اسنادی از دفتر اطلاعاتی دریایی ایالات متحده منتشر شده که در آن نگرانیهایی در مورد توانایی رژیم چین در تولید و گسترش ناوگان دریایی خود با سرعتی بهمراتب بیشتر از توانمندی آمریکا مطرح شده است.
بر اساس این اسناد، کارخانههای ساخت ناوگان دریایی در چین، ۲۳۲ برابر بیشتر از ایالات متحده توانایی ساخت کشتیهای نیروی دریایی این کشور را دارند.
چنین ظرفیتی باعث شده که برخی از تحلیلگران هشدار دهند که ایالات متحده برای سالها نخواهد توانست که این فاصله را کاهش دهد.
در همین حال کاپیتان جیمز فانل مدیر سابق اطلاعات و عملیات اطلاعاتی در ناوگان آمریکایی در اقیانوس آرام، وجود چالش در رابطه با بازسازی ظرفیت ساخت ناوگان نیروی دریایی آمریکا را تایید کرد.
به اعتقاد او، از بین بردن فاصله در تولید کشتیهای جنگی با رژیم چین، مستلزم «تغییر چشمگیری در سیاست تعامل با چین و پاسخگو نبودن در برابر مردم است که اکنون به مشخصه دولت بایدن تبدیل شده است».
او همچنین به اپک تایمز گفت: «این چالش بیشتر بااراده سیاسی مرتبط است و صنعت ساخت ناوگان آمریکا از جنگ جهانی دوم به بعد دچار ورشکستگی شده است.»
آقای فانل هشدار داد: «تهدید نیروی دریایی چین فقط محدود به غرب اقیانوس آرام نیست، بلکه اکنون در حال نزدیک شدن به هاوایی است و اگر روند کنترل نشود، در کمتر از یک دهه آینده به ساحل غربی ایالات متحده خواهد رسید.»
او با اشاره به اینکه «این یک تهدید نظری نیست بلکه یک تهدید هستهای و بسیار واقعی است» افزود: «آمریکا در وضعیت وخیمی قرار دارد، اما اراده و عزم برای نجات ملت ما از کمونیسم چین میتواند این وضعیت را معکوس کند.»
بر اساس گزارش دفتر اطلاعاتی دریایی ایالات متحده، در سال ۲۰۲۰ نیروی دریایی رژیم چین ۳۵۵ کشتی داشت در حالی که ایالات متحده دارای ۲۹۶ کشتی بود و انتظار میرود تا سال ۲۰۳۵، نیروی دریایی چین به ۴۷۵ کشتی داشته باشد در حالی که ایالات متحده بین ۳۰۵ تا ۳۱۷ کشتی خواهد داشت.
مایکل استودمن، دریاسالار نیروی دریایی ایالات متحده نیز در ماه فوریه در یک کنفرانس اعلام کرد که «این نگران کننده است که آمریکاییهای معمولی در مورد چین چقدر ناآگاه و ساده لوح بوده و از تهدید چین و نیروی دریایی آنها بیخبر هستند».
اما او مردم آمریکا را مقصر ندانست و گفت: «در درجه اول، جامعه امنیت ملی ما مقصر است که به مدت ۲۰ سال نتوانسته است مردم آمریکا را از تهدید چین کمونیست آگاه کند.»