Search
Asset 2

گزارش نهایی درباره سقوط بالگرد رئیسی: علت اصلی شرایط پیچیده اقلیمی و جوی منطقه بود

ستاد کل نیروهای مسلح پس از گذشت حدود سه ماه و نیم از سقوط هلیکوپتر حامل ابراهیم رئیسی و همراهانش و کشته شدن آنها گزارش نهایی درباره این رویداد را منتشر کرد.
(Public Domain)

ستاد کل نیروهای مسلح پس از گذشت حدود سه ماه و نیم از سقوط هلیکوپتر حامل ابراهیم رئیسی و همراهانش و کشته شدن آنها گزارش نهایی درباره علت این رویداد را منتشر کرد.

هیات عالی کارشناسی ستاد نیروهای مسلح اعلام کرده است که علت اصلی سقوط هلیکوپتر، «شرایط پیچیده اقلیمی و جوی منطقه در فصل بهار و برخورد ناگهانی هلیکوپتر با یک توده غلیظ مه متراکم و بالارونده به سمت ارتفاع بوده که منجر به برخورد هلیکوپتر با کوه شده است.»

عصر روز یکشنبه نوزدهم ماه مه، ابراهیم رئیسی و همراهانش در جریان سقوط بالگرد درمنطقه ورزقان آذربایجان شرقی جان باختند. پس از آن روایت‌های ضد و نقیض و ابهامات بسیاری پیرامون این رویداد مطرح شد.

ستاد نیروهای مسلح ادعا کرده که این گزارش نتیجه بررسی‌های فنی و کارشناسی دقیق توسط هیأتی از متخصصان لشکری و کشوری است و ابعاد مختلف فنی، مهندسی، الکترونیکی، و شرایط ناوبری هلیکوپتر را بررسی کرده است.

در این گزارش آمده است که تمامی اسناد و مدارک مرتبط با تعمیر و نگهداری هلیکوپتر، از زمان خرید تا وقوع حادثه، به دقت بررسی شده و هیچ مشکل فنی یا نقص در این زمینه مشاهده نشده است.

همچنین، گزارش‌های مربوط به نقشه‌های پروازی، شرایط جوی و اطلاعات ضبط شده از سیستم‌های هلیکوپتر نشان‌دهنده انطباق کامل با استانداردها و مسیرهای تعیین شده بوده است.

در این گزارش تأکید شده است که هیچ نشانه‌ای از خرابکاری، هدف قرار گرفتن هلیکوپتر با سامانه‌های پدافندی، یا دخالت عوامل انسانی در بروز این حادثه وجود ندارد.

این در حالی است که چند روز بعد از سقوط بالگرد حامل رئیسی، نماینده مجلس یازدهم و استاندار اسبق آذربایجان شرقی در گفتگو با یکی از رسانه‌های داخل ایران درباره حادثه سقوط بالگرد حامل ابراهیم رئیسی و همراهانش، ضمن اشاره به نکاتی اعلام کرد که ابهامات بسیاری در این رویداد وجود دارد.

احمد علیرضابیگی در مصاحبه‌ای به وبسایت «دیده‌بان ایران» گفته بود که «آنچه شنیده و مشاهده‌کرده‌ام، برایم مبهم است که چرا فاصله میان تبریز تا سد قیز قلعه سی را که فاصله کمی دارند، با هلیکوپتر طی کردند؟ چرا پرواز در فرودگاه پارس‌آباد فرود نیامد که با محل برگزاری مراسم فاصله ۲۰ تا ۲۵ دقیقه‌ای دارد؟»

علیرضابیگی افزود «اینکه چرا تصمیم گرفتند این فاصله را با هلیکوپتر طی کنند نمی‌دانم. آن هم در شرایطی که وضعیت آب و هوایی نارنجی اعلام شده است و اصلا به صرفه نیست این مسیر با بالگرد طی شود.»

همان روزها یک روزنامه داخل ایران با مطرح کردن فرضیه‌هایی درباره سقوط مرگبار بالگرد حامل ابراهیم رئیسی و همراهانش از احتمال وقوع «توطئه‌ای خارجی» در این رویداد خبر داد.

روزنامه «جمهوری اسلامی» نوشت که اگرچه اخبار اولیه درباره سقوط بالگرد رئیسی حاکی از نقش عوامل جوی بوده است، اما به‌تدریج گمانه‌زنی‌ها به‌ سوی یک توطئه پیش می‌رود، به‌طوری که رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گروهی را مأمور بررسی عوامل بروز این حادثه کرده است.

همزمان «محمد آقامیری»، عضو شورای شهر تهران از دستگاه‌های امنیتی خواسته بود تا حادثه سقوط بالگرد  رئیسی را با دقت بررسی کنند، چون گزارش‌هایی وجود دارد درباره اینکه ممکن است این حادثه صرفا سانحه به خاطر آب و هوا نباشد و مسائل دیگری در کار باشد.

یک روز بعد از درگذشت ابراهیم رئیسی و همراهانش، یک مقام اسرائیلی به «رویترز» گفته بود که اسرائیل در سقوط بالگرد که منجر به کشته شدن ابراهیم رئیسی، رئیس دولت جمهوری اسلامی و هیات همراهش شد، دست نداشته است.

این مقام که نخواست نامش فاش شود، گفته بود: «ما نبودیم.»

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی