Search
Asset 2

اهمیت و جایگاه زنان در نگارکند‌‏ها‌‏ی ۲۸۰۰ ساله ایذه

غار معبد «تاریشا» شهر ایذه
اهمیت و جایگاه زنان در نگارکند‌‏ها‌‏ی ۲۸۰۰ ساله ایذه
غار معبد «تاریشا» شهر ایذه
(خبرگزاری میراث فرهنگی)

 غار معبد «تاریشا» در شهر ایذه از آثار باستانی مربوط به دوره عیلام است که نگارکند‌‏ها‌‏ی آن به ۲۸۰۰ سال پیش باز می‌‏گردد.

تصاویر زیبا وجذاب زنان در نگارکند‌‏ه معبد «تاریشا» اهمیت نقش زنان و حضورآنان را در امور اجتماعی ومذهبی در دوره عیلامیان نشان می‌‏دهد.

به گزارش میراث فرهنگی، اردشیر صالح پور نویسنده و پژوهشگر کتاب تاریشا با اشاره به قدمت چند هزار ساله این منطقه گفت: نگار کند با تصاویر زیبا و جذاب از هانی پادشاه محلی آیاپیر (ایذه)، شوترو وزیر وی و آمانتا زن هانی در دونگارکند جداگانه دیده می شود که گویای سکونت و احترام و نیایش خانواده حکمران محلی نسبت به این معبد مقدس است.

وی بیان کرد: «دوکتیبه دیگر در دل همین غار، نگاره‌ای با خط میخی به صورت مبسوط درباره احترام به این معبد و خدایان عیلامی حکاکی شده است که همه افراد در آن به حالتی ایستاده و دست برسینه و موقعیت دعا قرار دارند که پاهای آنان نیز به نشانه حرمت برهنه است.»

پژوهشگر کتاب تاریشا این تصاویر را در نوع خود بی همتا می‌‏داند و معتقد است با توجه به تعداد زیاد سنگ نگاره‌ها، کتیبه ‌ها و نقوش آیینی و مذهبی می‌‏توان ایذه (آیاپیر) را به عنوان شهر نگارکند‌‏ها وشهر موزه معرفی کرد.

در تمام دوره‌‏ها‌‏ی تمدن‌‏ها‌‏ی بزرگ ایرانی به جز در دوره اشکانیان، زن جایگاهی بلند ومقامی ارجمند داشته‌‏ است وهیچگاه ایرانیان زن را مثل اعراب مایه ننگ نمی‌‏دانستند.

اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر می‌شود.

اخبار بیشتر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی