Search
Asset 2

ارتش اوکراین در وضعیت آماده باش

نیروهای نظامی حامی روسیه در حال بازدید خودرو‌‌‏هایی که به سمت کریمه می‌‌‏روند. (Sean Gallup/Getty Images)
نیروهای نظامی حامی روسیه در حال بازدید خودرو‌‌‏هایی که به سمت کریمه می‌‌‏روند. (Sean Gallup/Getty Images)


با ورود شش‌‌‌‏هزار سرباز روسی و چندین ناوگان زمینی و دریایی به منطقه کریمه، اوکراین ارتش خود را به حالت آماده باش درآورد.

روز گذشته مجلس دومای روسیه با درخواست ولادمیر پوتین، برنامه اعزام نیروهای نظامی به جزیره کریمه را به تصویب رساند.

این تصمیم مسکو که به گفته پوتین برای دفاع از منافع این کشور در اوکراین صورت گرفته، سبب بالاگرفتن تنش میان روابط روسیه و دولت جدید اوکراین و نیز واکنش‌‌‌‏ تند مقامات آمریکا و اروپا نسبت به دخالت نظامی روس‌‌‌‏ها شده است.

در پی این تحولات، «اولکساندر تورچینف»، رئیس‌جمهور موقت اوکراین، ضمن اعلام آماده باش نیروهای نظامی و افزایش تدابیر امنیتی در مراکز حساس این کشور، از مردم خواست اختلاف‌‏ها را کنار بگذارند و در تله اقدامات تحریک‌آمیز نیافتند.

«بان کی مون»، دبیرکل سازمان ملل متحد نیز، در جلسه اضطراری شورای امنیت برای بررسی اوضاع در اوکراین، خواستار «برقراری فوری آرامش و گفت‌وگوی مستقیم» در این کشور شد.

در این جلسه، نماینده اوکراین در سازمان ملل متحد از آمریکا و کشورهای غربی برای حفاظت از تمامیت ارضی کشورش تقاضای کمک کرد.

«باراک اوباما» هم در یک گفت‌وگوی تلفنی ۹۰ دقیقه‌‌‌‏ای با ولادمیر پوتین، از همتای روسی خود خواست، برای کاهش تنش‌‌‌‏های سیاسی، نیرو‌‏های نظامی خود را در جزیره کریمه به پایگاه هایشان بازگردانند و مداخله در امور داخلی اوکراین را کنار بگذارد.

پوتین در پاسخ به رئیس جمهوری ایالات متحده، اظهار داشت که روسیه حق دارد از منافع خود و شهروندان روس زبان دفاع کند. وی که متقابلا  کشورهای غربی را متهم به دخالت در اوضاع اوکراین می‌‌‌‏کند، گفته است شهروندان روسیه در اوکراین در معرض تهدیدات واقعی هستند.

به دنبال این منازعه، واشنگتون شرکت در اجلاس مقدماتی گروه ۸ را که ژوئن سال میلادی جاری در روسیه برگزار می‌‌‌‏شود، تحریم کرد.

کانادا نیز ضمن فراخواندن سفیر خود از مسکو، در بیانیه‌‌‌‏ای عدم حضور خود در این اجلاس را اعلام کرد.

با ادامه حضور نظامی روسیه در کریمه و افزایش تنش‌‌‌‏های سیاسی بین دو کشور ، بیم آن می‌‌‌‏رود این منازعه به یک بحران عمیق میان دولت‌‌‌‏های شرق و غرب بدل شود.

اپک‌‌‌‌‏تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر می‌‌‌‌‏شود.

اخبار بیشتر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی