Search
Asset 2

نوشیدن قهوه به رفع اختلالات نعوظ کمک می کند

نوشیدن قهوه به رفع اختلالات نعوظ کمک می کند
وحالا دلیلی دیگر برای اینکه از یک فنجان قهوه صبحگاهی خود لذت ببرید.
وحالا دلیلی دیگر برای اینکه از یک فنجان قهوه صبحگاهی خود لذت ببرید.

تحقیقات نشان می‌‌‌‏دهد که نوشیدن چند فنجان قهوه به صورت روزانه می‌‌‌‏تواند خطر اختلالات نعوظ را در مردان کاهش‌‌‌‏دهد. تحقیقات مرکز علوم بهداشتی دانشگاه تگزاس واقع در هیوستون نشان می‌‌‌‏دهد ابتلا به اختلالات نعوظ در مردانی که حداقل دو فنجان قهوه در روز می‌‌‌‏نوشند ۴۲ درصد کاهش می‌‌‌‏یابد.

در حدود ۱۸.۴ درصد مردان بیست ساله و بالاتر از بیست سال در ایالات متحده، از اختلالات نعوظ رنج می‌‌‌‏برند. این نشان می‌‌‌‏دهد که بیش از ۱۸ میلیون مرد به این وضعیت مبتلا هستند. علاوه بر‌‌‌‏این، بیش از ۸۵ درصد از بزرگسالان نوشیدنی‌‌‌‏‌‌‌‏های کافئین دار مصرف می کنند.

مطالعه مشتمل بر ۳۷۲۴ مرد بالای ۲۰ سال بود. همه آنها در یک نظرسنجی و برآورد کلی موسوم به « برآورد آزمایشی تغذیه و سلامت ملی » شرکت کرده‌‌‌‏بودند که از آنها در رابطه با مصرف نوشیدنی‌‌‌‏های کافئین‌‌‌‏دار و ابتلا به اختلالات نعوظ پرسش شده‌‌‌‏بود. تمام اطلاعات مربوط به میزان مصرف چای، قهوه و دیگر نوشیدنی‌‌‌‏هایی که مقادیر زیادی کافئین دارند مانند نوشابه‌‌‌‏های گازدار و ورزشی « انرژی‌‌‌‏زا » که مردان تقریبا هرروز می‌‌‌‏نوشند توسط محققین جمع‌‌‌‏آوری گردید.

به‌‌‌‏نظر می‌‌‌‏رسد، مردانی که ۸۵ تا ۱۷۰ میلی‌‌‌‏گرم قهوه در روز می‌‌‌‏نوشند، ۴۲ درصد کمتر از سایرین از اختلالات نعوظ رنج می‌‌‌‏برند. علاوه‌‌‌‏براین مردانی که روزانه حدود ۱۷۱ تا ۳۰۳ میلی‌‌‌‏گرم قهوه می‌‌‌‏نوشیدند، ۳۹ درصد کمتر از سایرین از اختلالات نعوظ رنج می‌‌‌‏بردند. این آمار در مقایسه با مردانی بود که مصرف قهوه روزانه آنها تنها ۷ میلی‌‌‌‏گرم بود.

این مطالعه همچنان نشان داد که اختلالات نعوظ در مردانی که اضافه وزن، چاقی مرضی و یا فشار خون داشتند کاهش پیدا کرده‌‌‌‏بود. بااین‌‌‌‏وجود این اختلالات در مردان دیابتی کاهشی نشان نداده بود چراکه دیابت « مرض قند » یک عامل خطر شناخته شده برای این وضعیت است.

مطالعه نشان می‌‌‌‏‎دهد که کافئین آغازکننده یک‌‌‌‏سری فعل و انفعالات در درون بدن است که منجر به افزایش جریان خون در آلت تناسلی مردان می‌‌‌‏گردد.

حدود ۱۸.۴ درصد مردان بیست ساله و بالاتر از بیست سال در ایالات متحده، از اختلالات نعوط رنج می‏برند.
حدود ۱۸.۴ درصد مردان بیست ساله و بالاتر از بیست سال در ایالات متحده، از اختلالات نعوط رنج می‏برند.

مکانیسم بیولوژیکی که از طرف محققین برای این نظریه ارائه شده این است که کافئین آغازکننده و محرک شروع اثرات دارویی خاصی است که منجر به شل شدن شریان‌‌‌‏های خون‌‌‌‏رسان بافت نعوظی و عضلات صاف کاورنوس می‌‌‌‏گردد « آلت تناسلی مردان دارای دو ستون عضلانی کاورنوس با بافت اسفنجی شکل در سطح فوقانی می‌‌‌‏باشد که سرشار از عروق مارپیچی بوده و وظیفه نعوظ آلت تناسلی را برعهده دارند ». شل شدن عضلات و شریان‌‌‌‏های مارپیچی شکل منجر به افزایش جریان خون در ستون‌‌‌‏های کاورنوس و در نهایت نعوط خواهد شد.

اختلال نعوظ یا ناتوانی جنسی زمانی اتفاق می‌‌‌‏افتد که مردان قادر به حفظ وضعیت نعوظ در روابط جنسی نباشند. مردان مسن‌‌‌‏تر اغلب به علت کاهش میزان تستوسترون « هورمون جنسی مردانه » این وضعیت را تجربه می‌‌‌‏کنند. این وضعیت منجر به کاهش میل جنسی « لیبیدو » یا ناتوانی جنسی خواهد شد.

در‌‌‌‏حالی‌‌‌‏که اختلالات نعوظ به‌‌‌‏طورمعمول درمردان میان‌‌‌‏سال شایع است، می‌‌‌‏تواند مردان جوانتر را نیز مبتلا کند. معمولا آقایان چنین اختلالی را در مواقع خستگی یا استرس زیاد و یا نوشیدن بیش از اندازه الکل تجربه کرده‌‌‌‏اند.

علاوه‌‌‌‏براین، در مردانی که در بیشتر مواقع و یا به‌‌‌‏صورت دائم از این اختلال رنج می‌‌‌‏برند می‌‌‌‏تواند نشانه‌‌‌‏ وجود مشکلات روحی و ذهنی و یا نمایان‌‌‌‏گر یک مشکل پزشکی باشد که نیاز به درمان دارد.

تعداد زیادی از موارد ابتلا به این اختلال به دلیل توأم بودن مشکلات پزشکی و روانپزشکی با یکدیگر است. حدود ۷۰ درصد از علل مسبب این اختلال، مشکلات پزشکی و ۳۰ درصد مشکلات روانپزشکی هستند.

یکی از شایعترین علل بروز اختلالات نعوظ، تصلّب شرایین است « سخت شدن و باریک شدن شریان‌‌‌‏ها » که اغلب در مردان میان‌‌‌‏سال و پیر اتفاق می‌‌‌‏افتد. تصلّب شرایین « آترواسکلروزیس » باعث تخریب عروق کوچک می‌‌‌‏گردد و این وضعیت با اختلال نعوظ مرتبط است، چراکه عروق کوچک مسئولیت خونرسانی به آلت تناسلی را برعهده دارند.

بیماریهای کلیوی و تیروئید، سیگار کشیدن، آسیب فیزیکی به ناحیه لگن، تخریب رشته‌‌‌‏های عصبی و عروق خون‌‌‌‏رسان، فشار خون بالا و دیابت از دیگر مشکلات پزشکی هستند که می‌‌‌‏توانند مسبب این اختلال باشند.

اپک ‌‌‌‏تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر می‌‌‌‏شود.

اخبار بیشتر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی