Search
Asset 2

آمریکا اعضای یک باند ونزوئلایی مرتبط با جمهوری اسلامی را تحریم کرد

وزارت خزانه‌داری ایالات متحده اخیرا تحریم‌های تازه‌ای را علیه اعضای باند مافیایی ونزوئلا موسوم به «ترن د آراگوا» وضع کرد.
(Salvadoran Government via Getty Images)

وزارت خزانه‌داری ایالات متحده اخیرا تحریم‌های تازه‌ای را علیه اعضای باند مافیایی ونزوئلا موسوم به «ترن د آراگوا» وضع کرد.

در میان افراد تحریم‌شده، نام هنرپیشه و مجری ونزوئلایی معروف به «رزیـتا» دیده می‌شود.

به‌گفته دفتر کنترل دارایی‌های خارجی (اوفک)، رزیتا متهم است که در سال ۲۰۱۲ به هکتور گوئررو فلورس، رهبر تحت‌تحریم این باند، برای فرار از زندان «توکورون» کمک کرده است.

اوفک همچنین اعلام کرد ناوارو که در کلوپ‌های شبانه کلمبیا به‌عنوان دی‌جی فعالیت می‌کند، بخشی از درآمد برنامه‌های خود را به رهبران باند «ترن د آراگوا» اختصاص داده است.

در همین راستا، وزارت خارجه آمریکا، کنفرسو خوسه سویا آرتئاگا، دستیار هکتور گوئررو فلورس را نیز تحریم کرد. به گفته اوفک، او در اخاذی، آدم‌ربایی و قتل نقش داشته است.

فهرست تازه تحریم‌ها شامل چند عضو ارشد دیگر این باند و برادر ناتنی رهبر باند (هکتور گوئررو فلورس) نیز می‌شود.

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد: «تحت رهبری رئیس‌جمهور ترامپ، کارتل‌های تروریست و وحشی دیگر نمی‌توانند بدون مجازات در مرزهای ما فعالیت کنند. شبکه ترن د آراگوا با قاچاق مواد مخدر و عملیات قاچاق انسان، مدت‌هاست برای کشور تهدیدی جدی بوده است.»

طبق این تحریم‌ها، تمامی دارایی‌های این افراد در حوزه قضایی آمریکا فورا مسدود می‌شود و هرگونه معامله با آن‌ها برای شهروندان و شرکت‌های آمریکایی ممنوع است.

وزارت خارجه آمریکا همچنین پاداش ارائه اطلاعات برای بازداشت جووانی ویسنته موسکرا سرانو، یکی از رهبران این باند را به ۵ میلیون دلار افزایش داد.

او پیش‌تر در دادگاهی در تگزاس به توطئه برای قاچاق بین‌المللی کوکائین و اقدامات جنایی مرتبط با تروریسم متهم شده بود؛ اتهاماتی که می‌تواند برای او حبس ابد و جریمه ۱۰ میلیون دلاری را به‌همراه داشته باشد.

باند «ترن د آراگوا» که سال جاری رسما از سوی واشینگتن در فهرست «سازمان‌های تروریستی خارجی» قرار گرفت.

در اطلاعیه منتشرشده در رجیستر فدرال، روزنامه رسمی دولت آمریکا آمده است که این باندها «در معرض ارتکاب حملات تروریستی بوده یا در آموزش برای چنین اقداماتی مشارکت داشته‌اند؛ اموری که امنیت شهروندان آمریکا، امنیت ملی و سیاست خارجی کشور را تهدید می‌کند.»

نقش جمهوری اسلامی در حمایت از باندهای مافیایی ونزوئلا

پیش‌تر دیلی‌میل در گزارشی در مارس سال جاری اعلام کرده بود که باند تبهکاری «ترن د آراگوا» ارتباط نزدیکی با جمهوری اسلامی و حزب‌الله دارد.

در این گزارش‌ آمده است که این همکاری شامل پشتیبانی مالی و عملیاتی حزب‌الله از «ترن د آراگوا» و بهره‌برداری این باند از مسیرهای قاچاق برای تأمین منابع مالی فعالیت‌های تروریستی است.

به نوشته الیوت نازار، پژوهشگر در وب‌سایت مجمع خاورمیانه «سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و حزب‌الله از ونزوئلا برای گسترش نفوذ خود در آمریکای لاتین، همکاری با دولت‌های ضدغربی در اکوادور، کوبا، بولیوی و نیکاراگوئه، دور زدن تحریم‌های بین‌المللی، قاچاق مواد مخدر و حمایت از حملات علیه ایالات متحده و اسرائیل استفاده کرده‌اند. امروزه همکاری آنان با کاراکاس حوزه‌های انرژی، اطلاعات، دفاع، قاچاق مواد مخدر، امور مالی، فناوری و فعالیت‌های مرتبط با هسته‌ای را دربر می‌گیرد.»

او باندهای مافیایی تحت نظر دولت مادورو را با ماهیت «تروریستی مارکسیستی لنینیستی» خوانده و افزوده است: «واشنگتن باید از نیروهای مخفی، دریایی، هوایی و تفنگداران خود برای مختل کردن فعالیت‌های غیرقانونی جمهوری اسلامی ایران، اعضای حزب‌الله و وابستگان رژیم مادورو استفاده کند.»

به عقیده این کارشناس سیاسی، حملات هوایی به فرودگاه‌های کلیدی ونزوئلا مسیرهای اصلی تدارکاتی را قطع خواهد کرد؛ زیرا شرکت‌های هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران مانند «قشم فارس ایر» و «ماهان ایر» از این فرودگاه‌ها برای انتقال نیروهای سپاه، تکنسین‌ها و قطعات چینی به ونزوئلا استفاده کرده‌اند.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی