Search
Asset 2

زندانی شدن و اعدام چینی‌‌‏ها در کره شمالی به‌‌‏دلیل تیرگی روابط این دو کشور

سربازان کره شمالی در‌‌‏حال نگهبانی در جزیره‌‌‏ای در این کشور در نزدیکی «داندونگ»، شهر مرزی چین. ۱۵ دسابر ۲۰۱۳.
سربازان کره شمالی در‌‌‏حال نگهبانی در جزیره‌‌‏ای در این کشور در نزدیکی «داندونگ»، شهر مرزی چین. ۱۵ دسابر ۲۰۱۳. (Mark Ralston/AFP/Getty Images)
سربازان کره شمالی در‌‌‏حال نگهبانی در جزیره‌‌‏ای در این کشور در نزدیکی «داندونگ»، شهر مرزی چین. ۱۵ دسابر ۲۰۱۳.
سربازان کره شمالی در‌‌‏حال نگهبانی در جزیره‌‌‏ای در این کشور در نزدیکی «داندونگ»، شهر مرزی چین. ۱۵ دسابر ۲۰۱۳. (Mark Ralston/AFP/Getty Images)

چندی پیش با تیرگی بیش‌‌‏تر روابط «پکن» و «پیونگیانگ»، جامعه کوچک چینی‎ها در کره شمالی با دور جدیدی از آزار و اذیت مواجه شده‌‌‏اند. هفته‌‌‏نامه «آسیا» چاپ هنگ‌‌‏کنگ گزارش داد که سازمان امنیت ملی دولت تمامیت‌‌‏خواه کره شمالی، بیش‌‌‏از یک‌‌‏صد نفر را دستگیر و یا محکوم به زندان و اعدام کرده است.

تاجری با نام مستعار «شو فوزن» که با شهر «داندونگ»، واقع در شمال شرقی چین و منطقه «سینویجو» در کره شمالی تجارت می‌‌‏کند، به هفته‌‌‏نامه آسیا درباره دستگیری‌‌‏ها و صدور حکم برای چین‌‌‏های ساکن کره شمالی گفت و گو کرد.

به گفته شو، این افراد که تعداد آن‌‌‏ها حداقل صد نفر است، با اتهاماتی هم‌‌‏چون جاسوسی، انتشار غیرقانونی اطلاعات به‌‌‏صورت فیلم‌‌‏های ویدئویی در داخل و خارج ‌‌‏از کره شمالی، حمایت‎از «پناهندگان»، حمل پول و یا فعالیت‌‌‏های مذهبی روبه‌‌‏رو شده‌‌‏اند.

چینی‌‌‏های دیگر نیز تحت نظارت و محدودیت‌‌‏های مختلف قرار گرفته‌‌‏اند. گزارش شده که خانواده و دوستان آن‌‌‏ها در مناطق مرزی شمالی چین هم‌‌‏چون «لیائونینگ» و «جیلین»، تماس خود را با آن‌‌‏ها از‌‌‏دست داده‌‌‏اند.

چینی‌‌‏ها در کره شمالی اجازه استفاده از تلفن همراه ندارند و در‌‌‏صورت تخلف با اخراج فوری مواجه می‌‌‏شوند؛ اما معمولاً این مقررات نادیده گرفته می‌‌‏شود. هفته‌‌‏نامه آسیا گزارش داده است که مقامات کره شمالی، مردم کره را از تعامل و ارتباط با چینی‌‌‏ها منع کرده‌‌‏اند و از آن‌‌‏ها خواسته‌‌‏اند تا چینی‌‌‏ها را تحت نظر قرار دهند.

در سال‌‌‏های اخیر، «کیم جونگ اون»، رهبر دیکتاتور کره شمالی از چین، متحد قدیمی خود روی برگردانده است. این موضوع از سال ۲۰۱۳ شروع شد؛ زمانی که کیم، عمویش، «چانگ سونگ تائک» را که در آن زمان یکی‎از مقامات قدرتمند کره شمالی به‎شمار می‌‌‏رفت، اعدام کرد. تحلیل‌‌‏گران می‌‌‏گویند، چانگ که به‌‌‏عنوان بخشی‌‌‏از یک پاک‌‌‏سازی کشته شد، به‌‌‏خاطر روابط نزدیکش با چین مورد هدف قرار گرفت.

چین، به نوبه خود، روابطش را با کره جنوبی و رئیس جمهور این کشور، «پارک گون های» که خود نیز با اهداف نظامی و اقتصادی به ایالات متحده و چین نزدیک شده است، بیش‌‌‏تر کرد. در‌‌‏حالی‌‌‏که «شی جین‌‌‏پینگ» در کره جنوبی با پارک ملاقات کرده است، هنوز «کیم جونگ اون» را چهره به چهره ندیده است.

در اواخر قرن نوزدهم زمانی که هنوز کره شمالی مستعمره امپراطوری چین بود، ده‌‌‏ها هزار نفر از چینی‌‌‏ها به کره شمالی مهاجرت کردند. بیش‌‌‏تر آن‌‌‏ها در اواخر دهه ۱۹۴۰ به چین بازگشتند. آن‌‌‏هایی که در کره شمالی ماندند، جامعه‎ای کوچک و غیرمعمول را شکل دادند. در کره شمالی که رژیم توتالیتر آن به‌‌‏دنبال هم‌‌‏گن‎سازی نژاد و فرهنگ خود است، چینی‌‌‏ها از فرصت‌‌‏های سیاسی و اشتغال محروم شده‌‌‏اند. آن‌‌‏ها حق عضویت در حزب کارگر کره شمالی و یا ارتش خلق کره را ندارند.

اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر می‌‌‏شود.

اخبار بیشتر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی