Search
Asset 2

اکتشاف آجرهای لعابدار منقوش از شهر پارسه، اطلاعات بیشتری از عصر هخامنشیان به محققان داد

(John Moore/Getty Images)
(John Moore/Getty Images)

 

هیأت باستان شناسی مشترک ایرانی-ایتالیائی، در کاوش‌‏های اخیر خود در شهر پارسه در محدوده‌‏ی شمال غربی تخت­ جمشید، آجرهای لعابدار رنگینی یافته‌‏اند که اطلاعات ارزشمندی را از اعصار گذشته آشکار می‌‏کند.

این آجرها که در اصطلاح باستان‌‏شناسی به «تل آجری» موسوم هستند، انواع مختلفی از نقوش ترکیبی حیوانات بالدار و تصاویر ترکیبی از حیوانات اسطوره ای دوره‌‏ی عیلامی، هخامنشی و نیز تمدن‌‏های شوش و بین النهرین را بر روی خود دارند.

آثار یافت شده اکنون برای مطالعات بیشتر به گنجینه‌‏ی تخت جمشید منتقل شده و از نظر اکتشاف رازهای نهفته‌‏ی این فصل از تاریخ، برای باستان‌‏شناسان بسیار حائز اهمیت است.

پژوشگران می‌‏گویند، کارکرد محوطه‌‏ی تل آجری ممکن است، کوره آجرپزی یا یادمانی آجری با کاربری اداری یا مذهبی باشد.

کاوش مشترک هیأت باستان شناسی ایرانی-ایتالیائی، به مدت ۵۰ روز طی ماه‌‏های مهر و آبان سال جاری، در محوطه تل آجری انجام شد.

سرپرستی گروه ایرانی را دکتر «علیرضا عسکری چاوردی» از دانشگاه شیراز و  سرپرستی گروه ایتالیایی را پروفسور «پی‌‏یر فرانچسکو کالیری»، از دانشگاه بولونیای ایتالیا، برعهده داشتند.

در این پژوهش که با همکاری سازمان میراث فرهنگی ایران و پایگاه میراث جهانی تخت جمشید انجام گرفت، ۱۰ هکتار از محدوده‌‏ی اطراف تل آجری در حوزه‌‏ی باغ فیروزی هم، با استفاده از روش ترکیبی ژئو الکتریک و ژئوفیزیک بررسی و مستندنگاری شد.

اپک‌‌‏تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر می‌‌‏شود.

 

اخبار بیشتر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی