وزیر انرژی طالبان در تلاش است تا مقامات حزب کمونیست چین را متقاعد کند که افغانستان را نیز به طرح کمربند و جاده ملحق کند.
به گزارش افغانستان اینترنشنال، عبداللطیف منصور، وزیر انرژی طالبان در سومین کنفرانس وزیران کشورهای کمربند و جاده در روز چهارشنبه، دوم آبان/عقرب گفت که این پروژه میتواند، افغانستان تحت کنترل طالبان را به اروپا وصل کند و افغانستان به شریکی مهم برای چین تبدیل خواهد شد. او ابراز امیدواری کرد که امارت اسلامی بتواند فعالیتهای تجاری و صادرات انرژی را با پکن افزایش دهد.
رسانه دیپلمات در تحلیلی درباره امکان پیوستن طالبان به پروژه کمربند و جاده نوشته است که سابقه پکن در بستن قراردادهای اقتصادی با افغانستان تاکنون به افزایش شغل برای مردم افغانستان منجر نشده است. از یک طرف، پکن بعد از بستن چند قرارداد در افغانستان، کار را رها کرده و به تعهدات خود در قراردادها عمل نکرده است. از طرف دیگر، هر شرکتی که بخواهد در افغانستان سرمایهگذاری کند با چالشهای متعددی روبرو است.
این رسانه همچنین با اشاره به تلاش طالبان برای متقاعد کردن پکن برای گشایش گذرگاه واخان، تنها مرز زمینی صعبالعبور افغانستان با چین نوشته است که گذرگاه باستانی واخان، فقط پنج ماه در سال قابل بهرهبرداری است و گشایش این مسیر به طور اصولی نیازمند تخصیص دهها میلیارد دلار است و پکن بعید است که بدون محاسبه دقیق سود و هزینه خود دست به چنین کاری بزند.
دیپلمات در پایان نتیجه گرفته است که افغانستان تحت کنترل طالبان بهتدریج تحت سلطه چین کمونیستی درخواهد آمد، اما رژیم پکن کارنامه خوبی در روابط درازمدت با کشورها ندارد.