Search
Asset 2

واکنش‌ها به انفجار در غرب کابل؛ هشدار درباره «رواندایی شدن» وضعیت هزاره‌ها

یک روز بعد از انفجار در غرب کابل، تعدادی از شخصیت‌های سیاسی به این انفجار در منطقه دشت برچی واکنش نشان دادند.
(Twitter)

یک روز بعد از انفجار در غرب کابل، تعدادی از شخصیت‌های سیاسی به این انفجار در منطقه دشت برچی واکنش نشان دادند.

سخنگوی طالبان اعلام کرده است که بر اثر انفجار بمب جاسازی شده در داخل یک موتر (خودرو) مسافربری در بعدازظهر یکشنبه ۲۱ اسد (مرداد) یک نفر کشته و یازده نفر زخمی شده‌اند. این انفجار در دشت برچی واقع در غرب کابل که بیشتر ساکنان آن را هزاره‌ها تشکیل می‌دهند، به وقوع پیوسته است.

طاهر زهیر، والی سابق بامیان و از فرماندهان سابق جبهه مخالف طالبان در صفحه ایکس خود نوشته است: «هیچ معلوم نیست که، کِه کُشت و چرا کشت؟ اما واضح است که این عمل، پیامد نفرت‌پراکنی در کشور است. نفرت‌پراکنی در کشور، خواسته یا ناخواسته افغانستان را عملا به سمت روانداییزه شدن سوق می‌دهد.»

او افزوده است: «امروز، هر ملا و مولوی آزادانه علیه یک قوم مشخص [هزاره‌ها] نفرت‌پراکنی می‌کند. نمونه‌ی عینی آن سخنان خطیب مسجد جامع تخار است.»

به گفته او، «رواندا، یک‌شبه به‌سوی تصفیه‌ی قومی نرفت. نفرت‌پراکنی، آهسته آهسته وضع را به جایی رسانید که در کم‌ترین مدت، نزدیک به یک میلیون انسان توتسی توسط هوتوها به قتل رسیدند.»

محمد ناطقی، عضو هیئت مذاکره‌کننده صلح دولت افغانستان با طالبان در دوره اشرف غنی در صفحه ایکس خود در این‌باره نوشته است: «حمله در غرب کابل را داعش مجهول به عهده گرفت، اما طالب‌ها وجود داعش در افغانستان را موهوم دانسته و منکر هستند. نتیجه اینکه جنایت دیروز کار خود طالب‌ها و شاخه‌های مرتبط به آن‌ها می‌باشد.»

نهادی به نام «مرکز سیاستگذاری جامعه هزاره» نیز با محکوم کردن این حمله، خواستار به رسمیت شناخته شدن نسل‌کشی هزاره‌ها و ایجاد یک حکومت فراگیر در افغانستان شد.

اخیرا نیز کانون وکلای آمریکا با صدور قطعنامه اعلام کرده است که وزارت خارجه آمریکا و جامعه بین‌المللی باید اقدام فوری برای توقف نسل‌کشی هزاره‌ها در افغانستان انجام دهد.

در این قطعنامه با اشاره به سابقه قتل‌عام هزاره‌ها در بیش از یک قرن گذشته تاکنون آمده است که کشتارهای جمعی و خشونت‌هایی که در این مدت علیه هزاره‌ها صورت گرفته است، نشان می‌دهد که سیاست نسل‌کشی و نابودی هزاره‌ها در افغانستان که توسط عبدالرحمان‌خان آغاز شده بود، توسط بسیاری از گروه‌هایی که در افغانستان به قدرت رسیدند، از جمله طالبان و برخی گروه‌های دیگر شامل داعش شاخه خراسان ادامه یافته است.

شورای امنیت سازمان ملل نیز به تازگی اعلام کرده است که طالبان در کنترل داعش ناتوان بوده است.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی