Search
Asset 2

آمریکا برای اطلاعات درباره شبکه مالی سپاه پاسداران تا ۱۵ میلیون دلار جایزه تعیین کرد

برنامه «پاداش برای عدالت» وزارت امور خارجه ایالات متحده برای اطلاعات درباره سازوکارهای مالی سپاه پاسداران و نیروی قدس تا ۱۵ میلیون دلار پاداش تعیین کرد.
(HOSSEIN BERIS/Middle East Images/AFP via Getty Images)

برنامه «پاداش برای عدالت» وزارت امور خارجه ایالات متحده اعلام کرد در ازای ارائه اطلاعاتی که به شناسایی و مختل کردن سازوکارهای مالی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و شاخه‌های آن، از جمله نیروی قدس سپاه، منجر شود، پاداشی تا سقف ۱۵ میلیون دلار پرداخت خواهد کرد.

این برنامه در گزارشی در روز چهارشنبه ۱۰ سپتامبر (۱۹ شهریور)، اعلام کرد که سپاه پاسداران که از سوی آمریکا به‌عنوان یک «سازمان تروریستی خارجی» تعیین شده، اصلی‌ترین ابزار جمهوری اسلامی برای حمایت از گروه‌های تروریستی در خارج از ایران محسوب می‌شود و تاکنون تأمین مالی ده‌ها حمله و فعالیت تروریستی در سراسر جهان را برعهده داشته است.

در گزارش آمده است: این نهاد بخشی از منابع مالی فعالیت‌های برون‌مرزی خود را از طریق فروش نفت تحریم‌شده ایران با بهره‌گیری از شبکه‌ای از شرکت‌های صوری تأمین می‌کند که درآمدهای غیرقانونی حاصل را از طریق نظام بانکی آمریکا پول‌شویی می‌کنند.

براساس اسناد وزارت دادگستری آمریکا، «وانگ شائویون» تبعه چین و «محمود رشید عمور الحبسی» تبعه عمان، در فاصله سال‌های ۲۰۱۹ تا ژوئیه ۲۰۲۱ با استفاده از افراد و شرکت‌های صوری در چین، عمان و ترکیه، محموله‌های نفت تحریم‌شده ایران را برای پالایشگاه‌ها و شرکت‌های دولتی چینی به‌منظور تأمین منافع نیروی قدس سپاه پاسداران، به فروش رسانده‌اند.

به گفته برنامه «پاداش برای عدالت»، وانگ از طریق شرکت‌های مستقر در آمریکا فروش نفت را برای شرکت‌های چینی سازماندهی می‌کرد و الحبسی نیز از طریق شرکت‌های صوری و شبکه کشتی‌های تحت کنترل خود، حمل و انتقال این نفت را تسهیل می‌کرد.

وزارت خزانه‌داری آمریکا در اوت ۲۰۲۱ الحبسی و چند شرکت صوری وابسته به او را به‌دلیل ارائه کمک‌های مالی، مادی یا فنی به نیروی قدس سپاه در فهرست تحریم قرار داد. به‌دنبال آن، کلیه دارایی‌ها و منافع مرتبط با او در حوزه قضایی ایالات متحده مسدود شد و هرگونه معامله اتباع آمریکایی با او ممنوع اعلام گردید.

طبق قوانین ایالات متحده، ارائه یا تلاش برای ارائه حمایت مالی و مادی به نیروی قدس سپاه پاسداران جرم محسوب می‌شود.

همچنین وزارت دادگستری آمریکا در ۲ فوریه ۲۰۲۴ وانگ، الحبسی و همدستان آن‌ها را به استفاده از نظام مالی ایالات متحده برای فروش بیش از ۱۰۰ میلیون دلار نفت ایران به سود نیروی قدس سپاه متهم کرد؛ نهادی که به گفته آمریکا مسیر اصلی تأمین تسلیحات مرگبار برای گروه‌های تروریستی خارج از ایران به شمار می‌رود.

بر اساس گزارش اف‌بی‌آی، الحبسی و وانگ، با ایران و چین ارتباط داشته و ممکن است به این کشورها سفر کنند.

بر اساس این گزارش، دادگاه منطقه‌ای کلمبیا در واشینگتن در ژانویه ۲۰۲۴ حکم بازداشت الحبسی و وانگ را صادر کرده بود.

مقام‌های آمریکایی اعلام کرده‌اند ارائه اطلاعات درباره مکان اختفا، دارایی‌ها، شرکت‌های پوششی و شبکه حمل‌ونقل دریایی مرتبط با این افراد و نهادها می‌تواند مشمول دریافت پاداش چندمیلیون‌دلاری شود.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی