هزینه‌های مسکن برای نسل جوان آمده بود که تداوم «تورم مسکن» در سطح بالاتر از «رشد درآمد» به ویژه در تهران باعث «مهاجرت نیروی‌‌کار متخصص جوان و نسل «زِد» به کشورهای خارجی خواهد شد.»

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی