همزمان با اوجگیری تنشها میان جمهوری اسلامی و اسرائیل، دولت هلند سفارت خود در تهران را به طور موقت تعطیل کرد و اعضای خانواده کارمندان سفارت آلمان در تهران نیز در حال خروج از ایران هستند.
شرکتهای هواپیمایی کشورهای هلند، فرانسه، استرالیا، آلمان و اتریش تاکنون پروازهای خود بر فراز آسمان ایران و بعضا اسرائیل را متوقف کردهاند.
کشورهایی از جمله آمریکا، فرانسه، هند، روسیه، لهستان، بریتانیا و آلمان به شهروندان خود درباره سفر به ایران، اسرائیل و سرزمینهای فلسطینی هشدار دادهاند.
دولت آلمان روز گذشته با صدور بیانیهای ضمن اعلام اینکه خطر افزایش ناگهانی تنشها میان جمهوری اسلامی و اسرائیل وجود دارد، از شهروندان خود خواست که ایران را ترک کنند و هشدار داد که ممکن است آلمانیها تحت خطر دستگیری خودسرانه در این کشور قرار بگیرند.
امروز شنبه بیستوپنجم فروردین ماه، وزارت امور خارجه هلند با انتشار بیانیهای از تعطیلی «موقت» سفارتخانه خود در تهران خبر داد.
همچنین شرکت هواپیمایی سلطنتی «کیالام» هلند اعلام کرد که پروازهای خود بر فراز ایران و اسرائیل را متوقف کرده است.
وزارت خارجه هلند با اشاره به تشدید تنشها میان حکومت ایران و اسرائیل عنوان کرد که هلند روز یکشنبه در پی یک «اقدام احتیاطی» سفارت خود در تهران را تعطیل و در روزهای آینده درباره بازگشایی سفارتخانه تصمیمگیری خواهد کرد.
بخش فارسی صدای آمریکا در پی مکاتبهای اختصاصی با هواپیمایی سلطنتی «کیالام» هلند اعلام کرد که این شرکت با تاکید بر اینکه ایمنی مسافران و خدمه هواپیماها اولویت اصلیاست، افزود که پروازهای این شرکت از مبدا و به مقصد تلآویو همچنان برقرار خواهد بود.
همچنین شرکت هواپیمایی «ایرفرانس» روز گذشته با صدور اطلاعیهای اعلام کرد که در پی افزایش تنش در خاورمیانه و به دلیل «شرایط بحرانی» در حال حاضر بر فراز حریم هوایی ایران پرواز نخواهد کرد.
در همین راستا، شرکت هواپیمایی استرالیایی «کانتاس» نیز روز جمعه اعلام کرد که به دلیل شرایط فعلی خاورمیانه، پروازهای مستقیم بین شهرهای پرت و لندن به طور موقت از آسمان ایران عبور نخواهند کرد.
شرکت هواپیمایی لوفتهانزا حامل پرچم آلمان نیز ساعاتی پیش اعلام کرد که پس از «ارزیابیهای دقیق» تعلیق پروازهای خود از مبدا تهران و به مقصد تهران را تا روز جمعه سیویکم فروردین ماه تمدید کرده است.
شرکت هواپیمایی اتریش نیز از تعلیق و تغییر مسیر پروزهای خود به ایران خبر داده است.
هواپیمایی اتریش نیز در پیامی مشابه به بخش فارسی صدای آمریکا اعلام کرده است که «به دلیل شرایط خاورمیانه» و پس از «ارزیابیهای دقیق» تعلیق پروازهای خود از مبدا تهران و به مقصد تهران را تا روز جمعه سیویکم فروردین تمدید کرده است.
دولت آلمان نیز به شرکتهای هواپیمایی هشدار داده است که در صورت پرواز به ایران، امکان حمله به هواپیماهای غیرنظامی وجود دارد.
اداره هوانوردی فدرال آلمان تصریح کرده است که «خطر تکرار سناریوی سرنگون کردن هواپیمای اوکراینی که در تاریخ هشتم ژانویه ۲۰۲۰ رخ داد» وجود دارد.
دی ماه سال ۱۳۹۸ پس از کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده سابق نیروی قدس و حمله متقابل موشکی سپاه پاسداران به پایگاههای آمریکا در عراق بود که هواپیمای پرواز شماره ۷۵۲ هواپیمایی اوکراین هدف شلیک پدافند هوایی سپاه قرار گرفت.
این هواپیما که در تاریخ هشتم ژانویه ۲۰۲۰ از مبدا تهران به مقصد کییف برخاسته بود سرنگون شد و در پی این رویداد همگی ۱۷۶ سرنشین این پرواز جان خود را از دست دادند.
حکومت ایران در پی حمله منتسب به اسرائیل به کنسولگری جمهوری اسلامی در دمشق که منجر به کشته شدن هفت تن از اعضای سپاه پاسداران، از جمله دو فرمانده سپاه شد، اسرائیل را تهدید به انتقامجویی کرده که این منجر به ترس از تشدید تنشها در خاورمیانه شده است.
این باعث شده است که شرکتهای هواپیمایی اروپا هنگام اوجگیری تنشها با حکومت ایران در منطقه، تدابیر ایمنی و امنیتی اتخاذ کنند.