هشتمین دورهی جشنواره بینالمللی فیلم ابوظبی پنجشنبه شب در تالار مجلل قصر امارات، با نمایش فیلم اماراتی «از الف تا ب» ساختهی «علی مصطفی» آغاز بهکار کرد.
در این جشنواره که از آن بهعنوان یکی از مهمترین جشنوارههای خاورمیانه یاد میشود، فیلمسازان ایرانی مقیم داخل و خارج کشور حضوری چشمگیر دارند.
فیلم «قصهها» به کارگردانی «رخشان بنیاعتماد» که اخیراً موفق به دریافت جایزهی بهترین فیلمنامه جشنواره ونیز شده، مهمترین فیلم ایرانی حاضر در بخش مسابقه محسوب میشود. بهنظر میرسد این فیلم در رقابت با ۱۵ فیلم دیگر این بخش، شانس بسیاری برای کسب جایزهی ۱۰۰ هزار دلاری مروارید سیاه داشته باشد.
بنیاعتماد در این فیلم با کنار هم قرار دادن شخصیتهای فیلمهای قبلی خود، اوضاع و احوال این افراد را در شرایط امروزی ایران بهتصویر کشیده است.
تهیهکنندهی این اثر سینمایی «جهانگیر کوثری»، همسر خانم بنیاعتماد است و هردو در مراسم افتتاحیهی جشنوارهی ابوظبی بهعنوان میهمان شرکت کردند.
فیلم «۹۹ خانه»، ساختهی «رامین بحرانی»، کارگردان ایرانی مقیم آمریکا، یکی دیگر از آثار شرکت کننده در بخش مسابقه است. این فیلم داستان مردی است که به سبب عدم پرداخت قرضهای بانکی، به اتفاق خانوادهاش بیخانمان میشود.
در بخش مسابقهی فیلمهای کوتاه هم فیلم «بچه»، بهکارگردانی «علی عسگری»، حضور دارد. این فیلم دربارهی زنی تنهاست که برای نگهداری فرزند تازه متولد شدهاش با مشکلاتی جدی روبروست. فیلم بچه در جشنواره ونیز در بخش افقها شرکت کرده بود.
همچنین فیلم «دختری در شب تنها به خانه میرود»، به کارگردانی «آنا لیلی امیرپور» و فیلم «ماکاندو»، ساختهی «سودابه مرتضایی»، در بخش خارج از مسابقه به نمایش درمیآیند که سازندگان آن هردو مقیم خارج از ایران هستند.
کسب جایزهی ۱۰۰ هزار دلاری توسط «مرجان ساتراپی» و جایزهی ۵۰ هزار دلاری توسط «اصغر فرهادی»، از موفقیتهای سینماگران ایرانی در دورههای پیشین این جشنواره است.
اپکتایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.