بین چهار تا هفت میلیون نفر در ایران دوشغله و سه شغله هستند.
برخیاز کارشناسان دلایل افزایش ساعات کاری در ایران را پایین آمدن ارزش پول و دستمزدها و بالا رفتن هزینهها عنوان کردند.
به گزارش خبرگزاری مهر، بیش از پنج میلیون نفر در ایران در جستجوی شغل دوم و سوم هستند و ۲۲ درصد شاغلان نیز در جستجوی شغل دوم یا سوم هستند.
افزایش جمعیت و تغییر سبک زندگی در دهههای اخیر یکی از عواملی است که به دو یا سه شغله بودن دامن زده است. زندگی بر اساس تجملات، قانع نبودن افراد و بیتوجهی به سنتهای قدیمی مانند صرفه جویی از جمله عواملی است که با بروز در سالهای اخیر، موجب شده است خانوادهها هزینههای سنگینی را متحمل شوند.
آمار بالای افرادی که دارای شغل دوم و سوم هستند در حالی اعلام شده است که صدها هزار جوان تحصیل کرده منتظر ورود به بازار کار هستند.
به گزارش خبرگزاری الف و به نقل از «علی دهقانکیا»، عضو کانون شوراهای اسلامی کار، چندشغله بودن افراد باعث از بین رفتن فرصتهای شغلی در بازار کار میشود.
عضو هیئت مدیره کانون شوراهای اسلامی کار استان تهران در این زمینه گفت: «۸۰ درصد از کارگران شاغل در محیط های بنگاهی و تولیدی به شغل دوم فکر میکنند؛ حال ممکن است ۲۰ درصد افراد باشند که نیازی به شغل دوم نداشته باشند.»
براساس آمار رسمی در حال حاضر حداقل دو و نیم میلیون نفر در ایران بیکارند. افزایش آمار بیکاری در سالهای اخیر باعث شده تا ایران در ردیف بیکارترین کشورهای منطقه قرار گیرد.
«مسلم خانی»، کارشناس وضعیت بازار فعلی کار ایران، حل مشکل درآمد افراد، بهبود وضعیت دستمزدها و برقراری تعادل بین هزینهها و درآمدها را بهترین راه حل برای اشتغال دو و نیم میلیون بیکار مطلق کشور دانست.
وی همچنین برقراری تناسب بین درآمد شغل افراد و تخصص آنها را راه حلی برای حذف پدیدهی دو شغلی و یا چند شغلی دانست و گفت که نقطه شروع آن شایسته سالاری است.
دهقانکیا نیز توقف واردات بیرویه به کشور را راهحلی برای ایجاد اشتغال پایدار خواند.
اپکتایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.