
مقامات ژاپن اعلام کردند که با توجه به کمبود حدود ۷۱۰۰ تن کره در سال جاری، این کشور اقدام به واردات ۱۰۰۰۰ تن محصولات لبنی برای تامین نیاز مردم خواهد کرد.
وزارت کشاورزی، جنگلداری و شیلات ژاپن در گفتگو با ژاپنتایمز گفت که واردات کره از ماه آیندهی میلادی آغاز خواهد شد و تا آبانماه ادامه خواهد داشت. مقامات این وزارتخانه گفتهاند که برای اطمینان از وجود منابع کافی کره برای مصرف تعطیلات سال نو آینده این واردات را انجام میدهند.
سال گذشته نیز ژاپن به همین میزان کره وارد کرد، ولی قیمت بالای این کرهها باعث میشود که مصرف کنندگان قادر به خرید آن به میزان کافی نیستند.
بسیاری از مردم ژاپن تعطیلات کریسمس خود را با خوردن نوعی کیک اسفنجی کرهای به اسم «کیک کریسمس»، که با خامه و توت فرنگی تزیین شده است جشن میگیرند.
هر چند که تعرفه گمرکی کره وارداتی در ژاپن بالاست، ژاپنی از مصرف فراوان کره کوتاه نمیآیند.
ریشههای درست کردن کیک کریسمس که به یک سنت ژاپنی تبدیل شده است، به زمان بعد از جنگ جهانی برمیگردد.
«هیدیو کاناگایا»، انسان شناس در سال ۲۰۰۱، در مقاله خود مورد سنت کیک کریسمس در مجلهی فرهنگ عامه نوشت که، پس از اشغال ژاپن توسط آمریکا، سربازان آمریکایی اقدام به توزیع مواد غذایی در بین مردم ژاپن که از کمبود شدید مواد غذایی رنج میبرند، کردند. ژاپنیها شروع به تقلید ازغذاهای آمریکایی کردند و آن غذاها، مخصوصاً شیرینی را به عنوان نشانهای از نعمت و برکت درنظر گرفتند.
پس از صنعتی شدن و پیشرفت اقتصادی ژاپن، مواد غذایی چون شکر، شیر و کره که بیشتر جنبهی تجملاتی داشت، به وفور استفاده شد.
در مقالهی کاناگایا آمده است که، خوردن به سبک غربی برای مردم به نمادی از تجدد و افزایش استاندارد زندگی مردم تبدیل شد.
ویژگیهای کیک کریسمس نیز شبیه به غذاهای تشریفاتی ژاپنیها در مراسم سنتی بود. یک کیک گرد به رنگ سفید، شبیه کیک برنج که برای اهدا به خدایان خود درست میکردند.
استفاده از توت فرنگی در کیک به یک باور قدیمی برمیگردد که ژاپنیها معتقدند رنگ قرمز باعث دفع ارواح شیطانی میشود. همچنین ترکیب آن با رنگ سفید نمادی از پرچم ژاپن است.
با کاهش میزان تولید شیر و محصولات لبنی در ژاپن تقاضا برای واردات این محصولات افزایش یافته است.
به گفتهی روزنامهی ژاپنی « Mainichi Shimbun »، در سال ۱۹۸۵ تعداد ۸۲۰۰۰ دامدار و ۲.۱۱ میلیون راس گاو در ژاپن وجود داشت که این تعداد در سال ۲۰۱۴ به ۱۹۰۰۰ دامدار و ۱.۴ میلیون راس گاو کاهش یافته است.
این روزنامه نوشت که اگر ژاپن در مذاکرات تجارت آزاد اقیانوس آرام با کشورهای شرکت کننده به توافق برسد، تعرفههای محصولات لبنی وارداتی میتواند برداشته شود. از یک سو برخی از تولید کنندگان محصولات لبنی نگران هستند که پایین آمدن قیمت محصولات وارداتی باعث ورشکستگی تولیدکنندگان داخلی خواهد شد.
در حال حاضر فقط اشتهای ژاپنیها برای خوردن کیک کرهای را فقط میتوان با کره وارداتی پاسخ داد.
اپکتایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.