Search
Asset 2

هشدار فعالان صنعت نفت درباره احتمال وقوع حوادث مشابه معدن طبس در سکوها و پالایشگاه‌ها

فعالان صنعت نفت پس از وقوع حادثه انفجار در معدن طبس، نسبت به احتمال بروز خطرات جدی مشابه در سکوها و پالایشگاه‌های صنایع گاز ایران هشدار دادند.
(Public Domain)

فعالان صنعت نفت پس از وقوع حادثه انفجار در معدن طبس، نسبت به احتمال بروز خطرات جدی مشابه در سکوها و پالایشگاه‌های صنایع گاز ایران هشدار دادند.

آنها طی مطلبی که در کانال تلگرامی «افکار نفت» انتشار یافته است، هشدار دادند: «پتانسیل بروز اتفاق دلخراش، مرگبار و دسته‌جمعی اخیر مانند معدن طبس، در سکوها و پالایشگاه‌های گازی ایران بسیار زیاد است.»

فعالان با اشاره به عدم نوسازی تجهیزات و از کار افتادگی درصد زیادی از سنسورهای تشخیص گاز در سکوها و پالایشگاه‌ها، نسبت به ساده‌انگاری مسئولان در زمینه کار روی سکوها و پالایشگاه‌ها اعتراض کردند.

به گفته آنها، اکثر تجهیزات و سنسورهای اعلام خطر برای گازهای مختلف، از سرویس خارج شده‌اند. چند سال قبل تعداد محدودی سنسور گاز خریداری شد تا فقط در نقاط حساس نصب شود که حتی در صورت سالم و در سرویس بودن تجهیزات، هنوز بسیاری از مکان‌ها فاقد سنسور تشخیص گاز هستند.

فعالان همچنین به شرایط کاری خطرناک اشاره کرده‌اند، از جمله به کارگیری هلیکوپترها و هواپیماهای قدیمی که ۵۰ یا ۶۰ سال عمر دارند و از آنها برای جابجایی پرسنل استفاده می‌شود. همچنین نشتی گاز سولفید هیدروژن که استشمام یکباره آن برابر مرگ است و گاهی در محل‌های کاری رخ می‌دهد.

در روزهای گذشته، نشت گاز متان به وقوع انفجار در یک معدن زغال‌سنگ در طبس در ایران انجامید که جان بیش از ۵۰ کارگر را گرفت. این انفجار یکی از مرگ‌بارترین حوادث کاری ایران در سال‌های اخیر بوده است.

روز گذشته یک کارگر نجات‌یافته از انفجار معدن طبس در گفتگو با وبسایت «انتخاب» گفت که «هفته قبل از حادثه، گفته شد که معدن گاز دارد و نیرو‌ها را داخل نفرستید، پیمانکار، نیرو‌ها را تهدید به اخراج کرد، کارگران هم مجبور شدند داخل معدن بروند.»

خبرگزاری ایلنا در روزهای گذشته نوشت که وقوع حادثه انفجار معدن زغال‌سنگ معدنجوی طبس دوباره نشان داد که مشکلات ایمنی استخراج زغال‌سنگ همچنان پابرجاست. با وجود رویدادهای مشابه در سالهای گذشته، مرگ بیش از ۵۰ نفر از کارگران این معدن در طبس، نشان داد تغییرات خاصی از نظر فنی و ایمنی رخ نداده است.

ایلنا افزود  این در حالی است که دقیقا سال گذشته نیز حادثه معدن زغال‌سنگ طزره در شرق استان سمنان در شهریور ماه به همین علت (نشت گاز کشنده و اشتعالزای متان) رخ داد و بسیاری از مسئولان حوزه ایمنی کشور در وزارت کار و وزارت صمت قول پیگیری و پیشگیری از این حوادث را داده بودند.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی