Search
Asset 2

رونمایی از ۱۱۰۰ قطعه از کتیبه‌های هخامنشی بازگردانده شده از آمریکا

تعداد ۱۱۰۰ قطعه از کتیبه‌های هخامنشی در موزه ملی ایران رونمایی شدند. این آثار در امانت مؤسسه شرق‌شناسی شیکاگو قرار داشتند و از آمریکا استرداد شدند.
(Mehrnews.com)

تعداد ۱۱۰۰ قطعه از کتیبه‌های هخامنشی امروز در موزه ملی ایران رونمایی شدند. این آثار در امانت مؤسسه شرق‌شناسی شیکاگو قرار داشتند و در تاریخ پنجم مهر ماه از آمریکا به ایران استرداد شدند.

بر اساس گزارش خبرگزاری مهر، مسعود پزشکیان صبح امروز با حضور در محل موزه ملی ایران از بخشی از الواح هخامنشی بازگردانده شده به کشور رونمایی کرد.

طبق این گزارش، از روز گذشته موزه ملی برای برگزاری این مراسم تعطیل شد و امروز مراسم با حضور مدیران وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و نیز فعالان این حوزه برگزار شد.

در سال‌‏های گذشته، برخی از رؤسای دولت جمهوری اسلامی که در دوره‌های مختلف سفری به آمریکا داشتند تعدادی از این الواح را برگردانده‌اند.

طبق گزارش خبرگزاری مهر، تاکنون طی پنج مرحله در سال‌‏های ۱۳۲۷، ۱۳۳۰، ۱۳۸۳، ۱۳۹۸، ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ و در مجموع ۶ هزار و ۸۶۸ گل‌نبشته هخامنشی و عیلامی به کشور بازگردانده شده است.

جزئیات بازگشت الواح هخامنشی

علی دارابی، معاون وزیر میراث فرهنگی و گردشگری، عنوان کرد که این ششمین محموله الواح هخامنشی است که به کشور بازگردانده شده است.

دارابی توضیح داد که این آثار در سال ۱۳۱۱ در کاوش‌های باستان‌شناسی و گردشگری اطراف تخت جمشید شناسایی و کشف شدند و از سال ۱۳۱۴ به منظور تحقیق از کشور خارج شدند.

او با اشاره به تاریخ‌های بازگشت قبلی این آثار افزود: «دو محموله از آثار تاریخی در سال‌های ۱۳۲۷ و ۱۳۳۰ به ایران بازگشت و دو محموله دیگر در تاریخ‌های ۱۳۸۴ و ۱۳۹۸ به کشور بازگردانده شدند. محموله پنجم نیز سال گذشته به ایران بازگشت و شامل ۳۵۰۶ اثر بود.»

گِل‌نِبِشته‌های هخامنشی به ما چه می‌گویند؟

معاون وزیر میراث فرهنگی و گردشگری تصریح کرد: «تاکنون ۶۸۶۸ اثر و قطعه به کشور بازگشته است و مابقی آن نیز تعهد شده که در زمان مقرر به ایران بازگردانده شود.»

او درباره اهمیت این آثار توضیح داد که این آثار بیانگر زیست و زندگی ایرانیان در دوره هخامنشی هستند و مسائلی نظیر بیمه و دستمزد در آن‌ها خوانش شده است.»

دارابی همچنین اشاره کرد که این الواح به مدت ۷۲ ساعت در موزه ملی ایران قرنطینه شده و بعد از آن، فرآیند خوانش قطعات آغاز می‌شود.

او در پایان افزود که موزه‌ها صرفاً بیانگر ثروت و دارایی یک کشور نیستند، بلکه نمادی از توسعه، صلح و گفت‌وگو برای تاب‌آوری، همزیستی و آموزش و پرورش به شمار می‌آیند.

در حال حاضر ۹۲ هزار موزه در دنیا وجود دارد که ایران دارای ۸۰۰ موزه است.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی