Search
Asset 2

آمریکا نهادهای مرتبط با تجارت نفت ایران را به اتهام تروریسم و نقض حقوق بشر تحریم کرد

تحریم‌های گسترده آمریکا صنعت نفت ایران را هدف گرفت؛ نقض حقوق بشر و تأمین مالی گروه‌های تروریستی.
تصویر یک نفتکش در بندرعباس ایران، پایگاه اصلی نیروی دریایی جمهوری اسلامی، که در تنگه هرمز از موقعیت راهبردی برخوردار است، ۳۰ آوریل ۲۰۱۹. (Atta Kenare/AFP via Getty Images)

وزارت خزانه‌داری آمریکا می‌گوید ایران در تجارت نفتی خود از یک «ناوگان سایه» برای تأمین مالی فعالیت‌های غیرقانونی‌اش استفاده می‌کند.

آمریکا در ۱۹ دسامبر تحریم‌های جدیدی را با استناد به تروریسم و ​​نقض حقوق بشر علیه نفت ایران وضع کرد و کشتی‌ها و معاملات بین‌المللی را هدف گرفت که به گفته وزارت خزانه‌داری آمریکا، میلیاردها دلار برای جمهوری اسلامی درآمدزایی می‌کنند.

به گزارش وزارت امور خارجه آمریکا، این درآمد صرف برنامه تسلیحات اتمی ایران، توسعه موشک‌های بالستیک و گروه‌های تروریستی حزب‌الله، حماس و حوثی‌ها می‌شود.

کشتی‌هایی که در حمل‌و‌نقل محصولات نفت و پتروشیمی ایران به کار گرفته می‌شوند، در سراسر جهان از «روش‌های پنهان‌کاری» بهره می‌گیرند.

بردلی اسمیت، معاون وزارت خارجه در امور تروریسم و ​​اطلاعات مالی، گفت که جمهوری اسلامی جهت تأمین مالی برنامه توسعه اتمی، گسترش سامانه‌های تسلیحاتی و حمایت از گروه‌های نیابتی خود به شبکه مخفی کشتی‌ها، شرکت‌ها و کارچاق‌کن‌های خود ادامه می‌دهد. آمریکا متعهد شده که جریان درآمدهای کلیدی ایران را که از آن برای اقدامات بی‌ثبات‌کننده استفاده می‌شود، هدف بگیرد.»

به گزارش وزارت خزانه‌داری، در تجارت غیرقانونی نفت و «ناوگان سایه» از کشتی‌های قدیمی و نه‌چندان خوب استفاده می‌شود که بدون توجه به مقررات دریایی فعالیت کرده و از رویه‌های فریبنده در امر حمل‌و‌نقل بهره می‌گیرند.

این وزارتخانه «شرکت سرمایه‌گذاری جرنی» جزایر مارشال، و کشتی «ام‌اس اینولا» را تحریم کرده است. گفتنی است که این کشتی اخیراً میلیون‌ها بشکه نفت ایران را از یک نفتکش ایرانی تحریمی تحویل گرفته است. لیبریا و شرکت حمل‌و‌نقل رُز یونان و دو کشتی آن نیز که در حمل‌و‌نقل غیرقانونی نفت ایران دست داشتند، تحریم شدند. شرکت مَستر جوینت هنگ‌کنگ نیز به دلیل هماهنگی فروش محصولات پتروشیمی ایران تحریم شده است.

وزارت خزانه‌داری همچنین هشت نفر را به دلیل دست داشتن در اقدامات تجاری غیرقانونی تحریم کرده است.

وزارت امور خارجه آمریکا در همان روز زندان قزل‌حصار را به دلیل نقض حقوق بشر از طریق «رفتار یا مجازات ظالمانه، غیرانسانی و تحقیرآمیز» علیه افرادی که از حق آزادی بیان خود استفاده می‌کنند، تحریم کرد.

این وزارتخانه همچنین شرکت چینی برکالین هنگ‌کنگ و چهار کشتی مرتبط با آن، شرکت حمل‌و‌نقل شاینی سیلز سیشل و یکی از کشتی‌های مرتبط با آن، شرکت گلکسی منجمنت سورینام و یکی از کشتی‌های مرتبط با آن و شرکت هندی ناوبری آتلانتیک را تحریم کرده است.

کارشناسان و مقامات بین‌المللی نسبت به تلاش جمهوری اسلامی در تولید تسلیحات اتمی در بحبوحه درگیری اسرائیل، ایران و نیروهای نیابتی این کشور ابراز نگرانی کرده‌اند.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، جمهوری اسلامی را به دلیل عدم همکاری با بازرسان در ماه‌های اخیر محکوم کرده و اعضای هیئت مدیره آژانس این پرسش را مطرح کرده‌اند که چرا در دو نقطه مشخص آثار اورانیوم کشف شده است.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارش سه‌ماهه خود که در ۱۹ نوامبر منتشر شد، گفت که ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران ۳۲ برابر از محدوده مجاز برنامه جامع اقدام مشترک ۲۰۱۵ (برجام) بیشتر است.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی