Search
Asset 2

هشدار سازمان نظام پرستاری درباره افزایش دو برابری درخواست مهاجرت پرستاران

رئیس کل سازمان نظام پرستاری از افزایش دو برابری درخواست مهاجرت پرستاران خبر داد و تاکید کرد که این موضوع، «زنگ خطری برای نظام سلامت کشور است.»
(Davod Behgam/Shahraranews.ir)

رئیس کل سازمان نظام پرستاری از افزایش دو برابری درخواست مهاجرت پرستاران خبر داد و تاکید کرد که این موضوع، «زنگ خطری برای نظام سلامت کشور است.»

احمد نجاتیان در یک نشست خبری با اشاره به اینکه مهاجرت پرستاران دغدغه‌ها و نگرانی‌های اصلی سازمان نظام پرستاری است، گفت: «عوامل متعددی مانند مسائل سیاسی، مسائل بین‌المللی و مسائل موجود در نظام سلامت سبب میل به مهاجرت می‌شود.»

احمد نجاتیان (Public Domain)

او افزود: «درخواست‌های مهاجرت که به سازمان نظام پرستاری ارسال می‌شود طی بازه زمانی دو ساله یعنی از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲، حدود دو برابر افزایش یافته است. افزایش درخواست‌ها برای مهاجرت، یک هشدار به حساب می‌آید.»

نجاتیان  گفت: «در شرایط کنونی چند نگرانی در حوزه سلامت وجود دارد که اصلی‌ترین آن، کمبود شدید نیروی انسانی است که در حوزه پرستاری، این وضعیت خیلی بغرنج است.»

او با بیان اینکه «استخدام‌های جدید کاری برای رفع کمبود نیروی پرستاری ایجاد نکرد»، افزود که «یکبار برای همیشه موضوع تعداد پرستار به ازای هر تخت بیمارستانی باید حل شود.»

رئیس کل سازمان نظام پرستاری با بیان اینکه «میزان تأخیر در پرداخت معوقات پرستاری در کشور، هشت ماه است که باید مرتفع شود»، تاکید کرد که «تأمین حداقل معیشت پرستاران در اولویت است و ما نمی‌توانیم بدون توجه به مسائل و مشکلات معیشتی، به سایر امور پرستاری بپردازیم.»

او با اشاره به اینکه کمبود پرستار سبب اضافه کار اجباری شده، افزود: بررسی‌ها بیانگر این است که گاهی میزان اضافه کاری آنها به ۸۰ ساعت می‌رسد. میزان دریافتی پرستاران با سختی کار آنها منطبق نیست و دریاقتی پرستازان برای هر ساعت حدود ۳۰هزار تومان است. میزان دریافتی پرستاران برای یک ساعت حدود ۱۸۰ هزار تومان است که حتی پاسخگوی هزینه‌های رفت‌وآمد آنها نیست.

طی هفته‌های گذشته، عضو شورای عالی نظام پرستاری در گفتگویی با یکی از رسانه‌های داخل ایران هشدار داد که در حال حاضر ماهانه ۱۵۰ تا ۲۰۰ نفر از پرستاران کشور مهاجرت می‌کنند.

اواسط اردیبهشت ماه، خبرگزاری مهر با اشاره به مشکلات کادر درمان به ویژه در بخش دولتی، عنوان کرد که برخی از پزشکان و پرستاران از بیمارستان‌های دولتی به بخش خصوصی مهاجرت کرده‌اند.

در شرایطی که به نوشته رسانه‌ها، ایران با کمبود صد هزار نیروی پرستار مواجه است، مشکلات معیشتی و وضعیت قراردادهای شغلی این قشر سبب گسترش موج مهاجرت آنها به کشورهای عربی شده است.

در ماه‌های گذشته، پرستاران در استان‌‌‌‌‏های مختلف در اعتراض به وضعیت معیشتی، اقدام به برگزاری تجمع کردند و خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.

تجمعات اعتراضی کادر درمان کشور طی ماه‌های اخیر شدت گرفته است. پرسنل کادر درمان و پرستاران کشور نسبت به شرایط سخت کار، ساعات اضافه‌کار اجباری و دستمزدهای ناچیز معترضند و با برپایی تجمعات و سردادن شعار خواهان تحقق مطالبات خود هستند.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی