ارتش آمریکا اعلام کرد که محموله شامل هزاران سلاح پیاده نظام و بیش از ۵۰۰ هزار گلوله مهمات را که بیش از یک سال قبل هنگام ارسال از سوی حکومت ایران به حوثیها توسط آمریکا ضبط شده بود، به اوکراین منتقل کرده است.
ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده با انتشار بیانیهای در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که تسلیحاتی که ایالات متحده در چهارم آوریل به کییف منتقل کرد، برای تجهیز یک تیپ اوکراینی [۳۵۰۰ تا ۴۰۰۰ سرباز] کافی است.
طبق گزارش رویترز، نماینده دائم جمهوری اسلامی در سازمان ملل متحد در رابطه با این محموله سلاح ادعا کرده است که «نمیتوانیم درباره تسلیحاتی که هرگز متعلق به ما نبوده، اظهار نظر کنیم.»
سنتکام با بیان اینکه این سلاحها توسط سپاه پاسداران برای حوثیها ارسال شده بود، افزود که این مهمات شامل بیش از پنج هزار تفنگ تهاجمی AK-47، مسلسل، تفنگ تک تیرانداز و نارنجک راکت و بیش از پانصد هزار گلوله است.
این نهاد نظامی ایالات متحده تصریح کرد که مهمات از چهار کشتی «بدون تابعیت» که توسط ناوهای آمریکا و متحدانش در فاصله ۲۲ می ۲۰۲۱ تا ۱۵ فوریه ۲۰۲۳ رهگیری شده بودند، توقیف شده است.
بر اساس گزارش رویترز، مهمات ارسال شده طی هفته گذشته آخرین کمک نظامی است که دولت جو بایدن برای بازپسگیری مناطق تصرف شده توسط روسیه به کییف ارائه کرده است.
سرنوشت کمکهای تسلیحاتی به اوکراین چه خواهد شد؟
در پی مواجهه اوکراین با کمبود تسلیحات و مهمات به ویژه گلولههای توپخانه سنگین، ایالات متحده و متحدانش به دنبال راههای جدیدی برای تسلیح کییف هستند.
یک گروه دوحزبی از سناتورهای آمریکایی اوایل ماه فوریه از لایحهای رونمایی کردند که خواهان اتخاذ تدابیر امنیتی بیشتر در مرزها و همچنین اعطای کمکهای مالی بیشتر به اوکراین و اسرائیل بود.
اواسط ماه فوریه، جو بایدن از نمایندگان آمریکا خواست تا اقدامات لازم را در راستای تصویب بسته کمکی ۹۵.۳میلیارد دلاری به اوکراین، اسرائیل و تایوان را در دستور کار مجلس قرار دهند.
طی هفتههای گذشته، دولت جو بایدن پس از توقف چند ماهه کمکهای نظامی به اوکراین اعلام کرد که ایالات متحده یک بسته کمک نظامی جدید برای اوکراین به ارزش ۳۰۰ میلیون دلار ارسال خواهد کرد.
اواخر ماه مارس، ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین اعلام کرد که با مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان ایالات متحده درباره ضرورت تصویب کمکهای نظامی بیشتر آمریکا به اوکراین گفتگو کرده است.
این در حالی است که مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، از رایگیری درباره لایحهای که ۶۰ میلیارد دلار بیشتر برای اوکراین تامین میکند، خودداری کرده؛ چراکه او از دولت بایدن خواسته است که قبل از بحث درباره کمک به اوکراین باید بهطور جدی به وضعیت بحرانی مرزهای آمریکا که مورد هجوم بیسابقه مهاجران غیرقانونی قرار گرفته است، رسیدگی کند.