«سازمان بهداشت جهانی» روز دوشنبه ۱۵ اردیبهشت با اعلام وضعیت اضطراری، نسبت به شیوع بیماری فلج اطفال در کشورهای افغانستان، کامرون، گینه استوایی، اتیوپی، عراق، اسرائیل، نیجریه، پاکستان، سومالی و سوریه هشدار داد.
این سازمان در یک جلسهی اضطراری اعلام کرد که شیوع بیماری فلج اطفال اکنون به یک وضعیت اضطراری بینالمللی در حوزهی بهداشت تبدیل شده و امکان گسترش بیشتر این بیماری در ماههای آینده وجود دارد.
از بین ۱۰ کشور آلودهی اعلام شده، ۳ کشور پاکستان، کامرون و سوریه این ویروس را به کشورهای دیگر گسترش میدهند.
دکتر «بروس آیلاوارد»، سرپرست برنامهی فلج اطفال در سازمان بهداشت جهانی گفت: «تا زمانیکه فلج اطفال ریشهکن شود٬ این بیماری همچنان در سطح بینالمللی گسترش پیدا کرده و کودکانی را فلج خواهد کرد.»
در بیانیهی این سازمان آمده است: «در پایان سال ۲۰۱۳، شصت درصد موارد فلج اطفال ناشی از انتشار بینالمللی ویروس مهاجم فلج اطفال بود و شواهد روز افزونی وجود داشت که مسافران بزرگسال در شیوع آن نقش داشتند.اما این ویروس مهاجم، در فصل کمسرایت ۲۰۱۴، تا به حال از ۳ کشور به ۱۰ کشور سرایت کرده است: در مرکز آسیا از پاکستان به افغانستان، در خاورمیانه از سوریه به عراق و در مرکز آفریقا از کامرون به گینهی استوایی.»
بیماری فلج اطفال معمولا کودکان زیر پنج سال را مبتلا کرده و از طریق آب آلوده منتقل میشود. علائم اصلی این بیماری تب، خستگی، سردرد، استفراغ، سفتی گردن و درد اندام است و از هر ۲۰۰ مبتلا به این ویروس، یک نفر دچار فلج دائمی میشود و ۵ تا ۱۰ درصد مبتلایان در اثر مشکلات تنفسی جان خود را از دست میدهند.
طبق آمار اعلام شده از سوی سازمان جهانی بهداشت، از ابتدای سال ۲۰۱۴ تاکنون ۶۴ مورد ابتلا به این بیماری گزارش شده است. به گفتهی این سازمان، میزان ابتلا به این ویروس در فصل زمستان و اوایل بهار، از سایر اوقات سال کمتر است و در ماههای آینده میزان ابتلا جهش خواهد داشت.
شیوع مجدد این بیماری در کشور سوریه به دلیل جنگهای داخلی و توقف واکسیناسیون، موجب انتشار مجدد این ویروس در کشورهای دیگر شد.
کشورهای افغانستان و پاکستان نیز از کشورهایی هستند که بهدلیل عدم واکسیناسیون و تردد زیاد مسافران میان دو کشور، در خطر جدی هستند.
سازمان بهداشت جهانی نگران است کشورهایی مانند اوکراین، سودان و آفریقای مرکزی که درگیر جنگ داخلی هستند، به بسترهایی برای بروز و شیوع این بیماری تبدیل شوند.
یکیاز راهحلهای ارائه شده توسط سازمان بهداشت جهانی برای پیشگیری از گسترش این بیماری ایناست که ساکنان کشورهایی که در آنها فلج اطفال مشاهده میشود، در هنگام سفرهای بینالمللی مدرکی دال بر انجام واکسیناسیون فلج اطفال به همراه داشته باشند.
اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.