یک مقام پیشین کاخ سفید اعلام کرده است که رژیم کمونیست چین به دنبال تسلط بر بخشهای حیاتی فناوری است تا نظم جهانی را تغییر داده و سبک زندگی دموکراتیک را تضعیف کند.
به گفته رابرت اوبراین، مشاور پیشین امنیت ملی کاخ سفید، حزب کمونیست چین که این کشور را به صورت یک کشور تکحزبی اداره میکند، از سیاستهای اقتصادی استفاده میکند تا اقتصادی غیرلیبرال را در مقیاس جهانی ترویج دهد.
او طی یک سخنرانی در مؤسسه هادسون که یک اندیشکده محافظهکار است گفت: «حزب کمونیست چین در تلاش بیامان برای تغییر شیوه زندگی ما است و آنها در سعی میکنند آزادی [ما]، شیوه زندگی ما و نحوه سازماندهی جهان را تغییر دهند و این خطرناک است.»
اوبراین گفت که رژیم حزب کمونیست چین «در تمام مناطق جهان» عمل میکند و به دنبال ریشهکنکردن نفوذ کشورهای دموکراتیک و ایجاد ابزارهای دیپلماتیک و اقتصادی برای اعمال فشار بر کشورهای کوچکتر است.
حزب کمونیست چین رقابت «برنده-بازنده» میخواهد
این مقام پیشین کاخ سفید عنوان کرد که با وجود ادعاهای زیاد حزب کمونیست چین، در واقع این حزب به دنبال یک رقابت «برد و باخت» است که در آن با نابود کردن اقتصادهای بازار آزاد، نظام استبدادی کمونیستیاش به سراسر جهان صادر میشود.
آقای اوبراین گفت: «آنها درباره «برد-برد» صحبت میکنند، اما در واقعیت، «برد-باخت» است. در استراتژی آنها چین برنده و بقیه بازنده میشوند و از نظر شی جین پینگ [دبیر کل حزب کمونیست چین]، تنها راهی که چین میتواند پیروز شود، شکست دیگران است.»
آقای اوبراین با اشاره به این موضوع عنوان کرد که در حالی که سیاستهای غارتگرانه حزب کمونیست چین بهآرامی ایمان بینالمللی به این حزب را تضعیف میکند، ایالات متحده باید به تقویت نوآوری و همکاری در داخل و با متحدانش ادامه دهد و از شراکتهای جهانی خود استفاده کند.
او گفت: «یکی از بزرگترین مزیتهای آمریکا این است که ما متحدان واقعی داریم اما چین متحدان واقعی ندارد. آنها متحدانی را میخرند، متحدانی را اجاره میکنند، اما متحدان واقعی ندارند. اما ما متحدانی داریم که همفکر هستند و ارزشهای ما را به اشتراک میگذارند و در باورهای ما به آزادی، حاکمیت قانون و بازارهای باز سهیم هستند.»
مقام سابق کاخ سفید گفت که ادامه تقویت «نوآوری و خلاقیت» توسط ایالات متحده برای اطمینان از اینکه غرب بر حزب کمونیست چین پیروز شود، حیاتی خواهد بود.
او ادامه داد: «آزادی این روحیه کارآفرینی را پرورش میدهد و من فکر میکنم دنیای آزاد، در غرب، قویترین حوزه ما برای نوآوری، کارآفرینی، و ایدههای جدید است و فکر میکنم میتوانیم مزیت خود را از طریق نوآوری حفظ کنیم.»
حمایت شرکتهای آمریکایی از چین
با این حال، آقای اوبراین هشدار داد که این رقابت هنوز به پایان نرسیده است. رژیم چین درگیر تلاشهای گسترده برای سرقت سیستماتیک مالکیت معنوی آمریکا (IP) است که افبیآی آن را «یکی از بزرگترین انتقال ثروت در تاریخ بشر» توصیف کرده است.
آقای اوبراین گفت: «حزب کمونیست چین به معنای واقعی کلمه تریلیونها دلار از ما دزدیده است و این رقابتی بر سر این است که شیوه زندگی چه کسی حاکم خواهد شد.»
چندی پیش پل روزن، دستیار وزیر خزانهداری عنوان کرده بود که علیرغم سالها رقابت و سرقت مداوم آی پی توسط حزب کمونیست چین، ایالات متحده ابزارهای مورد نیاز برای جلوگیری از انتقال مداوم فناوریهای حساس ایالات متحده به چین را توسعه نداده است.
آقای روزن اعلام کرده بود که چالشهای فعلی کشور برای مقابله با چین به سیاستهایی برمیگردد که به جای رفاه مردم آمریکا به سود شرکتها توجه داشت و به شرکتهای سرمایهگذاری آمریکایی این اجازه را دادند که با سرمایهگذاری در چین، به نظامیسازی حزب کمونیست کمک کنند.
آقای براون اضافه کرد که سیاستگذاران آمریکایی «میدانستند» که شرکتها میلیونها شغل آمریکایی را به نفع نیروی کار بسیار ارزان در چین نابود خواهند کرد، اما همچنان از دهه ۱۹۹۰ همین شرایط ادامه دارد و از آن زمان تاکنون، دولتهای متوالی نتوانستهاند این عدم تعادل به نفع چین را اصلاح کنند.