با رسیدن کمکهای بشردوستانه به یمن، سازمان ملل متحد از طرفهای جنگ در یمن خواسته است با آتشبس موقت اجازه دهند که عملیات امدادرسانی در مناطق آسیب دیده انجام شود.
پس از هفتهها درگیری و بحران که باعث آوارگی و بیخانمانی بیش از یکصدهزار نفر در یمن شده است، روز جمعه ۲۱ فروردین، دو هواپیما حامل کمکهای پزشکی کمیتهی بینالمللی صلیب سرخ جهانی و صندوق کودکان سازمان ملل متحد، در فرودگاه صنعا پایتخت یمن به زمین نشست.
مقامات رسمی این دو سازمان میگویند که این محموله شامل بیش از ۳۰ تن کمک و تجهیزات پزشکی است.
صلیب سرخ جهانی از چندروز پیش در تلاش بود تا بتواند نیرو و تجهیزات برای کمک به یمن بفرستد، ولی عربستان گفته بود فعلا زمان مناسبی برای ورود کمکهای سازمانهای جهانی نیست.
با این حال سازمان ملل متحد میگوید مناطق در یمن از جمله شهر عدن به کمکرسانی اضطراری نیاز دارند.
به گفتهی «یوهانس فان دیر کلاو»، هماهنگ کننده عملیات بشردوستانه سازمان ملل در یمن، عملیات امدادرسانی به ایجاد وقفه بشردوستانه در درگیریها نیاز مبرم و فوری دارد.
او وضعیت عدن را فاجعه بارتوصیف کرده و میگوید، این شهر به دست شبهنظامیان غیرقابل کنترل افتاده است.
سازمان بهداشت جهانی آمار کشتهشدگان در جنگ یمن را حدود ۶۵۰ نفر اعلام کرد، اما به عقیدهی فان دیر کلاو آمار قربانیان احتمالاً بیشتر از این تعداد است، زیرا بسیاری از مردم به بیمارستان دسترسی ندارند و قربانیان را سریع دفن میکنند.
با پیشروی شورشیان حوثی به بخشهای بیشتری از شهر عدن، حملات هوایی ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی شدت گرفته و در دور جدید حملات هوایی مواضع حوثیها در ۹ شهر یمن مورد هدف قرار گرفته است.
از طرف دیگر نبرد میان حوثیها و نیروهای وفادار به عبدربه منصور هادی رئیسجمهور برکنار شدهی یمن که در ریاض به سر میبرد به شدت ادامه دارد.
در پی این بحران، بسیاری از کشورها شهروندان خود را از یمن خارج کردند.
کمیساریای عالی پناهندگان نیز اعلام کرده است که نزدیک به ۹۰۰ نفر از طریق خلیج عدن خود را به منطقهی شاخ آفریقا رساندهاند.
اپکتایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.