روز یکشنبه ویدئویی از گروه دولت اسلامی منتشر شد که در آن افراط گرایان داعش تعدادی از مسیحیان اتیوپی را در سواحل لیبی به ضرب گلوله کشته و تعدادی را نیز سربریدند. این فیلم از گسترش جنایات این گروه در خارج از عراق و سوریه خبر میدهد.
این فیلم ۲۹ دقیقهای یک روز پس از آن منتشر شد که رئیس جمهور افغانستان داعش را مسئول حملهی انتحاری در ولایت ننگرهار دانست، که طی آن ۳۵ نفر کشته شدند.
دو ماه پیش نیز شبه نظامیان داعش ویدئویی را از سربریدن ۲۱ مسیحی قبطی مصری در سواحل لیبی منتشر کرد. دولت مصر بلافاصله پس از آن به مواضع این گروه در لیبی حمله کرد.
به گزارش اسوشیتد پرس، اتیوپی پیش از حمله داعش نیز از خشم افراط گرایان اسلامی کشور همسایهاش سومالی در امان نبود. این در حالیست که یکی از افراط گرایان در این ویدئو می گوید: «ریختن خون مسلمانان به دست مسیحیان به قیمت زیادی تمام میشود.»
این ویدئو که در شبکههای اجتماعی منتشر شده وهنوز درستی آن تایید نشده است، مانند سایر ویدئوهای منتشر شده دارای لوگوی گروه داعش با کلمهی الفرقان است.
این ویدئو با نشان دادن تصاویری از تخریب کلیساها و آرامگاه مسیحیان توسط شبه نظامیان داعش شروع میشود. پس از آن یک بیانیهی طولانی توسط یک شبه نظامی نقابدار که یک اسحله در دست دارد، قرائت میشود. وی در سخنانش گفت: «مسیحیان باید مسلمان شوند، در غیر اینصورت کشته خواهند شد.»
۱۲ نفر از این اسیران که در ویدئو مسیحیان اتیوپیایی معرفی شدهاند، سربریده شده و ۱۶ نفر دیگر با شلیک گلوله کشته شدند.
«ردوان حسین»، سخنگوی دولت اتیوپی گفت که مقامات اتیوپی از طریق سفارت خود در قاهره در حال بررسی صحت این ویدئو هستند. وی معتقد است کشتهشدگان به احتمال زیاد مهاجران اتیوپی هستند که سعی داشتند از طریق لیبی به اروپا سفر کنند.
بسیاری از آفریقاییها به امید یافتن کار و زندگی بهتر سعی دارند از طریق لیبی و عبور از دریای مدیترانه خود را به کشورهای اروپایی برسانند.
وی گفت: «اگر این موضوع تایید شود، میتواند هشداری باشد به کسانی که برای رسیدن به اروپا دست به این سفر خطرناک میزنند.»
«ابا کالتسیک مولوگتا»، یکی از مقامات کلیسای ارتدکس توادو اتیوپی نیز به آسوشیتدپرس گفت که به احتمال زیاد قربانیان مهاجران بودند.
وی گفت: « من باور دارم که افرادی که به نام اسلام مسیحیان را قتل عام میکنند، گروهی جدای از مسلمانان هستند. کشتن شهروندان ما اینطور بر اساس خشونتی مبتنی بر عقیده غیر قابل قبول است.»
وی همچنین ادامه داد: «این ظالمانه است و هیچ دینی دستور کشتار مردم حتی معتقدین به مذاهب دیگر را نداده است.»
پس از انتشار ویدئوی قتل ۲۱ قبطی مصری، در بهمن ماه سال گذشته، جنگندههای ارتش مصر، مواضع شبه نظامیان داعش در لیبی را بمباران کردند. هرچند این حملات ادامه نیافت، ولی رئیس جمهور مصر در تلاش برای تشکیل یک نیروی متحد از کشورهای عربی برای پاسخ به تهدیدات گروه دولت اسلامی در منطقه است.
گروه دولت اسلامی موسوم به داعش، از گروه تروریستی القاعده شکل گرفت و در حال حاضر با در دست گرفتن حدود یک سوم از خاک عراق و سوریه، خلافت خود را اعلام کرده است. آنها از مسلمانان سراسر دنیا میخواهند که به آنها بپیوندند. آنها با تبلیغات از طریق فیلمهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی بسیاری از افراط گرایان را از کشورهای مختلف را به خود جذب میکنند.
گروه داعش از تابستان گذشته که بخش زیادی از عراق را تحت کنترل خود درآورد نفوذ خود را در کشورهای دیگر گسترش داده است. شورشیان در شبه جزیرهی سینا در مصر نیز به این گروه پیوستهاند. همچنین گروه وابسته به داعش در یمن، مسئولیت انفجار انتحاری مسجد شهر صنعا در ماه گذشته که باعث کشته شدن ۱۳۷ نفر شد را به عهده گرفت. رئیس جمهور افغانستان نیز اعلام کرد، انفجار انتحاری روز شنبه که موجب کشته و زخمی شدن بیش از یکصد و پنجاه نفر شد توسط گروه داعش انجام شده است.
با این حال هنوز معلوم نیست چه ساختار فرماندهی و کنترل مرکزی این گروه را هدایت میکند.
به گفتهی «فردریک وری»، عضو ارشد بخش خاور میانه در بنیاد کارنگی برای صلح بینالملل دولت اسلامی، داعش از طریق این اعدامها تثیت حضور خود در لیبی را اعلام کرده است. ولی از آنجا که مشخص نیست آنها چقدر از پشتیبانی محلی برخوردارند، با برخی از محدودیتهای ساختاری روبرو هستند.
نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا اعلام کردند که روز یکشنبه ۳۰ فروردین، پیشمرگههای کرد عراقی پس از درگیری شدید با داعش در ۶۵ کیلومتری جنوب شهر کرکوک، موفق شدند ۱۱ روستا از استان کرکوک را آزاد کنند.
با این حال افراطگرایان دولت اسلامی هفتهی گذشته طی درگیری سنگین با ارتش عراق، سه روستا در نزدیکی شهر رمادی در استان انبار را به تصرف خود درآوردند. یک سازمان بشر دوستانه سازمان ملل نیز روز گذشته گفت که بیش از ۹۰ هزار نفر از ساکنان این مناطق مجبور به فرار شدند.
«لیس گراند»، هماهنگ کنندهی کمکهای بشردوستانه سازمان ملل در عراق گفت: «اولویت ما رساندن نیازهای ضروری مانند آب، غذا و سرپناه به کسانی است که مجبور به فرار از خانههای خود شدهاند.». وی گفت :«دیدن مردمی که برای نجات جان خود فرار میکنند و هیچ کاری از دستشان برنمیآید بسیار دردناک است.»
حدود سه هفته پیش نیروهای ارتش عراق با حمایت شبهنظامیان شیعه و حملات هوایی نیروهای ائتلاف، موفق به بیرون راندن گروه دولت اسلامی از شهر تکریت شدند. اما نبرد شدید بین نیروهای ارتش عراق و داعش در استان انبار ادامه دارد. این نبرد سنگین ترین نبرد در عراق پس از هشت سال اشغال نیروهای آمریکا بهشمار میآید.
اپکتایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.