Search
Asset 2

تایوان، سه زن را که در تیک‌تاک خواستار حمله چین شده بودند، اخراج می‌کند

متعاقب آن‌که سه زن چینی ساکن تایوان از موقعیت خود سوءاستفاده کردند و خواستار حمله حزب کمونیست چین به تایوان و اشغال این کشور شدند، مقامات تایوان آن‌ها را اخراج کردند.
پرچم‌های تایوان در کنار خیابان و عبور و مرور گردشگران در جزایر کینمن، تایوان؛ ۱۱ اوت ۲۰۲۲. (Sam Yeh/AFP via Getty Images)

متعاقب آن‌که سه زن چینی ساکن تایوان از موقعیت خود سوءاستفاده کردند و خواستار حمله حزب کمونیست چین به تایوان و اشغال این کشور شدند، مقامات تایوان آن‌ها را اخراج کردند.

این‌سه زن که در فضای مجازی «یایا»، «شیائووی» و «انچی» نام دارند، اقامت تایوان را به واسطه ازدواج با همسران تایوانی خود به دست آورده‌اند. آن‌ها در دوئین، نسخه چینی تیک‌تاک، فعالیت داشتند و محتوای حمایتی از حزب کمونیست چین را بازنشر می‌کردند، از جمله این‌که تایوان باید با توسل به زور با سرزمین اصلی چین ادغام شود.

«یایا» که نام اصلی او لیو ژنیا است، در شب ۲۴ مارس با پروازی به مقصد فوژو در چین خاک تایوان را ترک کرد. آژانس ملی مهاجرت تایوان، ۱۰ روز به او مهلت داده بود که از کشور خارج شود. تلاش او برای تجدیدنظر نافرجام ماند.

در اطلاعیه وبسایت آژانس ملی مهاجرت در روز ۱۵ مارس درباره لغو اقامت این زن آمده است: «همسر یک مرد مقیم سرزمین اصلی که لیو نام دارد، به شکلی بی‌پرده درباره ادغام اجباری تایوان با چین صحبت کرده است. چنین رفتاری که حاکمیت ملی ما را تضعیف می‌کند، قابل تحمل نیست.»

اکانت لیو در دوئین، که «یایا در تایوان» نام دارد، حدود ۵۰۰ هزار دنبال‌کننده دارد.

خبر مشابهی در روز ۲۱ مارس درباره شیائووی و انچی منتشر شد. این‌دو زن چند روز قبل از مهلت خروج خود از کشور در روز ۳۱ مارس در مقابل دفتر ریاست‌جمهوری تایوان در تایپه دست به تجمع زدند.

این‌سه زن تا پنج سال آینده نمی‌توانند برای اقامت خانوادگی در تایوان درخواست بدهند.

مقابله با براندازی پکن

حزب کمونیست چین که هرگز بر تایوان حکمرانی نکرده است، این جزیره را سرزمینی مستقل در جمهوری خلق چین می‌داند و درصدد این است که این کشور ۲۳ میلیون نفری را تحت کنترل خود درآورد.

از تقویت توان ارتش آزادی‌بخش خلق که بگذریم، رژیم چین سال‌ها برای نفوذ و براندازی جامعه تایوان از طریق نهادهای «جبهه متحد» هزینه کرده و مقامات تایوانی، نیروهای نظامی، انجمن‌های تجاری، چهره‌های شناخته‌شده و اینفلوئنسرهای شبکه‌های اجتماعی را هدف گرفته تا به پکن کمک کنند که به تایوان نفوذ کرده و اطلاعات این کشور را به دست حزب کمونیست چین برسانند.

متعاقب آن‌که سه زن چینی ساکن تایوان از موقعیت خود سوءاستفاده کردند و خواستار حمله حزب کمونیست چین به تایوان و اشغال این کشور شدند، مقامات تایوان آن‌ها را اخراج کردند.
مردی درحال تماشای گزارش مانورهای نظامی چینی درحوالی تایوان در یک صفحه نمایش غول‌پیکر در مقابل یک مرکز خرید در پکن؛ ۱۴ اکتبر ۲۰۲۴. (Greg Baker/AFP via Getty Images)

لای چینگ-ته، رئیس‌جمهور تایوان، در روز ۱۳ مارس گفت که دولت او بر اتخاذ تدابیر سختگیرانه‌‌تر برای مقابله با حزب کمونیست چین تمرکز دارد. او هشدار داد که پکن از فضای آزاد تایوان استفاده می‌کند و سعی دارد که این کشور را از درون تجزیه کند، آن را به ویرانی بکشاند و دست به براندازی بزند.

لای با اشاره به نام رسمی تایوان گفت: «بلندپروازی چین برای الحاق تایوان و نابودی جمهوری چین (تایوان) هیچ تغییری نکرده است. چین نه‌تنها به تهدید و ارعاب ادامه می‌دهد، بلکه کارزار نفوذ و تأثیرگذاری خود را تقویت کرده است.» دولت جمهوری چین پیش از آن‌که در سال ۱۹۴۹ به دست حزب کمونیست چین از قدرت به زیر کشته شود، بر سرزمین اصلی حکمرانی می‌کرد.

لی یو-تارن، استاد مدعو مؤسسه تحصیلات تکمیلی توسعه ملی در دانشگاه ملی چنگچی، به نسخه چینی‌زبان اپک تایمز گفت: «مردم تایوان از این آزادی برخوردارند که از استقلال جزیره یا الحاق مسالمت‌آمیز آن حمایت کنند، اما دفاع از حمله نظامی حزب کمونیست ارتباطی با آزادی بیان ندارد.»

لی گفت: «یایا با حمایت آشکار از الحاق اجباری تایوان به دست حزب کمونیست چین، حق اساسی مردم تایوان را برای داشتن یک زندگی بدون ترس و واهمه- یکی از چهار آزادی اساسی بشر- نقض کرده است.»

«ما در تایوان از حضور شهروندان سرزمین اصلی که ارزش‌های دموکراتیک و حقوق بشر جمهوری چین را به رسمیت می‌شناسند و از آن دفاع می‌کنند، استقبال می‌کنیم. اما اگر این افراد تحت تأثیر حزب کمونیست چین باشند و علناً از حمله نظامی به تایوان دفاع کنند، هرگز تحمل‌شان نخواهیم کرد.»

لی معتقد است که تایوان باید قوانین امنیت ملی خود را تقویت کند تا شکاف‌هایی را که حزب کمونیست چین از آن‌ها برای تضعیف حاکمیت و آزادی تایوان بهره می‌گیرد، برطرف کند.

حمایت از «الحاق اجباری»

براساس «لایحه روابط مردم منطقه تایوان و سرزمین اصلی» در قوانین تایوان، اتباع سرزمین اصلی «ممکن است در شرایط خاص از جمله تهدید علیه امنیت ملی یا ثبات ساختار اجتماعی تایوان از کشور اخراج شوند یا مجبور شوند که شخصاً ظرف مدت ۱۰ روز از کشور خارج شوند.»

لیو در یکی از ویدئوهای تیک‌تاکی که ماه مه گذشته منتشر شده بود، درباره مانورهای نظامی ادامه‌دارِ ارتش آزادی‌بخش خلق اظهارنظر کرده بود: «شاید فردا که از خواب بیدار شدیم، تایوان مملوء از پرچم‌های سرخ‌رنگ جمهوری خلق چین باشد. فکر کردن به این اتفاق خوشحالم می‌کند.»

«انچی» گفت: «مانورهای ارتش آزادی‌بخش خلق مصداقِ قدرت‌نمایی نظامی و عزم پکن در دفاع از حاکمیت ملی هستند. الحاق اجباری اجتناب‌ناپذیر بوده و کسی نمی‌تواند جلودارِ آن شود.»

«شیائووی» در اظهاراتی مشابه لیو گفت که که امیدوار است پرچم‌های سرخ‌رنگ کمونیستی در سراسر تایوان به اهتزاز دربیایند. او اغلب در ویدئوهای حمایتی از حزب کمونیست چین به همراه فرزندانش دیده می‌شود.

لغو اقامت این زنان که به سرزمین اصلی چین تعلق دارند، بحث‌های داغی را در هردو سمت تنگه تایوان به راه انداخته است.

لی شیو-یینگ، معلم ابتدایی تایوانی، به اپک تایمز گفت که با توجه به پوشش گسترده‌ای که رسانه‌های دولتی چین در جریان «پرونده یایا» از لیو داشتند، نمی‌توان او را صرفاً یک میهن‌پرست ساده چینی داست که از حزب کمونیست چین حمایت می‌کند.

او افزود که لیو در تصاویر فضای مجازی درحالی دیده شد که چند مرد لباس شخصی در بدو ورود به فرودگاه فوژو همراهی‌اش می‌کردند.

لی مدعی شد: «به نظرم او قطعاً با دولت چین ارتباط دارد و ممکن است از حزب کمونیست چین کمک مالی هم دریافت کرده باشد.»

واکنش چین و تایوان

از آن‌جا که پرونده لیو در اوایل سال جاری مورد توجه مردم قرار گرفت، او بسیاری از مطالب را از کانال دوئین خود حذف کرد. لیو در ویدئویی در دفاع از اظهارات قبلی خود گفت که ارتباطی با حزب کمونیست چین ندارند و از «الحاق اجباری» دفاع نمی‌کند.

متعاقب آن‌که سه زن چینی ساکن تایوان از موقعیت خود سوءاستفاده کردند و خواستار حمله حزب کمونیست چین به تایوان و اشغال این کشور شدند، مقامات تایوان آن‌ها را اخراج کردند.
نشان تجاری گروه دوئین در دفتر بایت‌دنس در شانگهای؛ ۲۷ ژوئن ۲۰۲۳. (Pedro Pardo/AFP via Getty Images)

لیو و خانواده او نیز سعی کردند به تصمیم آژانس مهاجرت اعتراض کنند، اما اعتراض آن‌ها از جانب دیوان عالی تایپه رد شد.

لیو گفت که با جدایی از شوهر و فرزندان تایوانی خود و بازگشت اجباری به چین، «به نقطه‌ای بی‌بازگشت رانده خواهد شد.»

او از جانب شهروندان چینی و تایوانی مورد انتقاد قرار گرفت. آن‌ها تشبیه وطن به نقطه بی‌بازگشت را انعکاسی از دیدگاه شخصی لیو در قبال زندگی در چین دانستند.

لیو که قول داده بود به چین بازنمی‌گردد، پس از گذشت یازده ساعت تسلیم شد و گفت که به‌جای اخراج از کشور «با سری بالا» بازمی‌گردد و امیدوار است که بتواند پنج سال بعد از نو درخواست اقامت بدهد.

«شیائووی» و «انچی» در روز ۲۸ مارس برای دفاع از «حقوق خود به‌عنوان یک مادر» در مقابل دفتر ریاست‌جمهوری تایوان دست به تجمع زدند.

هی شین‌یائو، از ساکنان چینی تایوان که یک کانال محبوب یوتیوبی هم دارد، به طعنه گفت که «شیائووی» و «انچی» از این آزادی برخوردارند که بدون هیچ مشکلی در مقابل دفتر ریاست‌جمهوری تجمع کنند، اما چنین اقدامی تحت حاکمیت حزب کمونیست چین به سخت‌ترین شکل ممکن مجازات خواهد شد.

او در ویدئویی در روز ۲۹ مارس به زبان چینی ماندارین گفت: «وقتی این ویدئوها را از طریق دوئین در سرزمین اصلی به اشتراک می‌گذارید، مردم در قسمت نظرات می‌نویسند که «چطور پلیس هنوز بازداشت‌تان نکرده است؟ چطور ممکن است که هنوز راهی بیمارستان روانی نشده باشید؟»

«شما دو نفر با اقدامات‌تان نشان دادید که می‌توان کارهای زیادی در تایوان انجام داد. این درحالی است که انجام آن‌ها در سرزمین اصلی چین بسیار دشوار است.»

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی