تنها پس از سپری شدن زمانی کوتاه پس از نوشتن پستی بر روی صفحه فیس بوک یکی از حامیان پناهندگان سوری در کانادا بود که کمکهای مالی مورد نیاز برای یک خانواده پناهنده سوری به سویشان سرازیر شد.
در حال حاضر پناهندگان سوری که در بریتیش کلمبیا اسکان داده شدهاند، از طرف اسپانسرها حمایت میشوند، اما هنوز هم به برخی از اقلام ضروری نیاز دارند.
«وال مک دونالد»، که صفحه فیسبوک حمایت از پناهندگان سوریه را مدیریت میکند، در مورد یک خانواده چهار نفره نوشته که نیازمند پوشک بچه هستند و در عرض چند روز، به اندازه سه ماه پوشک دریافت کردند.»
وی گفت: «بسیاری از کمکهای مالی، از چکمههای زمستانی گرفته تا تلویزیونهای اپل همه از میان حدود ۶۳ هزار نفر افراد مختلف جامعه فراهم شده است.» وی همچنین گفت که با کمک رسانههای اجتماعی توانستیم کمکهای مالی را تا حدود ۴۰ هزار دلار افزایش دهیم.
مک دونالد که بیش از ۲۵ سال در بخش مهاجرت کار کرده است درباره تأثیر رسانههای اجتماعی در اطلاع رسانی گفت: «رسانههای اجتماعی اجازه میدهد که بتوانید خیلی سریع با مردم ارتباط برقرار کنید.»
«گیلز کروچ»، از شرکت تحقیقاتی دیجیتال تیستوود هالیفکس، گفت که رسانههای اجتماعی نقش کلیدی در سازماندهی ۲۵ هزار پناهنده وارد شده در کانادا طی چند ماه آینده دارد.
وی در مصاحبه اخیرش گفت: «رسانههای اجتماعی در هماهنگی افراد به ما کمک کرده است، این کاری است که پیشتر تا به حال انجام نداده بودیم.»
به گفته وی این یک راه بسیار سریع برای سازماندهی افراد است و میتوان پیامهای لازم را در میان گروهها در مقیاس ملی و بینالمللی به اشتراک گذاشت. این روش هزینهای ندارد و باعث میشود کار هماهنگی بسیار آسان شود. بدون رسانههای اجتماعی، فقط میتوان از طریق ایمیل و تماسهای تلفنی و ارسال فکس با افراد دیگر ارتباط برقرار کرد.
حتی دولت فدرال با استفاده از رسانههای اجتماعی مردم را از شرایط پناهندگان آگاه کرد و با هشتگ «#WelcomeRefugees» مردم را در جریان اخبار آنها گذاشت.
رسانههای اجتماعی در هماهنگی و سازماندهی افراد به ما کمک کرد. ما هرگز از این روش برای هماهنگی میان افراد استفاده نکرده بودیم.
«پیتر گوداسپید»، مسئول کمک رسانی به پناهندگان در تورنتو
پیتر در این باره گفت: «تاکنون ۳۷۰ گروه حامی شکل گرفته است و آنها برنامههای خود را از طریق رسانههای اجتماعی انجام میدهند.»
کروچ با تجزیه و تحلیل پستهای افراد در فیس بوک و توییتر توسط شرکتش گفت: «نظرات ارسال شده اکثرکاناداییها در موردپناهندگان سوری دررسانههای اجتماعیحکایت از حمایت این افراد ازورود پناهندگان بهکانادا است. ۷۰ درصد از کسانی کهنظراتشان را ارسال کردنداحساسات خود را از ورودپناهندگان سوریبه کاناداابراز کردهاند.»
به گفته وی تصاویر و فیلمهایی که اغلب حاوی عبارات طنز آمیز بودند، به تقویت افکار عمومی برای کمک به این افراد کمک کرده است.
اپکتایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.