سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که از هر ۱۰ نفر، ۹ نفر از مردم در سراسر جهان تحت تاثیر آلودگی شدید هوا قرار دارند. این آلودگی باعث افزایش سکته مغزی، بیماریهای قلبی، سرطان ریه و مشکلات دیگر شده است.
در گزارش جدید، این سازمان اعلام کرد که ۹۲ درصد از مردم در مناطقی زندگی می کنند که کیفیت هوا بسیار پایین است. آسیای جنوب شرقی، مناطقی از اقیانوس آرام، شرق و غرب دریای مدیترانه به شدت تحت تآثیر آب و هوای آلوده قرار گرفته است.
طی گزارش مشابهی که سازمان بهداشت جهانی در ماه مه منتشر کرده است، شهرهای بزرگ از کشورهای کم درآمد و یا با درآمد متوسط، ۹۸ درصد از ساکنان را با بحران آلودگی هوا تحت تآثیر قرار داده است.
بر اساس گزارشات این سازمان مرگ یک نفر در میان نه نفر به آلودگی محیط داخلی و خارجی مرتبط است. به دلیل آلودگی هوا، ترکمنستان بالاترین میزان مرگ و میر را داراست و پس از تاجیکستان، ازبکستان، افغانستان، مصر و چین قرار دارند.
گزارش روز سه شنبه گذشته بر آلودگی هوا در فضای باز متمرکز بود و تخمین زد که مرگ حدود ۳ میلیون نفر در هر سال بر اساس آمار و ارقام ۲۰۱۲ به علت آلودگی هوا رخ داده است.
دکتر کارلوس دورا، هماهنگ کننده بخش زیست محیطی و اجتماعی سازمان بهداشت جهانی گفت: «دو مورد اتفاق افتاده است: اول اینکه که کیفیت هوا در کشورهای ثروتمند در حال بهبود است و دوم اینکه کیفیت هوا در کشورهای فقیرتر در حال وخیمتر شدن است.»
وی همچنین گفت که هدف گزارشات آموزش سیاست گذاران و افراد در خطر است؛ چراکه آلودگی هوا باعث افزایش هزینههای مراقبت از سلامت میگردد. وی گفت که برای مثال، پزشکان میتوانند به بیماران خود درباره خطرات آلودگی شدید هوا در برخی از کشورها برای بیماری قلبی بگویند و یا میتوان چراغهای خورشیدی به جای چراغ نفتی که در بسیاری از کشورهای در حال توسعه مورد استفاده است، استفاده کرد.
وی افزود: «هیچ شواهدی برای استفاده از ماسکهای صورت وجود ندارد که قادر به از بین بردن ذرات ریز در هوا باشد. این ماسکها در بسیاری از نقاط آسیا مورد استفاده قرار میگیرد.»
وی اشاره کرد که وضعیت آب و هوایی در شمال امریکا به مراتب بهتر از اروپا است. در اروپا به دلیل استفاده از سوخت دیزلی و سیاستهای کشاورزی و تولید آمونیاک کشاورزی و متان نسبت به امریکا آلودتر است.
با آنکه چین در لیست کشورهای آلوده در ردیف ششم قرار دارد، دارای بیشترین میزان مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا است.