Search
Asset 2

بکارگیری هوش هیجانی در تعامل میان مدیران و کارمندان

هوش هیجانی، یکی از مؤلفه‌هایی است که می‌تواند به میزان زیادی در روابط فی‌مابین مدیران با اعضای سازمان نقش اصلاحی و کمک‌دهنده ایفا نماید. (JOHANNES EISELE/AFP/Getty Images)
هوش هیجانی، یکی از مؤلفه‌هایی است که می‌تواند به میزان زیادی در روابط فی‌مابین مدیران با اعضای سازمان نقش اصلاحی و کمک‌دهنده ایفا نماید. (JOHANNES EISELE/AFP/Getty Images)


امروزه بسیاری از سازمان‌ها در حال تغییر هستند و یا شاید بهتر است بگوییم که محکوم به پذیرش تغییر هستند و هر گونه تغییر نیز نیازمند کارکنان و مدیرانی است که انطباق‌پذیر و سازگار باشند. در این میان، تعامل اجتماعی به شیوه‌ای شایسته و ثمربخش برای بیشتر مدیران و رهبران به عنوان عنصر کلیدی در مدیریت تغییر سازمانی، اهمیت فزاینده‌ای دارد.

حال سازمان‌ها برای اینکه بتوانند در محیط پر تلاطم رقابتی پابرجای بمانند، باید خود را با تفکر نوین کسب و کار سازگار نموده و مجهز نمایند و به طور مستمر وضعیت خود را بهبود بخشند. رهبری این‌گونه سازمان‌ها، بسیار پیچیده است، چراکه برخی از مشکلات فنی، از طریق دانش فنی و آموزش فرایندهای متداول قابلیت حل و فصل شدن را دارند، لکن مشکلات انطباق در برابر این‌گونه راه حل‌ها متفاوت است.

رهبری یک سازمان برای انطباق‌پذیری با تغییرها در محیط‌های جدید کسب و کار، به مدیرانی نیاز دارد که عموماً با مشکلات بسیاری مواجه هستند. آنچه که در این میان بسیار حایز اهمیت است، توانایی بکارگیری هوش هیجانی کارکنان توسط مدیران است. هوش هیجانی، یکی از مؤلفه‌هایی است که می‌تواند به میزان زیادی در روابط فی‌مابین مدیران با اعضای سازمان نقش اصلاحی و کمک‌دهنده ایفا نماید. اکنون زمان آن فرا رسیده است که مدیران در کنار بهره‌مندی از توانایی‌های مغزی کارکنان، از احساس‌های قلبی آنان، احساس همدردی، احساس مشترک سازمانی، همبستگی، همراهی و تعهد سازمانی آن نیز برخوردار باشد.

هوش هیجانی، به عنوان عاملی مهم در جهت‌دهی سازمان محسوب می‌شود، لابد داستان کارآفرینان بزرگ را شنیده‌اید که از هوش تحصیلی بالایی برخوردار نبوده‌اند و در دانشگاه‌ها نیز وضعیت تحصیلی خوبی نداشته‌اند اما با تکیه بر هوش هیجانی خود، بزرگترین شرکت‌های دنیا را ایجاد کرده‌اند.

این‌گونه افراد معمولاً تکیه بر غرایز خود دارند و بر آن اهمیت زیادی قایل هستند. نیرو و قدرتی که از بشر اولیه تا کنون همواره در نهاد انسان‌ها وجود داشته است و پیوسته یاری‌رسان ما بوده است. مدیرانی که از هوش هیجانی خود و کارکنانشان استفاده می‌کنند، مدیرانی هستند که شگفتی می‌آفرینند و پیوسته راه‌های صعود را طی می‌کنند تا به قله‌های موفقیت دست یابند.

فراموش نکنیم که از این قدرت درونی خود در بهبود روابط سازمانی استفاده کنیم. مدیران برخوردار از هوش هیجانی، رهبرانی هستند که اهداف را با حداکثر بهره‌وری، رضایت‌مندی و تعهد کارکنان محقق می‌سازند.

این مطلب ادامه دارد….

دکتر مجید مجد‌‌‌‌‌‌‏نیا دارای مدرک دکترای تخصصی ارتباطات، کارشناس علوم اجتماعی دانشگاه علامه طبابایی، مدرس، مترجم و پژوهشگر علوم ارتباطات هستند. وی ۲۰ سال تجربه مدیریت در حوزه آموزش و پژوهش در سیستم بانکی و ۱۵ سال تجربه تدریس در دانشگاه‌‌‌‌‌‌‏های ایران را داراست.

در مقالات دیگر از دکتر مجید مجد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‏نیا به بحث ارتباطات بیشتر خواهیم پرداخت. 

وب‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‏سایت ایشان: www.majdnia.ir

اپک‌‌‌‌‏تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر می‌‌‌‌‏شود.

اخبار بیشتر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی