Search
Asset 2

مقامات ارشد چین می‌‏گویند قصد توقف استفاده‎ی غیرقانونی از اعضای بدن زندانیان را ندارند

«وانگ هیبو»، رئیس مركز تحقیقات پیوند اعضای چین در وزارت بهداشت. (Screenshot/CCTV)
«وانگ هیبو»، رئیس مرکز تحقیقات پیوند اعضای چین در وزارت بهداشت. (Screenshot/CCTV)

«وانگ هیبو» سخن‌‏گوی غیر‌‏رسمی سیاست‎های پیوند اعضا در چین، اخیراً در مصاحبه‌‏ای با یک روزنامه‌‏نگار مشهور آلمانی اظهار داشت که رژیم چین هیچ قصدی در اعلام برنامه‌‏ ‌‏جهت توقف استفاده‌‏ از اعضای بدن زندانیان محکوم‌‏به اعدام ندارد.

 وی در برنامه‌‏ای در رادیو ARD که بزرگ‌‏ترین رادیوی ملی آلمان است، گفت: «سئوالی که مطرح است این است که چه زمانی چین مشکل کمبود اهدا‌‏کننده‌‏ی عضو را حل خواهد کرد. علی‎رغم میل باطنی این مشکل به‌‏زودی حل نخواهد شد؛ زیرا نیاز به برنامه‌‏ای مرحله‎به‎مرحله دارد.»

او افزود: «بسیاری از مسائل خارج از کنترل ماست؛ بنابراین نمی‌‏توان برنامه‌‏ی زمانی خاصی را برای توقف آن تعیین کرد.»

به‌‏گفته‌‏ی «روت کِرنچر»، خبرنگار رادیو ARD، وانگ، در این مصاحبه، بعد از درنگی طولانی به این موضوع اقرار کرد که « مسئله‌‏ی استفاده از اعضای بدن اهدایی مرتبط با مجازات اعدام، موضوعی بسیار حساس در چین است.»

وانگ، مدیر مرکز تحقیقات پیوند عضو در وزارت بهداشت چین، درباره‌‏ی تعداد اعضای پیوندی که از زندانیان محکوم‌‏به اعدام برداشته می‌‏شود، اظهار نظر نکرد؛ با‌‏این‎وجود برخی‌‏از گروه‌‏های خارج‌‏ از کشور اظهار می‌‏دارند که سالانه ۴۰۰۰ اعدام در چین اجرا می‌‏شود ولی تنها بخشی از اعضای بدن مناسب پیوند می‌‏باشند.

یکی از منازعاتی که گروه‌‏های پزشکی بین‌‏الملل در غرب با مقامات چین دارند، برداشت غیرقانونی اعضای بدن زندانیان اعدامی است.

مقامات چینی می‌‏گویند اعضای بدن زندانیان محکوم‌ ‏به اعدام پس‌‏از اجرای حکم برداشته می‌‏شود و حداقل در حرف برای کسب رضایت، از آن‌‏ها و خانواده‌‏هایشان امضا گرفته و به آن‌‏ها غرامت پرداخت می‌‏شود.

سازمان بهداشت جهانی و انجمن پیوند، هر دو، استفاده‌‏از اندام‎های بدن زندانیان اعدامی را منع کره‌‏اند؛ زیرا از‌‏نظر آن‌‏ها ممکن است این عمل بدون رضایت واقعی زندانیان محکوم‌‏به مرگ انجام شود.

بسیاری از تحلیل‌‏گران به منابعی شیطانی از اعضای بدن اشاره می‌‏کنند؛ یعنی استفاده از اعضای بدن زندانیان عقیدتی محکوم‌‏به اعدامی که دادگاه به‌‏طور رسمی برای هیچ‌‏گونه جنایتی برای آن‌‏ها حکم صادر نکرده؛ با‌‏این‌‏وجود در بازداشت خودسرانه به‌‏سر می‌‏برند. به‌‏گفته‌‏ی این تحلیل‌‏گران از آن‌‏ها آزمایش خون گرفته شده و برای برداشت اندام‌‏های مورد نیاز کشته می‌‏شوند.

گزارش‌‏هایی که در سال‌‏های ۲۰۰۶ و ۲۰۰۷ از چین به‌‏دست آمده، حاکی‌‏از برداشت گسترده‌‏ی اعضای بدن تمرین‌‏کنندگان روش معنوی «فالون گونگ» است که توسط رژیم چین به‌‏شدت مورد آزار و اذیت قرار می‌‏گیرند. با‌‏توجه به عدم شفافیت اطلاعات به‌‏دست آمده از چین و محرمانه بودن آزار و اذیت تمرین‌‏کنندگان، تا به امروز آمار دقیقی از میزان واقعی  آن در دست نیست.

این برای دومین‌‏بار است که یک مقام ارشد پیوند عضو در چین، آشکارا درباره‌‏ی موضعی رسمی و عمومی در استفاده‌‏از اعضای بدن زندانیان اظهار‌‏نظر می‌‏کند.

در ماه مارس نیز «هوانگ جیفو»، معاون وزیر سابق بهداشت چین اظهار داشت که بیمارستان‌‏‌‏ها و مقامات قضایی باید به‌‏دنبال راهی برای ارتباط با منابع اعضای بدن پیدا کنند.

این اظهارات جدید با آن‌‏چه که به عنوان نقطه‌‏نظر رسمی، بیان و پذیرفته شده بود، متفاوت است. در شش سال گذشته و به‌‏ویژه در دوسال اخیر، مقامات چینی تعهد کرده بودند تا از عضوهای پیوندی کاملاً به‌‏صورت داوطلبانه استفاده کنند و بارها قول داده‎اند تا طی برنامه‌‏ای مرحله‌‏به‌‏مرحله استفاده از اعضای بدن زندانیان را متوقف سازند.

در گفتگویی که «وانگ» در اواخر سال ۲۰۱۲ با سازمان بهداشت جهانی داشت، خود این تغییر در سیاست‎های چین را تأیید کرد. او اظهار داشت: «اگرچه نمی‌‏توانیم منکر حق زندانیان  اعدامی در اهدای عضو شویم؛ با‌‏این وجود سیستم اهدای عضو در چین که وابسته‌‏به زندانیان محکوم‌‏به اعدام است، اخلاقی و یا  پایدار نیست. در‌‏حال حاضر، جامعه‌‏ی پیوند عضو در چین اتفاق‌‏نظر دارند که سیستم جدید پیوند باید از اتکا به استفاده ‎از اعضای بدن محکومین به اعدام دست بر دارد.»

این تغییر موضع آشکار باعث نگرانی گروه‌‏های بین‌‏المللی پیوند عضو که برای سال‎ها دیپلماسی آرامی را با چین در‌‏پیش گرفته بودند، شده است.

در نامه‌‏ای از‌‏سوی دو سازمان بزرگ پزشکی بین‌‏المللی، از‌‏جمله جامعه بین‌‏المللی پیوند عضو آمده است که از‌‏نظر جامعه‎ی جهانی این اقدام چین در برداشت اعضای بدن زندانیان محکوم به اعدام «مایه‌‏ی تحقیر و سرافکندگی» است.

اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر می‌‏شود.

اخبار بیشتر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی