آخرین آمار حاکی از آن است که حدود ۳۶ نفر در اثر ابتلا به آنفلوانزای خوکی در استانهای کرمان و سیستان و بلوچستان جان خود را از دست دادهاند.
معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمان آخرین آمار مرگهای ناشی از آنفلوانزا فقط در کرمان را بیش از ۲۲ نفر اعلام کرد. در حالی که ۶۵ مورد ابتلا به آنفلوآنزا در کشور توسط معاون بهداشت وزیر بهداشت اعلام شده است، مسئولان درمانی شهر سیرجان از بستری شدن حدود ۷۰ نفر در این شهر به دلیل ابتلا به آنفلوانزا خبر دادند.
بر همین اساس «علیرضا رزم حسینی»، استاندار کرمان «وضعیت زرد» اعلام کرد و مدارس تمام مقاطع تحصیلی و مهد کودکهای استان کرمان روزهای ۱۷ و ۱۸ آذر تعطیل شدند.
«علیرضارزمحسینی»، استاندار کرمان در این باره گفت: «بحث پیشگیری دائمی است؛ اما ممکن است نوع دیگری از بیماری بروز کند. بنابراین هنوز هم استان در حالت زرد قرار دارد و باید همگی خود را ملزم به رعایت نکات پیشگیری کننده بدانند.»
آنفلوانزا از طریق ترشحات دهان، بینی و دست دادن منتقل میشود. شستن دستها با صابون، پرهیز از دست دادن و روبوسی و همچنین پوشاندن صورت هنگام عطسه، استفاده از ماسک معمولی در بیماران از جمله توصیههای مهم برای پیشگیری از ابتلا به آنفلوانزا است.
رزمحسینی همچنین گفت که بهتر است خانوادههای زائران نیز ولیمه و مهمانیهای خود را بعد از سپری شدن دوران شیوع بیماری برگزار کنند تا از انتقال این ویروس جلوگیری شود.
برخی از مسئولان دلیل افزایش هشدارها به مردم را پرهیز از فراگیر شدن این بیماری در کشور اعلام کردند.
حدود ۲۰۰ نوع ویروس سرما خوردگی در دنیا وجود دارد که سه آنفلوانزای نوع «A وB وC » را شامل میشود و آنفلوانزای نوع H1N1 نیز آنفلوانزای خوکی شناخته میشود. هر ساله مواردی از ابتلا و مرگ و میر ناشی از این بیماری در کشور وجود دارد. اما امسال موارد مشکوک به آنفلوانزای خوکی در ایران بیشتر بوده است.
وزیر بهداشت ایران دلیل افزایش آمار ابتلا به آنفولانزا را نسبت به سال گذشته «ورود اتباع بیگانه از کشورهای همسایه به خصوص همسایگان شرقی» عنوان کرد.
اپکتایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.