به دنبال انتشار گزارشاتی مبنی بر شیوع آنفولانزای مرغی در استان مازندران، شهرهای فیروزکوه و دماوند به دلیل همجواری با تهران و مازندران تحت قرنطینه قرار گرفتند.
«علی اصغر براتی»، مدیر کل دامپزشکی استان تهران با اعلام این خبر گفت: «موردی از آنفلوآنزای مرغی دراستان تهران مشاهده نشده و تنها به دلیل مواردی از ابتلای به این بیماری در روستاهای استان مازندران، نظارتها در استان تهران افزایش یافته است.»
وی همچنین به مردم اطمینان داد که مرغ و گوشتی که در بازار مصرف عرضه میشود مورد تایید این سازمان است و آنها میتوانند با خیال راحت این محصولات را خریداری و مصرف کنند.
از سوی دیگر برخی رسانهها به نقل از مسئولان انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی از مشاهدهی آنفلوآنزای مرغی در فیروزکوه و دماوند از سوی سازمان دامپزشکی خبر دادند، ولی مسئولین این سازمان خبر را تکذیب کردند.
شایعات در خصوص این بیماری در تهران منجر به کاهش قیمت مرغ و صادرات گوشت مرغ به کشورهای عراق و افغانستان قطع یا بسیار محدود شده است.
آنفولانزای مرغی یک عفونت ویروسی در پرندگان است و از این طریق به انسان منتقل میشود. این بیماری از مرغها شروع شد و به نام آنفولانزای مرغی (H5N1) شناخته شد.
تا کنون صدها نفر در آسیا، اروپا وآفریقا به این بیماری مبتلا شده و بیش از ۶۰ درصد مبتلایان جان خود را از دست دادهاند.
ویروس آنفولانزای مرغی از طریق مدفوع یا بزاق پرندگان در محیط پخش و برای مدت زمان طولانی در محیط زنده میماند. این بیماری از طریق تماس بدنی به انسان منتقل میشود.
کشاورزان و دامداران، کسانی که به پرندگان آلوده دست میزنند، افرادی که گوشت و تخم پرندگان را بصورت خام استفاده میکنند و مراقبان بهداشتی که با افراد آلوده در تماسند و مسافرانی که به مناطق آلوده سفر میکنند، بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند.
علائم آنفولانزای مرغی در انسان سرفه خشک، اسهال، تهوع و استفراغ، عفونت های چشمی، مشکلات تنفسی، تب بالا، سردرد، ضعف و ناراحتی، درد عضلانی، آبریزش بینی و گلودرد است.
به دلیل اینکه این ویروس به سرعت بین پرندگان خصوصاً مرغ سرایت میکند، به محض مشاهدهی علائم این بیماری، تا شعاع خاصی از کانون این بیماری پرندگان امحاء و محل نگهداری آنها ضد عفونی میشود.
معاون مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت از مردم خواست که گوشت مرغ را از مراکز تحت کنترل تهیه کنند. همچنین از خرید پرندهی زنده به منظور نگهداری در منزل خودداری کنند.
اپکتایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.