محکومیت یک پزشک چینی و مرگ مرموز دانشجوی افشاگر برداشت غیرقانونی اعضای بدن باعث شده است که موضوع برداشت اجباری اعضای حیاتی بدن در مقیاس وسیع به دست رژیم کمونیستی چین، بیش از پیش علنی شود.
شواهد والدین دانشجوی افشاگر
لو شوئایو، دانشجوی کارشناسی ارشد در چین بود و بهعنوان کارآموز در بخش پیوند کلیه بیمارستان دوم شیانگیا کار میکرد. براساس گزارشهای پلیس، لو در پی سقوط از خوابگاه بیمارستان در ۸ مه امسال جان باخت.
والدین لو در ۱۹ اکتبر گذشته با انتشار ویدئویی مدعی شدند که پسرشان به دلیل افشاگری و پرده برداشتن از تجارت غیرقانونی اعضای بدن در بیمارستان به قتل رسیده است. پدر لو از آن زمان بهصورت زنده در دوئین- نسخه چینی تیکتاک- درباره شواهدی که لو گردآوری کرده بود، صحبت میکرد تا اینکه حساب کاربری او در ۲ نوامبر حذف شد.
با توجه به ادعاهای خانواده لو در فضای مجازی و مطالبی که منبع مرتبط با پدر لو در اختیار نسخه چینی اپک تایمز گذاشت، آنها مرگ لو را سوءقصد میدانند، اما مجبور شدند سندی مبنی بر «خودکشی» فرزندشان را امضا کنند.
خانواده لو، تلفن همراه و کامپیوتر فرزندشان را از خوابگاه دانشگاه تحویل گرفتند، دادههای آن را بازیابی کرده و بیش از هزار سند از جمله اسکرینشات و صداهای ضبطشده پیدا کردند که لو در مورد برداشت و تجارت غیرقانونی اعضای بدن گردآوری کرده بود.
خانواده لو مدعی شدند که بیمارستان دوم شیانگیا سالها از حسابهای ویچت دانشجویان از جمله لو برای «انتقال ۴۰ میلیون یوآن (حدود ۵.۵ میلیون دلار) عواید حاصل از پیوند اعضای غیرقانونی» به سرپرستار بخش پیوند کلیه استفاده کرده است.
پدر این دانشجو، همچنین از مکالماتی پرده برداشت که در آن پسرش میگفت پزشکان بیمارستان بدون اطلاع یا رضایت بیماران، اعضای بدنشان را خارج میکردند.
او معتقد است که مکالمه تلفنی ضبطشده رابط بیمارستان با لو که در آن مقطع، تازه استخدام شده بود، سرانجام به مرگ این کارآموز منجر شد.
رابط بیمارستان در مکالمه ضبطشده از لو میخواهد که ۱۲ کودک شامل شش کودک ۳ تا ۵ سال و شش کودک ۶ تا ۹ سال برای برداشت اعضای بدن پیدا کند و هر گروه شامل ۳ پسر و ۳ دختر باشد.
به گفته پدر لو، هدف این پروژه سهساله «بررسی پیوند کلیه اهداکنندگان کودک و گردآوری دادههای تجربی برای یک مقاله تحقیقاتی بود.»
پدر لو گفت که او از انجام این وظیفه خودداری کرد و ممکن است به همین دلیل به قتل رسیده باشد.
به گفته منبع مرتبط با پدر لو، او یک روز قبل از مرگ دوباره از جانب استاد خود تحت فشار قرار گرفت تا ۱۲ کودک پیدا کند و لو با تهدید پاسخ داد که درخواست او را گزارش میکند.
اپک تایمز نتوانست بهطور مستقل این اتهامات را تأیید کند.
براساس آمار گردآوری شده توسط سازمان حقوق زنان در چین و تعدادی از سازمان های غیرانتفاعی، سالانه حدود ۷۰ هزار کودک در چین برای تجارت غیرقانونی اعضای بدن ربوده میشوند.
«پزشک شیطان» لقب پزشک جراح متهم
لیو شیانگفنگ، جراح شاغل در یکی از بیمارستانهای چین که به فساد مالی و برداشتن اعضای سالم بیماران متهم بود، به ۱۷ سال زندان محکوم شد.
لیو که ۵۰ سال سن دارد، معاون بیمارستان دوم شیانگیا در دانشگاه مرکزی جنوب است. براساس اطلاعاتی که اکنون از وبسایت بیمارستان حذف شده، او بین سالهای ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۸ در کالج پزشکی بیلور در آمریکا تحصیل کرده است.
لیو پس از ادعای افشاگران ناشناس در شبکههای اجتماعی در سال ۲۰۲۲ تحت بازجویی قرار گرفت و رسانههای چینی او را «دکتر شیطان» خواندند. او به چندین عمل خلاف قانون از جمله انجام جراحیهای غیرضروری روی بیماران نهچندان بدحال و بیماران لاعلاج و برداشتن اعضای سالم بیماران با هدف سودجویی متهم شد.
دادگاهی در چین در ۳۱ اکتبر لیو را به دلیل جرایمی مانند ایجاد جراحات عمدی، رشوهخواری و اختلاس به ۱۷ سال زندان محکوم کرد. او همچنین ۴۲۰ هزار یوآن (حدود ۵۸ هزار و ۲۰۰ دلار) جریمه شد.
براساس بیانیه دادگاه، لیو و همکارش که به ۷ سال زندان محکوم شده بود- «شرایط بیماران را بغرنج جلوه میدادند و علائم دروغین میساختند» تا روی ۶ بیمار عملهای غیرضروری انجام دهند و پول اضافی بگیرند که باعث شد به ۵ نفر آسیب جدی و به ۱ نفر آسیب جزئی وارد کنند. دادگاه جزئیات مربوط به جراحات وارده را ارائه نکرد.
اتهامات متعدد علیه پزشک جراح و ارتباطش با قتل لو
اخیراً اتهامات جدیدی علیه دکتر لیو و بیمارستان دوم شیانگیا مطرح شده که والدین افشاگر فقید، لو شوئایو، مطرح کردهاند.
یک منبع آگاه به اپک تایمز گفت که والدین دانشجوی افشاگری که پس از گردآوری شواهد علیه لیو و بیمارستان به طرز مشکوکی جان باخته بود، در ۳ نوامبر و درست پیش از اینکه پلیس برای بازداشت آنها اقدام کند، مخفی شده بودند.
والدین افشاگر در شبکههای اجتماعی ادعا کرده بودند که بیمارستان در تجارت اعضای بدن دست دارد و از دانشجویان پزشکی برای برداشت اعضای کودکان استفاده میکند و ممکن است که پسرشان به دلیل تلاش برای افشای این جنایات به قتل رسیده باشد.
برداشت عضو با حمایت حزب کمونیست چین
به گفته کارشناسان چینی، پرونده لیو تنها بخش کوچکی از صنعت برداشت عضو در چین است.
به گفته تانگ جینگیوان، مفسر امور جاری و پزشک مستقر در آمریکا، شرح دادگاه از جنایات لیو موضوع اصلی «سرقت اعضای سالم بیماران» و فروش اعضای بدن با هدف سودجویی را به حاشیه رانده است.
او به اپک تایمز گفت: «در واقع، یکی از هولناکترین جنایات حزب کمونیست چین که صنعت کثیف برداشت اعضای زنده بوده و پرونده لیو بخشی از آن محسوب میشود، افشا شده است.»
به گفته گروه حقوق بشری سازمان جهانی بررسی آزار و اذیت فالون گونگ، بیمارستان دوم شیانگیا یکی از برترین مراکز پیوند چین است و ظاهراً جزو بازیگران اصلی برداشت اجباری اعضای تمرینکنندگان فالون گونگ محسوب میشود که با حمایت حزب کمونیست چین انجام میگیرد.
فالون گونگ، که با نام فالون دافا نیز شناخته میشود، تمرینی معنوی برمبنای اصول حقیقت، نیکخواهی و بردباری است. این گروه از سال ۱۹۹۹ از جانب حزب کمونیست چین مورد آزار و اذیت قرار گرفته است. به گزارش مرکز اطلاعات فالون دافا، میلیونها نفر از تمرینکنندگان فالون گونگ بازداشت، شکنجه یا کشته شدهاند.
دادگاه چین در لندن در سال ۲۰۱۹ دریافت که رژیم چین در برداشت اجباری اعضای بدن زندانیان عقیدتی مرتکب شکنجه و جنایت علیه بشریت شده است. تمرینکنندگان فالون گونگ قربانیان اصلی این جنایت بوده و به دلیل اعضای بدنشان کشته شدهاند. شواهد همچنین از برداشت اجباری اعضای بدن مسلمانان اویغور و دیگر اقلیتهای قومی در سالهای اخیر حکایت دارند.
به گفته سازمان جهانی بررسی آزار و اذیت فالون گونگ، تعداد عملهای پیوند عضو در بیمارستان دوم شیانگیا از سال ۲۰۰۲ افزایش یافته و تیم هماهنگی اهدای عضو انسانی آن فقط روی کاغذ مسئول پیوند هستند که نشان میدهد این بیمارستان بخشی از تجارت مهلک اعضای بدن حزب کمونیست چین است.
با توجه به پیشینه مقامات چینی در مخفی نگاه داشتن اطلاعات، تأیید مداخله پزشکان خاص در برداشت اجباری اعضای بدن دشوار است. سازمان جهانی بررسی آزار و اذیت فالون گونگ در مجموعه گزارشات تحقیقاتی خود در اینباره مدعی شده که تمام مراکز پیوند چین در برداشت اعضای زنده دست داشتهاند.
وو شائوپینگ، وکیل حقوق بشر ساکن آمریکا به اپک تایمز گفت که شرایط مربوط به مرگ لو از حقیقت هولناکِ زندگی در سایه رژیم کمونیستی حکایت دارد.
وو گفت: «بیمارستانها نمیتوانند به تنهایی از پسِ این کارها برآیند. آنها باید مقامات حزب کمونیست چین یا حتی کل بخشهای دولتی را که از منافع افراد دخیل در زنجیره تأمین اعضای بدن حفاظت میکنند، به خدمت بگیرند.»