Search
Asset 2

کمپین فرزندآوری رژیم چین، دختران ۱۵ ساله را برای بچه‌دار شدن هدف قرار می‌دهد 

کمپین فرزندآوری رژیم چین
دختری در 19 سپتامبر 2012 در پکن، چین از دروازه ای نگاه می کند.(Wang Zhao/AFP/GettyImages)

رژیم کمونیستی چین در تلاش برای حل نرخ پایین زادوولد در این کشور، خود را برای ترویج «فرزندآوری علمی» آماده می‌کند. 

مقامات در سطوح مختلف محلی درصدد هستند که فعالیت‌هایی را برای افزایش باروری شهروندان زن واجد شرایط و ترویج فرزندآوری اجرا کنند. 

به گزارش رسانه‌های چینی، این شامل دخترانی در سن ۱۵ سال می‌شود که مکمل‌های فولیک‌اسید دریافت می‌کنند و زنانی تا سن ۴۹ سال که از تیم‌های پزشکی محلی متمرکز بر فرزندآوری کمک می‌گیرند. 

کاربران اینترنت واقعیت را افشا می‌کنند

یک اعلان در یکی از اجتماعات استان سی چوان در غرب چین در تاریخ ۲۵ ژوئن صادر شد تا یک بررسی در مورد «تمایل به فرزندآوری» در میان زنان در سن باروری که به عنوان افرادی با سن ۱۵ تا ۴۹ سال تعریف شده‌اند، صورت گیرد و ثبت‌نام افراد علاقه‌مند در مراکز بهداشت انجام شود تا بتوانند به صورت رایگان فولیک‌اسید دریافت کنند. 

یک کاربر اینترنتی از پکن در مورد این طرح اظهار داشت: «کسانی که اکنون ۴۹ سال دارند در سال ۱۹۷۴ متولد شده‌اند. اقدامات سخت‌گیرانه در آن زمان اراده آنها را برای زایمان محدود می‌کرد، اکنون آنها مجبور به زایمان هستند. آیا واقعاً این‌قدر سخت است که با مردم مثل انسان رفتار کنیم؟» 

کاربر دیگری در جیانگ سو گفت که زنان زمانی که می‌خواستند بچه‌دار شوند با از دست دادن شغل خود تهدید می‌شدند. او نوشت: «اکنون محدودیت‌ها بالاخره برداشته شده اما ما در حال حاضر بیش از ۴۰ سال سن داریم 

یکی دیگر از کاربران اینترنتی نوشت که «پیازچه به اندازه کافی وجود ندارد، [رژیم] نگران است.» 

«پیازچه» برای مدت طولانی یک اصطلاح غیررسمی پرطرف‌دار در چین بوده است که به توصیف نظریه نظام کمونیستی درباره مردم چین استفاده می‌شود. طبق این استعاره، نظام می‌تواند هر زمان که مایل باشد آنها را با این فرض که دوباره رشد میکنند، قطع کند. 

یک کاربر اینترنتی در شبکه‌های اجتماعی پرسید: «آیا [رژیم] قرار است دختر ۱۲ساله را مجبور به باردارشدن کند؟ » 

پیری و رشد منفی جمعیت

چین پیامدهای فاجعه‌بار سیاست تک‌فرزندی حزب کمونیست چین را تجربه می‌کند، سیاستی که بین سال‌های ۱۹۷۹ تا ۲۰۱۶ اجرا شد و شامل برنامه‌های دولتی سقط جنین اجباری، عقیم‌سازی و نوزاد کشی بود؛ که مورد دوم به ویژه علیه نوزادان دختر انجام می‌شد. 

گزارش سال ۲۰۲۳ در مورد تحقیقات جمعیت چین نشان داد که نرخ زادوولد در چین به طور مداوم و سریع کاهش یافته است. 

برای مقابله با کاهش جمعیت، چین سیاست سه فرزندی را در سال ۲۰۲۱ آغاز کرد. با این حال، این گزارش اذعان داشت که تمایل مردم چین برای بچه‌دار شدن بسیار کم است و تعداد نوزادان در سال ۲۰۲۲ همچنان کاهش می‌یابد. 

تعداد نوزادان چینی در سال گذشته تنها ۹٫۵۶ میلیون نفر بود که کمترین میزان از سال ۱۹۴۹ است که حزب کمونیست چین قدرت را به دست گرفت. 

این گزارش پیش‌بینی کرد که جمعیت کل چین تا سال ۲۱۰۰ به ۴۷۹ میلیون نفر کاهش می‌یابد که تنها ۴٫۸ درصد از کل جمعیت جهان را تشکیل می‌دهد، در حالی که در حال حاضر ۱۷ درصد از کل جمعیت جهان را تشکیل می‌دهد. 

در ادامه این گزارش آمده است که چینی‌های بالای ۶۵ سال، ۱۴٫۲ درصد از جمعیت را در سال ۲۰۲۱ تشکیل می‌دهند که این کشور را به یک جامعه به شدت پیر تبدیل کرده است. این میزان در سال ۲۰۲۲ به ۱۴٫۹ درصد افزایش یافت. 

طبق این گزارش، چین رسماً در حدود سال ۲۰۳۲ به یک «جامعه فوق پیر» تبدیل خواهد شد. 

رژیم چین سرانجام در سال ۲۰۲۲، به اولین سال رشد منفی جمعیت خود که یک اثر مخرب پیش‌بینی شده طولانی مدت در اثر سیاست ظالمانه تک‌فرزندی بود، اعتراف کرد. 

بر اساس داده‌های رسمی از سازمان آمار ملی، نرخ رشد طبیعی جمعیت در سال ۲۰۲۲ برابر با ۰.۶۰در هر هزار نفر بود. 

گزارش منتشر شده همچنین سیاست‌های تشویقی مانند پرداخت نقدی، کاهش مالیات، مسکن و تسهیلات مراقبت از کودکان را برای فرزندآوری پیشنهاد کرد. 

گزارش اظهار داشت که این تسهیلات به نوبه خود به افزایش مصرف و حل مشکلات اقتصادی چین مانند تقاضای ناکافی داخلی و مصرف ضعیف کمک خواهد کرد. 

با این حال، یی فوشیان، یک دانشمند برجسته در زایمان و زنان پزشکی در دانشگاه ویسکانسین – مدیسون، به بی‌بی‌سی گفته است که پکن در آستانه تقلید از سیاست‌های توکیو برای کاهش هزینه‌های پرورش فرزند است، اما «چین که قبل از ثروتمند شدن پیر شده است، حتی منابع مالی کافی برای پیروی کامل از راه ژاپن را ندارد

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی