Search
Asset 2

سوئد سپاه پاسداران را به هک سرویس پیام‌رسانی پس از قرآن‌سوزی در این کشور متهم کرد

مقامات سوئد اعلام کردند که حکومت ایران به یک سرویس پیام‌ رسانی نفوذ و هزاران پیام مبنی بر درخواست انتقام از سوزانندگان قرآن برای مردم سوئد ارسال کرده است.
تظاهرکنندگان و افسران پلیس در میدان گوستاو آدولفس تورگ در مالمو، سوئد، ۳ می ۲۰۲۴. (JOHAN NILSSON/TT/TT News Agency/AFP via Getty Images)

مقامات سوئد اعلام کردند که حکومت ایران سال گذشته به یک سرویس پیام‌رسانی نفوذ کرده و هزاران پیام مبنی بر درخواست انتقام از سوزانندگان قرآن برای مردم سوئد ارسال کرده است.

سرویس امنیتی سوئد با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: «پلیس امنیتی موفق شده تأیید کند که یک گروه سایبری به نمایندگی از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برای اجرای یک کارزار نفوذ عمل کرده است.»

بر اساس گزارش رویترز در این بیانیه آمده است: «هدف این اقدام، از جمله، ترسیم چهره‌ای اسلام‌هراس از سوئد و ایجاد شکاف در جامعه بوده است.»

در سال ۲۰۲۳، چندین بار در سوئد نسخه‌هایی از کتاب قرآن در مکان‌های عمومی سوزانده شد. به نوشته رویترز این اقدامات خشم بسیاری از کشورهای مسلمان را برانگیخت و نگرانی‌هایی از حملات جهادی‌ها ایجاد کرد.

سال گذشته یک پناه‌جوی عراقی به نام سلوان مومیکا دو بار اقدام به قرآن‌سوزی در استکهلم کرد. در پی این حوادث، سوئد سال گذشته سطح هشدار تروریستی خود را افزایش داد.

«این نفوذ اطلاعاتی توسط سپاه پاسداران انجام شده است»

دادستانی سوئد در بیانیه‌ای جداگانه اعلام کرد که تحقیقات نشان داده است که این نفوذ اطلاعاتی توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی انجام شده است.

سال گذشته، علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی در واکنش به موارد قرآن‌سوزی با انتشار پیامی ضمن تأکید بر «اشد مجازات» برای فردی که نسخه‌ای از قرآن را در سوئد آتش زده، از این کشور خواست که او را به کشورهای مسلمان تحویل دهند.

علی خامنه‌ای، سوزاندن قرآن را «توطئه‌آمیز و خطرآفرین» خواند و سوئد را تهدید کرد که «با پشتیبانی از جنایتکار، در برابر دنیای اسلام آرایش جنگی گرفته است.»

«هکرها شناسایی شده‌اند، اما امکان پیگرد قانونی وجود ندارد»

گونار استرومر، وزیر دادگستری سوئد به رویترز گفته است: «اینکه یک حکومت که در این مورد  ایران است، طبق ارزیابی پلیس امنیتی، پشت اقدامی باشد که هدفش بی‌ثبات کردن سوئد یا تشدید دوقطبی شدن در کشور ماست، بدون شک بسیار نگران‌کننده است.»

در بیانیه دادستانی سوئد آمده است: «از آنجا که عاملان این اقدام به نمایندگی از یک قدرت خارجی عمل کرده‌اند، شرایط لازم برای پیگرد قانونی در خارج از کشور یا استرداد به سوئد وجود ندارد.»

سفارت جمهوری اسلامی در استکهلم و وزارت امور خارجه حکومت ایران تاکنون هیچ واکنشی به این موضوع نشان نداده‌اند.

سال گذشته، به دنبال ادامه قرآن سوزی در سوئد و دانمارک، مقامات جمهوری اسلامی کاردار این دو کشور را احضار و نسبت به عواقب قرآن سوزی به آنها هشدار داده بودند.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی