Search
Asset 2

جایزه صلح نوبل سال ۲۰۱۵، به هیأت چهارگانه گفت‌‏وگوی ملی تونس تعلق گرفت

جایزه صلح نوبل تونس
FETHI BELAID/AFP/Getty Images
جایزه صلح نوبل تونس
FETHI BELAID/AFP/Getty Images

یک گروه دموکراسی تونسی جایزه صلح نوبل ۲۰۱۵ را به‌‏دلیل مشارکت‌‏های مؤثر خود در نخستین و موفق‌‏ترین جنبش بهار عربی دریافت کرد.

کمیته صلح نوبل می‌گوید، جایزه ۲۰۱۵ به‌‏خاطر نقش تعیین کننده هیأت چهارگانه گفت‌وگوی ملی تونس در بنیان نهادن ساختار دموکراسی چندحزبی در تونس پس از انقلاب سال ۲۰۱۱ به این گروه‌ مدنی اعطا شده است.

«کیسی کالمن» رئیس کمیته نروژی نوبل گفت که این هیأت چهارگانه هنگامی که کشور تونس در سال ۲۰۱۳ در آستانۀ یک جنگ داخلی قرار داشت، یک روند سیاسی صلح آمیز جایگزین را برقرار کرد.
این جایزه پیروزی بزرگی برای تونس کوچک و جوان محسوب می‌‏شود، اما دموکراسی لرزان آن هنوز تبعات دو حمله تروریستی امسال افراط‌‏گرایان را که منجر به کشته شدن ۶۰ تن و ویرانی صنعت گردشگری این کشور شد، بردوش می‌‏کشد.
انقلاب مردم تونس که در ژانویۀ سال ۲۰۱۱ به نظام دیکتاتوری این کشور پایان داد، به جرقه‌‏ای برای آغاز قیام‌‏های سراسر دنیای عرب تبدیل شد.

تونس تنها کشور منطقه است که به سختی توانسته با برقراری گفت‌‏وگو میان طیف وسیعی از اقشار سیاسی و اجتماعی، ایجاد قانون اساسی، قوه مقننه و سازمان‌‏های دموکراتیک، دموکراسی تشکیل دهد.
رئیس کمیته جایزه صلح نوبل با اشاره به این که این جایزه به هیأت چهارجانبه به عنوان یک کل تعلق گرفته و نه چهار سازمان فردی، گفت: «بیش‌‏از هر چیز، این جایزه به منظور تشویق مردم تونس در نظر گرفته شده که با وجود چالش‌‏های بزرگ، برادری ملی را مبنا قرار دادند و کمیته امیدوار است کشورهای دیگر از آن همچون یک نمونه پیروی کنند.»

هیأت چهارگانه گفت‌وگوی ملی تونس متشکل از نمایندگان سندیکای عمومی کارگران، اتحادیه صنفی صنایع و صنایع دستی تونس، اتحادیه حقوق بشر تونس و کانون وکلای این کشور است.
گفتنی است، رهبران اروپایی و رئیس جمهور اتحادیه اروپا از این انتخاب استقبال کرده‌‏اند.

مراسم انتخاب برنده جایزه صلح نوبل، روز جمعه از میان ۲۷۳ نامزد در اسلو، پایتخت نروژ برگزار شد.
محمدجواد ظریف و جان کری، وزرای خارجه ایران و امریکا، پاپ فرانسیس، رهبر مذهبی مسیحیان کاتولیک جهان و آنجلا مرکل، صدراعظم آلمان از شاخص‌‏ترین نامزدهای دریافت جایزۀ صلح نوبل امسال بودند.

اپک‌‌‌‌‌‌‏تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر می‌‌‌‌‌‌‏شود.

اخبار بیشتر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی