مرکز پژوهشی حوزهی آب سازمان ملل، در تازهترین گزارش خود از وضعیت بحرانی ذخایر آب جهان خبر داد.
در این گزارش گفته شده که تا سال ۲۰۳۰ ذخایر آب زمین به میزان ۴۰ درصد کاهش خواهد یافت و این خشکسالی بیشتر درمناطقی با آب و هوای خشک و گرم مشهود خواهد بود.
به گفتهی کارشناسان سازمان ملل، تغییرات جوی تأثیرگذار بر میزان بارندگی، استفاده بیشاز حد از ذخایر آب زیرزمینی و افزایش جمعیت، سه علت اصلی این رخداد هستند و چنانچه شیوههای مصرف آب تغییر نکند، بروز خشکسالی اجتناب ناپذیر است.
مرکز پژوهشی حوزهی آب همچنین اعلام کرده، هم اکنون بیشاز نیمی از آب آشامیدنی دنیا از سفرههای آب زیرزمینی تأمین میشود و بیشاز ۲۰ درصد این ذخایر در مناطق مختلف بهویژه در چین، هند و آمریکا، صرف کارهای غیر ضروری میشوند.
این درحالیست که بیش از ۷۴۸ میلیون انسان هنوز از دسترسی به آب پاکیزه محروم هستند.
صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف)، هم اعلام کرده، هر روز بیشاز ۱۰۰۰ کودک زیر پنج سال بهخاطر مصرف آب آلوده و عدم دسترسی به امکانات بهداشتی و ضد عفونی، جان خود را از دست میدهند.
مرکز پژوهشی حوزهی آب سازمان ملل در ادامهی گزارش خود با اشاره به رشد روزافزون جمعیت، نسبت به پیامدهای ناگوار کمبود آب هشدار داده و گفته است، خشکسالی هم بر بخش صنعتی و هم کشاورزی و به دنبال آن کاهش محصولات غذایی تأثیرگذار خواهد بود.
کارشناسان این سازمان، از دولتها و مردم خواستهاند، شیوههای مصرف خود را تغییر داده و حتی در مواردی که امکان آن وجود دارد، از روش بازیافت و مصرف دوباره استفاده کنند.
در حدود ۹۰ درصد از جمعیتی که اکنون با بحران فقدان آب مواجه هستند، در آسیا و آفریقا زندگی میکنند.
ایران و دیگر کشورهای خاورمیانه نیز در زمرهی کم آبترین مناطق جهان بهشمار میآیند.
اپکتایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.